Ατελείωτη κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ. Σε λίγο θα έχει μονοψήφιο νούμερο. 10 μονάδες μπροστά η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ....




Εξόχως αποκαλυπτικά για το πολιτικό σκηνικό αλλά και την ψυχολογία του εκλογικού σώματος είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την δημοσκόπηση της Alco για το Newsit. 


Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση που γίνεται για τη νέα κυβέρνηση, αφού έγινε από τις 14 έως τις 16 Νοεμβρίου 2011



Πρόθεση ψήφου....



Η πτώση του ΠΑΣΟΚ μοιάζει να μην έχει πάτο, όπως θα έλεγε και ο κ. Βενιζέλος. Το ποσοστό του καταγράφεται σε αυτή τη μέτρηση κάτω και από το 12%.
Η ΝΔ βρίσκεται σχεδόν 10 μονάδες ψηλότερα αλλά έχει και πάλι ελάχιστα κέρδη από την εικόνα αποσύνθεσης του ΠΑΣΟΚ.
Τα κόμματα της αριστεράς ανεβάζουν τα ποσοστά τους με τη Δημοκρατική Αριστερά του Φ. Κουβέλη να εκτινάσσεται και να καταγράφεται ως 4ο κόμμα.


'Ετσι τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:


ΠΑΣΟΚ: 11,8%
ΝΔ: 21,2%
ΚΚΕ: 8%
ΛΑΟΣ: 5,2%
ΣΥΡΙΖΑ: 5,7%
ΔΗ.ΣΥ.: 2,5%
ΔΗΜ.ΑΡ.: 6,3%


Αν μάλιστα τα συγκρίνει κανείς με τα ποσοστά δημοσκόπησης της Alco που έγινε πριν από 10 ημέρες θα διαπιστώσει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλες απώλειες (είχε 15%) και η ΝΔ χάνει ένα μικρό ποσοστό (22,5%).


Το δημοψήφισμα δικαιώνει όσους θέτουν ήδη ζήτημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.
Στο ερώτημα "ποιος θα θέλατε να είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές" οι ψηφοφόροι του κόμματος απάντησαν χωρίς να τους υποδειχθούν συγκεκριμένα πρόσωπα ότι επιλέγουν ως πρώτο τον κ. Βενιζέλο με ποσοστό 23%, δεύτερο τον κ. Λοβέρδο με 13% και τρίτο τον κ. Παπανδρέου με μόλις 8%.
Μεγάλο πάντως είναι και το ποσοστό των αναποφάσιστων που φτάνει το 35%.


Η δημοσκόπηση αποδεικνύεται σε πολλά επίπεδα κόλαφος για τον κ. Παπανδρέου.
Στο ερώτημα στους ψηφοφόρους των 2 μεγάλων κομμάτων αν ήταν σωστή ή λάθος η απόφαση Παπανδρέου και Σαμαρά για συνεργασία το αποτέλεσμα είναι αποκαλυπτικό:


Το 52% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θεωρεί λάθος την απόφαση Παπανδρέου.


Αντίθετα, το αποτέλεσμα στο ίδιο ερώτημα αποτελεί δικαίωση για τον κ. Σαμαρά, αφού το συντριπτικό ποσοστό του 70% των ψηφοφόρων της ΝΔ θεωρεί την απόφασή του σωστή! Σωστή θεωρούν οι ψηφοφόροι της ΝΔ και την επιλογή των προσώπων και των θώκων που πήρε το κόμμα τους στη νέα κυβέρνηση.
Για την στάση των πολιτικών αρχηγών τόσο στις διαπραγματεύσεις όσο και στην απόφαση για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, οι πιο ευχαριστημένοι ψηφοφόροι από τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας είναι εκείνοι του ΛΑΟΣ.


Το ΝΑΙ του κ. Καρατζαφέρη επικροτεί το 44% του συνόλου των πολιτών.
Το ΝΑΙ του κ. Σαμαρά επικροτεί το 37%.
Το ΝΑΙ του κ. Παπανδρέου επικροτεί το 24%.
Δείτε τις κάρτες








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια