Euro Euro όλοι!

Ας αρχίσουν οι χοροί! Η εθνική όλων των Ελλήνων υπέταξε την Κροατία (2-0 Σαμαράς-Γκέκας) και πλέον θέλει 1 βαθμό στην Γεωργία για να πάει απευθείας στο Euro του 2012!



Το πανό το έλεγε ξεκάθαρα «Γυναίκα αλήθεια σου λέω, στην Ουκρανία γίνεται το Euro»!!! Πλέον όλοι οι παντρεμένοι θα πρέπει να πείσουμε τις γυναίκες μας να μας αφήσουν να πάμε σε αυτόν τον… παράδεισο γιατί πολύ απλά η Εθνική δεν πρόκειται να είναι απούσα.
Οι παικταράδες του Φερνάντο Σάντος, έπαιξαν όπως έπρεπε φιλοδώρησαν με δύο τέρματα τους Κροάτες και με έναν.... βαθμό κόντρα στην Γεωργία θα βρεθούν για ακόμα μία φορά στα τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
Euro Euro όλοι!
Οι Σαμαράς και Γκέκας ήταν αυτοί που ξεκλείδωσαν την άμυνα της ομάδας του Σλάβεν Μπίλιτς και έκαναν τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο να παραληρεί από ενθουσιασμό.
Έφτασε τον Ρεχάγκελ, και τον ξεπερνάει
Ο Φερνάντο Σάντος με τη νίκη αυτή έγραψε ιστορία. Ισοφάρισε τον Ότο Ρεχάγκελ στα 15 παιχνίδια χωρίς ήττα και με μια ισοπαλία στην Γεωργία που δίνει και την πρόκριση για τα τελικά κάνει δικό του το μεγαλύτερο αήττητο σερί.
Με το αγαπημένο του 4-3-3 ο Σάντος
Μεγάλο παιχνίδι το σημερινό και ο Φερνάντο Σάντος δεν άφησε το αγαπημένο του 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας, αριστερά ο Ζαραδούκας, δεξιά ο Τοροσίδης και στο κέντρο της άμυνας οι Αβραάμ Παπαδόπουλος με τον Παπασταθόπουλο.
Στο κέντρο από δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Καραγκούνης, Τζιόλης και Κατσουράνης με τον Τζιόλη να βοηθάει περισσότερο στην άμυνα ως πιο καθαρό αμυντικό χαφ, ενώ οι Καραγκούνης και Κατσουράνης άλλαζαν θέσεις. Στην επίθεση στο κέντρο ήταν ο επανεμφανιζόμενος Γκέκας έχοντας δεξιά τον Σαλπιγγίδη και αριστερά τον Σαμαρά.
Με έναν επιθετικό ο Μπίλιτς
Από την πλευρά του ο Σλάβεν Μπίλιτς προτίμησε τον 4-2-3-1, με τον Πλετίκοσα κάτω από τα δοκάρια, τον Στρίνιτς αριστερά, τον Τσόρλουκα δεξιά και τους Σίμουνιτς, Λοβρέν στον κέντρο.
Euro Euro όλοι!
Οι Μόντριτς και Βουκόγιεβιτς ήταν αμυντικά χαφ, με τον χαφ της Τότεναμ να κάνει και το παιχνίδι της ομάδας του. Πριν τον μοναδικό προωθημένο Γέλαβιτς, ήταν οι Μάντζουκιτς στα αριστερά, Εντουάρντο δεξιά και ο Κράνιτσαρ πίσω από τον επιθετικό.
Επεισόδια και διακοπή
Αντί να μιλήσουμε για το ξεκίνημα αναφερόμενοι στο πως άρχισαν αγωνιστικά οι δύο ομάδες, είμαστε αναγκασμένοι να μιλάμε για την απίστευτη βλακεία που υπάρχει στα κεφάλια μερικών. Με το που ξεκίνησε ο αγώνας, από την πλευρά της εξέδρας των Ελλήνων πετάχτηκε προς τους Κροάτες μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης αλλά και άλλα αντικείμενα.
Οι Κροάτες αντέδρασαν και υπήρξε συνεχής ρίψη αντικειμένων και καπνογόνων με τον διαιτητή να διακόπτει για έξι λεπτά τον αγώνα. Τουλάχιστον τα πνεύματα ηρέμησαν και η αναμέτρηση συνεχίστηκε κανονικά. Το τραγικό για ακόμα μία φορά είναι πως όλοι περίμεναν πως θα γίνουν επεισόδια, αλλά κανείς δεν έκανε κάτι για να αποφευχθούν.
Κακό ημίχρονο χωρίς φάσεις
Δεν ξέρουμε αν έφταιγε η μεγάλη διακοπή για τα επεισόδια, αλλά σίγουρα το πρώτο ημίχρονο ήταν από κακό έως κάκιστο. Για την ακρίβεια δεν υπήρξε καμία φάση μπροστά στις δύο εστίες, εκτός από ένα σουτ του Κράνιτσαρ και μια κεφαλιά του Παπαδόπουλου που μπλόκαραν με άνεση οι δύο τερματοφύλακες.
Την φοβήθηκε περισσότερο
Ο λόγος που το θέαμα ήταν κακό ήταν απλός. Οι Κροάτες βολευόντουσαν με την ισοπαλία και παρότι κατέβηκαν με επιθετικογενείς παίκτες, φάνηκε ξεκάθαρα νπως πρώτο τους μέλημα ήταν να κρατήσουν το μηδέν.
Το κατάφεραν με άνεση γιατί πολύ απλά οι διεθνείς μας φοβηθήκαν περισσότερο από όσο έπρεπε το ματς. Χωρίς καθόλου καλή ανάπτυξη, η Εθνική δεν απείλησε σε κανένα σημείο τους αντιπάλους της, που από την πλευρά τους χωρίς καν να ιδρώσουν κρατούσαν αυτό πουν ήθελαν.
Μάλιστα στο ξεκίνημα με τον Τσόρλουκα από δεξιά έδειξαν πως θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα, ωστόσο κοίταξαν περισσότερο τα μετόπισθεν με μεγάλη επιτυχία.
Μπήκαν για να κερδίσουν
Στην επανάληψη και από την στιγμή που η ισοπαλία έδινε την απευθείας πρόκριση στην Κροατία, η Εθνική μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 48’ έχασε την πρώτη της καλή ευκαιρία. Ο Ζαραδούκας που σε δεν τα πήγε τόσο καλά στο πρώτο μέρος, βγήκε μπροστά και έκανε την σέντρα από αριστερά προς τον Γκέκα. Ο Λαρισαίος έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Πλετίκοσα μπλόκαρε με άνεση.
Οι Κροάτες πήραν το κέντρο
Το καλό ξεκίνημα όμως δεν κράτησε πολύ, καθώς μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι Κροάτες πήραν το κέντρο και βγήκαν μπροστά πιέζοντας την Εθνική, με τους παίκτες του Σάντος να γυρίζουν πίσω και να αφήνουν μόνο του τον Γκέκα να παλεύει μπροστά. Βέβαια η κατοχή της μπάλας από τους παίκτες του Μπίλιτς δεν έφερε κίνδυνο για την εστία του Τζόρβα, αλλά όπως αναφέραμε και για το πρώτο μέρος, οι Κροάτες έκαναν άνετα αυτό που ήθελαν, να κρατήσουν δηλαδή το μηδέν.
Σαμαράς και όλοι στα ουράνια…
Εκεί που η Εθνική έδειχνε αδύναμη να απειλήσει, μίλησε η ψυχή των παικτών του Φερνάντο Σάντος. Είκοσι λεπτά πριν την λήξη του αγώνα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδισε κόρνερ. Ο Καραγκούνης που στην επανάληψη είχε ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του το εκτέλεσε προς τον Κατσουράνη που έπιασε το σουτ με τον Στρίνιτς να διώχνει πάνω στην γραμμή.
Η μπάλα έφτασε πάλι στον «Κάρα» που έκανε την φαρμακερή του σέντρα. Οι Κροάτες δεν μπόρεσαν να διώξουν καλά και ο Σαμαράς με όμορφο σουτ έκανε το 1-0 στέλνοντας στα… ουράνια τον κόσμο που είχε γεμίσει ασφυκτικά το Καραϊσκάκης.
«Φάνη»κε το Euro!
Από το πρώτο μέρος λέγαμε πως αμυντικά οι Κροάτες δεν ήταν κάτι φοβερό και πως απλά οι παίκτες μας τους φοβήθηκαν περισσότερο από ότι θα έπρεπε. Όταν έφυγε ο φόβος ήρθαν και τα γκολ, με τον Φάνη Γκέκα να κάνει την ιδανικότερη επιστροφή στην Εθνική ομάδα.
Ο Λαρισαίος επιθετικός στο 79’ έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Έστειλε με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Καραγκούνη, την μπάλα στα δίχτυα και την Εθνική στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γιατί αυτή η ομάδα έναν βαθμό που χρειάζεται θα τον πάρει στην Γεωργία ο κόσμος να χαλάσει…
Man of the match: Μπορεί να είναι κλισέ, αλλά σε μια τέτοια βραδιά δεν γίνεται να βρούμε πολυτιμότερο. Όλοι ήταν παικταράδες. Όλοι προσπάθησαν και με το παραπάνω και όλοι έβαλαν τον δικό τους λιθαράκι σε αυτόν τον μεγάλο θρίαμβο. Πολλά μπράβο για μια ομάδα που είναι παρούσα και στην ώρα της σε όλα τα μεγάλα ποδοσφαιρικά ραντεβού τα τελευταία χρόνια.
Αδύναμος κρίκος: Οι βλάκες που στον ξεκίνημα πήγαν να χαλάσουν το ματς με τα επεισόδια ήταν ο αδύναμος κρίκος. Ευτυχώς που δεν διέκοψε το ματς ο Γουέμπ.
Στο ύψος του: Αν όλοι οι παίκτες ήταν οι πολυτιμότεροι, αυτός που στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του ήταν ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος προπονητής έφτασε τον Ρεχάγκελ στους 15 αγώνες χωρίς ήττα και οδηγεί εκ του ασφαλούς την Εθνική σε μία ακόμα μεγάλη πρόκριση.
Η γκάφα: Και στα δύο γκολ η άμυνα της Κροατίας άφησε τους παίκτες μας ανενόχλητους να σκοράρουν. Φυσικά και ήταν γκάφες, αλλά να είναι καλά τα παιδιά, τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε πάντα τέτοια.
Το στραγάλι: Πολύ καλός ο Γουέμπ, αν και μετά τη νίκη όλα καλά τα βλέπουμε. Δεν έκανε πάντως το μεγάλο λάθος ενώ ήταν σωστός και στον πειθαρχικό τομέα.
Το ταμείο του Gazzetta: Το θέλαμε το πήραμε! Πολωνία και Ουκρανία ετοιμαστείτε να γνωρίσεις τους Έλληνες. Η ομαδάρα του Φερνάντο Σάντος έκανε αυτό που έπρεπε. Δεν βιάστηκε στο πρώτο μέρος και κοίταξε την άμυνα. Στην επανάληψη όμως ανέβασε την απόδοσή της και με τους Σαμαρά και Γκέκα πήρε μια σπουδαία νίκη με 2-0. Μια νίκη που την φέρνει μια ανάσα από την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.
 GAZZETA

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια