Γιατί στηρίζουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου ! Άρθρο Ελίζας Βόζεμπεργκ


Η στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου από τη Νέα Δημοκρατία έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, όχι μόνο ποικίλα σχόλια, αλλά και έντονες αντιδράσεις.
Με …λόγια σταράτα λοιπόν θα προσπαθήσω να εξηγήσω γιατί στηρίζουμε την νέα κυβέρνηση και ποια θα είναι η από δω και στο εξής στάση μας απέναντί της.

Αν και τα τελευταία.... δύο χρόνια το έχουμε ακούσει κατ’ επανάληψη, πριν λίγες ημέρες είναι αλήθεια ότι με αφορμή την ατυχέστατη και καταστροφική πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου να προτείνει αιφνιδιαστικά τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, η χώρα μας πέρα από τον εξευτελισμό που υπέστη με την επιβολή του ερωτήματος και της ημερομηνίας από την κα Μέρκελ, βρέθηκε ένα μόλις βήμα πριν την χρεοκοπία !
Αυτό συνέβη γιατί η προκληθείσα απειλή περί μη καταβολής της έκτης δόσης, ως συνέπεια των τραγικών χειρισμών της απελθούσας κυβέρνησης, ήταν έτοιμη να επιφέρει παύση πληρωμών με απρόβλεπτες συνέπειες, όχι μόνο για την Ευρωπαϊκή μας προοπτική, αλλά και για τη διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης.
Και όλα αυτά μέσα σε ένα ολοένα επιδεινούμενο διεθνές οικονομικό περιβάλλον, καθώς τα επιτόκια δανεισμού της τρίτης σε μέγεθος οικονομίας της Ευρωζώνης Ιταλίας έφθαναν την «κόκκινη γραμμή» του 7%, που σηματοδοτεί την ανάγκη προσφυγής στο ΔΝΤ !!
Με αυτά λοιπόν τα δραματικά για τη χώρα μας δεδομένα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αντί να επιμείνει στην άμεση διενέργεια εκλογών, τις οποίες σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις θα κέρδιζε πανηγυρικά με περισσότερες από δέκα μονάδες διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, επέλεξε να προτάξει το εθνικό συμφέρον με πολιτικό κόστος και να μην βάλει τη χώρα σε μια απρόβλεπτη, λόγω των εκτάκτων συνθηκών, προεκλογική περιπέτεια.
Σε κάθε περίπτωση όμως θα ήθελα να τονίσω ότι η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει «λευκή επιταγή» προς αυτήν !
Γι’ αυτό άλλωστε και θα συνεχίσουμε να ασκούμε με αμείωτη ένταση όχι μόνο την κριτική μας, αλλά και τον προβλεπόμενο κοινοβουλευτικό έλεγχο μέσω ερωτήσεων και αναφορών προς τους αρμόδιους Υπουργούς για όλα ανεξαιρέτως τα κακώς κείμενα.
Για του λόγου το αληθές μόλις προχθές κατέθεσα την πρώτη μου ερώτηση προς τη νέα κυβέρνηση με θέμα τη διόγκωση του κράτους εν μέσω κρίσης με την ίδρυση 77 νέων κρατικών δομών.
Πάνω απ’ όλα όμως αισθάνομαι την ανάγκη να υπογραμμίσω με τη μεγαλύτερη δυνατή έμφαση ότι η στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου από κοινού με το ΠΑΣΟΚ επ’ ουδενί δεν σημαίνει ότι «νομιμοποιούμε» τα πεπραγμένα της απελθούσας κυβέρνησης Παπανδρέου!
Της πιο αποτυχημένης κυβέρνησης της νεώτερης ελληνικής ιστορίας, που περιέκοψε μισθούς και συντάξεις, κατήργησε κεκτημένα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, οδήγησε σε λουκέτα χιλιάδες επιχειρήσεις, εκτόξευσε την ανεργία στο 20%, επέβαλλε παράνομα και αντισυνταγματικά χαράτσια στους πολίτες και ανάγκασε τους νέους μας να αναζητούν την τύχη τους ακόμη και στην Αυστραλία, γυρνώντας τη χώρα μας στη μετακατοχική περίοδο!
Είναι λοιπόν προφανές ότι αυτά ακριβώς τα εγκληματικά λάθη και αυτή η καταστροφική πολιτική του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν τις δραματικές συνθήκες, που μας υποχρεώνουν σήμερα να «βάλουμε πλάτη» για να διασωθεί ό, τι απέμεινε όρθιο στην πολύπαθη Ελλάδα.
Όλοι γνωρίζουμε ότι η μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου έχει ειδικό σκοπό, συγκεκριμένη αποστολή και σύντομη διάρκεια.
Η κυβέρνηση όμως που θα προκύψει από τις ερχόμενες εκλογές θα είναι αυτή που θα κληθεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο, να διώξει την εθνική μας κατάθλιψη και να προσφέρει στους πολίτες την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, που τόσο πολύ έχουν ανάγκη!
 
 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια