Θα μας κουρέψουν με την (ψιλή)..,


Το πολυπληθές τάγμα της έφιππης εξουσίας θα προχωρήσει το έργο της με βάση τις έξωθεν νουθεσίες και εντολές. Στα ελάχιστα περιθώρια αυτοδιαχείρισης που της απομένουν θα προσπαθήσει να προωθήσει μικροπολιτικές, με όχημα τη δυνατότητα αλλαγής υψηλόβαθμου προσωπικού που τους δίνεται λόγω μνημονιακής συνταξιοδότησης και εφεδρείας. 


Το παλιό σκηνικό....
ξαναστήνεται για να παιχτεί και το νέο έργο. Το βλέπουμε να ξεδιπλώνεται αυτό τον καιρό σε διάφορους δημόσιους οργανισμούς. Στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, για παράδειγμα, μαζεύουν αυτές τις μέρες τα υπάρχοντά τους 140 στελέχη, διευθυντές διαφόρων υπηρεσιών, αρχαιολόγοι, αρχιτέκτονες μηχανικοί, συντηρητές αλλά και διοικητικοί υπάλληλοι που έχουν εργαστεί από την Ακρόπολη μέχρι το Διδυμότειχο. Ανθρωποι κάτω των 60 χρόνων, που ύστερα από «ευδόκιμον υπηρεσίαν» τριών δεκαετιών βγαίνουν σε αχρηστία. 


Ολη η γενιά που μονιμοποίησε το 1980-81 η Μελίνα Μερκούρη αποχαιρετά αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία.


ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ οριζόντιο. Φεύγει ουσιαστικά ο αφρός, παρ'όλο που περιείχε εκτός από άνθη του πελάγου και πολύχρωμες φούσκες, πέτρες και ξύλα. Ο,τι κι αν ήταν τα άτομα αυτά, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως διέθεταν ένα μεγάλο προσόν. Την εμπειρία και την τεχνογνωσία που είναι απαραίτητη για την προώθηση των 386 πολιτιστικών έργων της Περιφέρειας απ' όπου το καταχρεωμένο κράτος προσδοκά να εισπράξει μισό δισεκατομμύριο ευρώ από το ΕΣΠΑ.


ΑΣΦΑΛΩΣ η ζωή συνεχίζεται και ήρθε η ώρα της διαδοχής, θα πουν με το δίκιο τους οι 45άρηδες που έρχονται φουριόζοι να ζεστάνουν τις άδειες καρέκλες. Το εύλογο ερώτημα είναι με ποια κριτήρια θα γίνει η επιλογή τους. Με κριτήρια ΑΣΕΠ ή μήπως κατόπιν απόφασης των υπηρεσιακών συμβουλίων;


Ο ΣΧΕΤΙΚΟΣ νόμος μάς προσγειώνει ανωμάλως στο βραχώδες παρελθόν. Αναφέρει πως η αναπλήρωση ελλείποντος προϊσταμένου θα γίνει με ανάθεση από τον υπουργό ώσπου να συγκροτηθούν τα καινούργια Συμβούλια Επιλογής Προσωπικού. Πότε άραγε θα συγκροτηθούν αυτά τα συμβούλια; Η κυβέρνηση έχει θητεία 100 ημερών, όπως κραυγάζει απειλητικά ο Αντώνης Σαμαράς. Η επιλογή των αναπληρωτών διευθυντών έχει ήδη αρχίσει και γίνεται όπως παλιά, όπου κάθε υπουργός διόριζε επικεφαλής των υπηρεσιών τούς στρατευμένους υποτακτικούς του κόμματός του.


ΣΤΗΝ περίπτωση του υπουργού Πολιτισμού δεν θα ήθελα να ήμουν ούτε ψύλλος στον κόρφο του. Γιατί πού να ξέρει, αυτός ο αγωνιστής της ανάπτυξης του Τουρισμού, δυο χρόνια με μια βαλίτσα στο χέρι, ποιος είναι ποιος στο υπουργείο του; Η διάλυση των υπηρεσιακών συμβουλίων, λόγω συνταξιοδότησης των περισσότερων μελών τους, τον έχει φέρει σε δύσκολη θέση, γιατί θα αναγκαστεί να αναλάβει μία ευθύνη δυσανάλογη των αβρών ώμων του. Αν υπήρχαν ακόμη τα υπηρεσιακά συμβούλια θα μπορούσε με τη δική τους βούλα να προωθήσει τους αρεστούς και να κάνει τη δουλειά του. Κι επειδή γνωρίζει καλά πως αυτό που μοιάζει ανώδυνο σήμερα, μπορεί να πονέσει αύριο, όλο και σε κάποιον θα βρει να ξεφορτώσει κι αυτή την ευθύνη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια