Δεν είναι απλά αμετανόητος είναι παράφρων...


Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι με τη νέα κυβέρνηση ανοίγει μία νέα σελίδα στην πολιτική ζωή του τόπου αφού τα κόμματα ξεπέρασαν διαφωνίες και αντιρρήσεις. Ο κ. Παπανδρέου ωστόσο δήλωσε ότι θα ήθελε να έχει επιτύχει και μεγαλύτερη συμμετοχή στο νέο κυβερνητικό σχήμα. 


Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η Ελλάδα είναι όρθια χάρη στην πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης! ! ! (μαζεύτετόν) και απολαμβάνει η χώρα την αλληλεγγύη των εταίρων μας. Μάλιστα, προειδοποίησε ότι εάν δεν γίνουν πράξη όλες οι αποφάσεις τότε μπορεί η Ελλάδα να τεθεί....
εκτός ευρωζώνης και να χαθούν οι οικονομίες των ελλήνων πολιτών. 


Για άλλη μία φορά ο κ. Παπανδρέου ξεχνώντας τι ακριβώς έχει προκαλέσει το δημοψήφισμα, συνέχισε να υπεραμύνεται της απόφασής του να κάνει δημοψήφισμα, λέγοντας πως φόβισε πολλά κατεστημένα εντός και εκτός χώρας, ενώ σημείωσε πως το δημοψήφισμα δεν θα έθετε ποτέ το ερώτημα για παραμονή ή όχι στο ευρώ, παρά τα τελεσίγραφα τότε Μέρκελ και Σαρκοζί. 


Ο κ. Παπανδρέου για άλλη μία φορά επέμεινε πως δεν τον ενδιαφέρουν οι καρέκλες και ευχαρίστησε τον κ. Σαμαρά και τον κ. Καρατζαφέρη λέγοντας πως όλοι έβαλαν νερό στο κρασί του, ενώ κάλεσε και τον κ. Σαμαρά να μην ακούει τις ακραίες φωνές μέσα στο κόμμα του. 


Οι βουλευτές μέχρι τώρα που παίρνουν τον λόγο μιλούν για ανάγκη να υπάρξει μία τέτοια κυβέρνηση, παρόλα αυτά οι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων κατηγορούν ο ένας τον άλλον. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατηγορούν τη Νέα Δημοκρατία για την αντιπολιτευτική τακτική τους, ενώ οι "γαλάζιοι" βουλευτές συνεχίζουν να κάνουν λόγο για μεταβατική κυβέρνηση λόγω της ανικανότητας της κυβέρνησης Παπανδρέου. 


Μιλώντας ο κ. Πάγκαλος δήλωσε πως απαιτείται νέα σημαντική μείωση των δαπανών του δημοσίου με αύξηση των εσόδων και κάλεσε για γεναία πολιτική αποκρατικοποιήσεων. Τη δημιουργία δημοσιονομικού πλεονάσματος την περίοδο 2012 έως το 2018 προέκρινε ως τη μόνη λύση για τη χώρα και για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. «Απαιτούνται δημοσιονομικά πλεονάσματα. Μόνο με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να μειώσουμε τις πρωτογενείς δαπάνες και να φτάσουμε τους στόχους μας», είπε ο κ. Πάγκαλος επισημαίνοντας πάντως ότι αυτή τη στιγμή χιλιάδες Έλληνες απειλούνται από την ανεργία.


O άλλος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο πως η νέα κυβέρνηση έχει περιορισμένη διάρκεια, έχει όμως ιστορικές δυνατότητας, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει ούτε ένα λεπτό για χάσιμο με κομματικές αντιπαραθέσεις. Αναφορικά με τους οικονομικά ασθενέστερους δήλωσε πως έχει ήδη ψηφιστεί η ρύθμιση στεγαστικών δανείων και θα παρουσιαστεί σχέδιο τις επόμενες ημέρες. 


Νωρίτερα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Ρέππας δήλωσε αισιόδοξος ότι θα πετύχει το στοίχημα η νέα κυβέρνηση το οποίο όπως είπε, είναι διπλό, να κάνει την κρίση ευκαιρία και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. 


Ο κ. Ρέππας δήλωσε ότι το 2011 οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κατά 200.000 λιγότεροι σε σχέση με το 2009, ενώ για τις επόμενες κινήσεις είπε ότι περιλαμβάνουν:


- Μόνο επιτελικές αρμοδιότητες στα υπουργεία πλέον
- Μείωση κατά 30% της δομής των υπουργείων και αποκέντρωση των υπηρεσιών
- Νέο περίγραμμα πλαισίου εργασίας με κατάργηση πολλών κλάδων εργασίας. 


"Εκλογές πρέπει να γίνουν μόνον όταν ολοκληρωθεί και κατοχυρωθεί το έργο αυτό", ανέφερε ο κ. Ευθυμίου, προσθέτοντας ότι "η δαιμονοποίηση δεν ωφελεί τον δημόσιο διάλογο". Κατά τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, "το μόνο χρέος που έχει αυτή η Βουλή είναι να ξεπεράσει τον εαυτό της και να στηρίξει την ολοκλήρωση του έργου της κυβέρνησης συνευθύνης για την ανάπτυξη και τη σωτηρία της Ελλάδος".


Παναγιώτης Λαφαζάνης «είναι κυβέρνηση πραξικοπήματος»


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ως «άκρως πραξικοπηματικές» τις διεργασίες συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενώ «πραξικοπηματική» αποκάλεσε και την κυβέρνηση υπο τον κ. Λουκά Παπαδήμο γι αυτό και θα την καταψηφίσει. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια