Η χλιδή του Σαρκοζί!


«Τη στιγμή που ο κόσμος κομματιάζεται, μπορούν οι ηγέτες να ξοδεύουν συνολικά περισσότερο από 1.000.000 ευρώ για τη διαμονή τους;».

Με αυτόν τον τρόπο η βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα «Sun» αναρωτήθηκε εύστοχα πάνω στο υπέρογκο κόστος των ξενοδοχείων που επιλέχθηκαν για τη φιλοξενία πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο....
της πρόσφατης Συνόδου του G20 στις Κάννες.

Στο στόχαστρο του διεθνούς Τύπου, που αναπαρήγαγε την είδηση, βρέθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος σύμφωνα με τα δημοσιεύματα τόσο της «Sun» όσο της ιταλικής εφημερίδας «Corriere della Sera» διέμεινε στη σουίτα του ξενοδοχείου «Majestic» στις Κάννες, το κόστος της οποίας ανέρχεται σε 35.000 ευρώ.

Κι όλα αυτά σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, όχι μόνο για την Ευρώπη γενικά αλλά και για τη Γαλλία ειδικά. Ας μην ξεχνάμε ότι μόλις την περασμένη Δευτέρα ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε νέα μέτρα λιτότητας στη χώρα του με στόχο τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γάλλος πρόεδρος δέχεται δημοσιογραφικές επιθέσεις, καθώς αποκαλύπτονται τα αλόγιστα προεδρικά του έξοδα, τη στιγμή που η αγοραστική δύναμη των συμπολιτών του συρρικνώνεται και η ανεργία αυξάνεται.

Ιδιαίτερα υψηλό, αλλά μικρότερο από εκείνο του Γάλλου προέδρου, ήταν και το κόστος των δωματίων του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και του Μπαράκ Ομπάμα - 34.000 και 30.000 αντιστοίχως.

Κάπου εκεί, στον ίδιο όροφο, ανάμεσα στις σουίτες του Νικολά Σαρκοζί και της Ανγκελα Μέρκελ, διέμενε και ο Γιώργος Παπανδρέου. Προφανώς, λοιπόν, το δωμάτιο του τέως πρωθυπουργού ήταν ανάλογου κόστους με εκείνο τον ομολόγων του, τη στιγμή που ο ελληνικός λαός υφίσταται ολοένα και περισσότερα δεινά από τα μέτρα λιτότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ ο Νικολά Σαρκοζί απολάμβανε τις ανέσεις του «Majestic» o Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επέλεξε ένα δωμάτιο στο ξενοδοχείο «Marriott» που κόστιζε 1.900 ευρώ την ημέρα.

Σύμφωνα με τον Αρνό Λεπαρμαντιέρ, δημοσιογράφο της «Monde», το κόστος διαμονής του Γάλλου προέδρου ήταν δέκα φορές μικρότερο από αυτό που βγήκε στον Τύπο, δηλαδή 3.500 ευρώ. Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο σύμβουλος Επικοινωνίας του Μεγάρου των Ηλυσίων Φρανκ Λουβριέρ, ο οποίος διέψευσε τις φήμες. «Λάθος. Το δωμάτιο του Γάλλου προέδρου κόστισε δέκα φορές λιγότερο. Αλλά υπάρχουν σουίτες σε αυτή την τιμή» είπε ο κ. Λουβριέρ.


Δήμητρα Αθανασοπούλου                                                                dimokratianews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια