Εκλογές 19 Φεβρουαρίου με αυτοδυναμία λέει ο Αντώνης...


Τις επόμενες κινήσεις του σχεδιάζει βήμα βήμα ο Αντώνης Σαμαράς με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου, αλλά και στην απορρόφηση των κραδασμών που δημιουργήθηκαν από τον σχηματισμό της μεταβατικής κυβέρνησης.

Ηδη στο τραπέζι «έχει απλωθεί» ο χάρτης....
της Ελλάδας για να εντοπιστούν οι περιοχές «στόχος», αλλά προτού ξεκινήσουν οι περιοδείες ο Αντώνης Σαμαράς έχει στο μυαλό του να συγκαλέσει τη Σύνοδο των Προέδρων των Νομαρχιακών της Νέας Δημοκρατίας, καθώς πιστεύει ότι πρέπει το κόμμα να λειτουργήσει αρχικά ως αμορτισέρ και στη συνέχεια ως έμβολο επανεκκίνησης των στελεχών.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αποδίδει μεγάλη σημασία στο να πειστεί η βάση για την ορθότητα των κινήσεων και των επιλογών του, μια και ξέρει ότι εκείνη η σχέση εμπιστοσύνης είναι που τον ανέδειξε νικητή στις εσωκομματικές εκλογές αλλά και έδωσε τον αέρα της νίκης που καταγράφεται στα γκάλοπ.

Ο κ. Σαμαράς σε συνέντευξή του χθες στα «Επίκαιρα» τόνισε:

1. Στόχος μου είναι η αυτοδυναμία. Εχουμε ήδη πολύ σημαντική υπεροχή έναντι του ΠΑΣΟΚ. Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο δρόμος μπροστά μας δεν είναι εύκολος. Αλλά πιστεύω ότι ως τις εκλογές θα κερδίσουμε πολύ περισσότερο. Δεν κοιτάζουμε λοιπόν σενάρια. Εργαζόμαστε για την αυτοδυναμία. Είναι η μόνη λύση.
2. Αν περάσαμε τέτοια ταλαιπωρία για μια τρίμηνη μεταβατική κυβέρνηση, φανταστείτε τι θα γινόταν αν έπρεπε να συμφωνήσουμε για κυβέρνηση πιο μακροχρόνιας διάρκειας.
3. Θα αλλάξουμε το μείγμα πολιτικής. Είναι μια θέση που δικαιώνεται παντού. Ηδη υπάρχουν πολλές φωνές στο εξωτερικό που συμφωνούν μαζί μας. Στόχος μας, να μειώσουμε και όχι να αυξήσουμε τους υπέρμετρους φόρους που έχουν επιβάλει στον ελληνικό λαό. Εκείνο που χρειάζεται είναι ανάκαμψη της οικονομίας.
4. Δεν πρόκειται να υπογράψω καμία επιστολή για γραπτές εγγυήσεις. Δεν καταλαβαίνω από πιέσεις.
5. Συγχωροχάρτια δεν μοιράζουμε.
6. Το δικαίωμα ανακήρυξης της ΑΟΖ θεμελιώνεται στη νέα συνθήκη για το Δίκαιο της Θάλασσας. Και ΑΟΖ έχουν ακόμη και τα πιο μικρά νησιά μας.


Νίκος Ελευθερόγλου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια