Υπολειτουργεί η χώρα αλλά ο Λουκάς δεν φαίνεται να βιάζεται.


«Δεν είμαι πολιτικός» είχε πει στην πρώτη του δήλωση ως εντολοδόχος πρωθυπουργός ο Λουκάς Παπαδήμος, αλλά έκτοτε κάνει τα πάντα για να αυτοδιαψευστεί στην πράξη εγγράφοντας προφανώς υποθήκες για το μέλλον, όπως πιστεύουν πολλοί.

Κατ' αρχάς βάζει σε σειρά τους υπουργούς του καλώντας τους πρωί πρωί σήμερα (και όχι αργά το μεσημέρι, όπως συνήθιζε να κάνει ο Γ. Παπανδρέου) σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με θέμα τον Προϋπολογισμό του 2012, ενώ χθες σε μια εξόχως πολιτική κίνηση παρέστη και μίλησε στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. Από τη Δευτέρα ξεκινά....
τις διεθνείς επαφές του, αφήνοντας όμως πίσω του το απόλυτο χάος, αφού δεν έχει ακόμα καταστεί εφικτό να συγκροτήσει επιτελείο, μολονότι έχουν ήδη περάσει πολλές ημέρες.

Πρωτοφανής είναι η δυστοκία του νέου πρωθυπουργού να ορίσει και κυβερνητικό εκπρόσωπο, με αποτέλεσμα το Μέγαρο Μαξίμου να υπολειτουργεί, με «ξεχασμένους» εκεί τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του κ. Παπανδρέου, Γ. Ελενόπουλο, που μένει ώσπου να παραδώσει στον επόμενο, και δύο γραμματείς, οι οποίοι δεν κρίνουν σκόπιμο να ενημερώνουν ούτε καν για τις δραστηριότητες του πρωθυπουργού. Επίσης και η άλλη στενή συνεργάτιδα του κ. Παπανδρέου, Ρεγγίνα Βάρτζελη, φέρεται ότι δήλωσε ότι αδυνατεί να παραμείνει επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, παρότι της ζητήθηκε από τον νέο πρωθυπουργό. Την ίδια ώρα τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, από τον Παντελή Καψή και τον Κώστα Καλλίτση ως τον Αγγελο Στάγκο, τον Φοίβο Καρζή, ακόμα και τον Πέτρο Ευθυμίου, φαίνεται ότι «έχουν καεί», με επικρατέστερο τα τελευταία εικοσιτετράωρα για τη θέση τον πρώην διευθυντή του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, και νυν διοικητή της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα.

Στις Βρυξέλλες ταξιδεύει τη Δευτέρα ο κ. Παπαδήμος, προκειμένου να συναντήσει τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, και από εκεί στο Λουξεμβούργο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Αγνωστο παραμένει αν στο ταξίδι του θα τον συνοδεύσει ο Ευ. Βενιζέλος, αλλά και πώς θα ταξιδέψει, αν δηλαδή θα πάει με το αεροπλάνο της γραμμής, στο πλαίσιο της οικονομικής λιτότητας της χώρας, ή με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, που έχει ταυτιστεί με την άσκοπη σπατάλη του προκατόχου του εν μέσω κρίσης. Αν πάντως επιλεγεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, θα πρέπει το αργότερο έως σήμερα να κατατεθεί το σχετικό αίτημα στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, μαζί με το οποίο θα ξεκαθαριστεί και κατά πόσον θα επισκεφθεί αργότερα το Βερολίνο και το Παρίσι για να συναντήσει τους ισχυρούς της Ευρώπης.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σήμερα το πρωί αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για την κατάθεση αμέσως μετά στη Βουλή του Προϋπολογισμού του 2012, ενώ διευκρινίσεις επ' αυτού θα δώσει αργότερα το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια