VIDEO Με το πτώμα του Καντάφι.

Ο πρώην ηγέτης της Λιβύη, Μουαμάρ Καντάφι, είναι νεκρός, όπως αναμεταδίδουν όλα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Al-Ahrar - που επικαλείται στρατιωτικές πηγές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβούλιου - ο Καντάφι συνελήφθη....

νωρίτερα σήμερα ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από την Σύρτη. Οι δυνάμεις της νέας κυβέρνησης, τον εντόπισαν, επιτέθηκαν στο κομβόι των αυτοκινήτων του με την αρωγή του ΝΑΤΟ , τον τραυμάτισαν σοβαρά , τον συνέλαβαν και λίγο αργότερα ο Συνταγματάρχης υπέκυψε στα τραύματα του.

Μαζί του βρισκόταν και ο Μούσα Ιμπραήμ, εκπρόσωπος του Καντάφι, ο οποίος επίσης συνελήφθη.

Στρατιωτικές πηγές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου δηλώνουν στο Αλ Τζαζίρα ότι είδαν με τα μάτια τους το πτώμα του επικεφαλής της προσωπικής φρουράς του Λίβυου Συνταγματάρχη, Abu Bakr Younus Jabr.και τον αιχμάλωτο Μούσα Ιμπραήμ.

Ο γιος του Λίβυου πρώην ηγετη, Μοτασίμ Καντάφι,βρισκόταν μαζί με τον πατέρα του την ώρα που προσπαθούσαν να διαφύγουν από την Σύρτη και συνελήφθη ζωντανός από τις δυνάμεις της μεταβατικής κυβέρνησης, μεταδίδει το Reuters. Στις 13 Οκτωβρίου, οι δυνάμεις του Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύη είχαν ανακοινώσει ότι συνέλαβαν και κρατούν στη Βεγγάζητον Μοτασίμ.

Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε και επίσημα την είδηση του θανάτου του πρώην ηγέτη της Λιβύης.

Ο πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης της Λιβύης, Μαχμούτ Τζιμπρίλ, δήλωσε σε συνέντευξη τύπου στην Τρίπολη ότι ο Συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι είναι νεκρός ενώ σύντομα αναμένεται και επίσημο διάγγελμα του προέδρου του Συμβουλίου, Μουσταφά Αμπτέλ΄Τζαλίλ.

Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση του θανάτου του Καντάφι, ούτε από το ΝΑΤΟ ούτε από το Στέητ Ντιπάρτμεντ . ΤΟ ΝΑΤΟ δήλωσε ότι βομβάρδισε δύο αυτοκίνητα στα περίχωρα της Σύρτης αλλά ακόμα δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν ο Καντάφι - η μέλη της συνοδείας του- επέβαιναν σε αυτά. .

Μάλιστα, όπως δήλωσε στο CNN στρατιωτικός εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, η σύλληψη του Καντάφι είναι μόνο φήμες .

Παρόλα αυτά, το πρακτορείο AFP έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία τραβηγμένη από κινητό τηλέφωνο, στην οποία φέρεται να δείχνει τον πρώην ηγέτη της Λιβύης την στιγμή της σύλληψης του, βαρύτατο τραυματισμένο και μέσα στα αίματα.


 

Το Al Arabiya μεταδίδει ότι η σωρός του Καντάφι έφτασε στην Μισράτα και θα επιτραπεί στους δημοσιογράφους να την φωτογραφήσουν, ως πειστήριο του θανάτο του πρώην ισχυρού άνδρα της Λιβύης. 

Την ίδια στιγμή το Αl jazeera μεταδίδει ένα video που απεικονίζει τον Μουαμάρ Καντάφι νεκρό, να σύρεται στο έδαφος, εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών. 





Και στις δύο περιπτώσεις μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται από καμμία επίσημη πηγή ότι ο άντρας των φωτογραφιών είναι πράγματι ο Λίβυος Συνταγματάρχης Μουαμάρ Καντάφι , τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από τις 24 Αυγούστου. 



http://www.real.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια