Έκαναν επίταξη μέσα στη νύχτα. Μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα επιστράτευσαν και τους εργαζόμενους σε Αττική και Θεσσαλονίκη!

Περισσότεροι από 30.000 τόνοι σκουπιδιών «πνίγουν» τους πολίτες αλλά η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι σπασμωδικές κινήσεις που δείχνουν, το λιγότερο, ανικανότητα! Η περιφέρεια ζήτησε από τους ιδιώτες να μη βγουν σήμερα στους δρόμους.
Μέσα στα... μαύρα μεσάνυχτα, αποφασίστηκε να επιστρατευτούν ΚΑΙ οι εργαζόμενοι, αφού από....
το πρωί της Τρίτης, η απόφαση επίταξης αφορούσε ΜΟΝΟ τους οδηγούς και τα απορριμματοφόρα.

Ήθελαν δηλαδή να πάρει ο οδηγός το αυτοκίνητο, θα πάει εκεί όπου έχει σκουπίδια, αλλά χωρίς ΚΑΝΕΝΑΝ να μαζέψει τα σκουπίδια! Τελικά, τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη, ήρθε συμπληρωματικό ΦΕΚ, για τους εργαζομένους αυτή τη φορά.

1.694 φύλλα επίταξης απορριμματοφόρων (και μόνο, δεν αφορούν οδηγούς) έχουν σταλεί από αργά το βράδυ της Τρίτης στους δήμους. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του δήμου Αθηναίων, Θόδωρο Λιβάνιο, η διαδικασία επίδοσης των φύλλων σε κάθε εργαζόμενο του δήμου θα πάρει χρόνο. Επίσης, με εντολή της περιφέρειας, σήμερα δε θα βγουν στους δρόμους τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς και πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων νομού Αττικής, Νίκος Χιωτάκης, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι υπάρχει κενό στην απόφαση που υπογράφει ο πρωθυπουργός, καθώς όπως τόνισε, «δε γίνεται αναφορά σε εργάτες».

Η ΠΟΕ ΟΤΑ δηλώνει πως ακόμη δεν έχει φτάσει στα χέρια της ούτε ένα φύλλο πορείας. Αλλά και να φτάσει, μάλλον άχρηστο θα είναι! Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Χαρίσης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, εκτίμησε ότι στην πράξη θα καταρρεύσει και τόνισε ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για την αποκομιδή των σκουπιδιών σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι αναγκαστούν να δουλέψουν.

Καταλόγισε στην κυβέρνηση πανικό και επεσήμανε πως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο πίσω από τα σκουπίδια! Υπάρχουν εργολαβικά συμφέροντα και οργανωμένο σχέδιο πίσω από την αποκομιδή και τη διαχείριση των σκουπιδιών και υποστήριξε ότι τα εργοστάσια που ετοιμάζονται ενταφιάζουν κάθε σχέδιο σωστής διαχείρισης.

Όλα αυτά ενώ τα ποντίκια «κόβουν» βόλτες, τρομοκρατώντας τους πολίτες. Σα να μην τους έφτανε η δυσωδία από το βουνό των σκουπιδιών που βρίσκεται παντού...

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, πάντως, φρόντισαν να καθαρίσουν τους δρόμους απ’ όπου θα περάσει η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ σήμερα! Και αυτό για να μην υπάρχει κίνδυνος, όπως είπαν, να βάλουν κάποιοι φωτιά στα σκουπίδια.

Όσο για το δικαστικό θρίλερ με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει ο δήμος Αθηναίων; Δεν τελείωσε ούτε χθες! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια