ΠΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ;


Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος
Κύριε Πρόεδρε της Κυβέρνησης, παραλάβατε πρόσφατα μια επιστολή από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ (FYROM) Νίκολα Γκρουέφσκι, με την οποία ο πρωθυπουργός της γείτονα χώρας, σας ζητά την στήριξη της χώρας μας για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η απορία που τίθεται αυτόματα....
και την οποία θα πρέπει να μας επιλύσετε, δίδοντας στη δημοσιότητα την επιστολή, είναι για το πώς αυτοαποκαλείται ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ και πως ονοματίζει το κράτος του οποίου είναι πρωθυπουργός.
Διότι αν στην επιστολή του αυτοαποκαλείται ως Πρωθυπουργός της «Μακεδονίας», και το κράτος το αποκαλεί «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», διαπράξατε μέγα λάθος.
Εμμέσως πλην σαφώς αναγνωρίζετε ένα κράτος που για τη χώρα μας, υπό αυτή την ονομασία είναι ανύπαρκτο και με το οποίο εδώ και αρκετά χρόνια ως γνωστόν, είμαστε στο στάδιο επίλυσης του θέματος της ονομασίας του.

Αν συνέβη κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να επιστρέψετε αμέσως την επιστολή στον κύριο Γκρουέφσκι, υπενθυμίζοντάς του ότι η χώρα μας δεν αναγνωρίζει αυτό το όνομα για το κρατίδιό του και καλά θα ήταν στην επίσημη αλληλογραφία με τη Ελλάδα, να χρησιμοποιεί το όνομα με το οποίο η Ελλάς αναγνωρίζει τη χώρα του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια