Σήμερα και αύριο απεργούν όλοι και όλα! ! ! Πανικός στα φοβισμένα ρετάλια.

Φωτογραφία αρχείουΞεκινά σήμερα ο χορός των απεργιακών κινητοποιήσεων,  με τη μεγάλη 48ωρη γενική πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 19 και Πέμπτης 20 Οκτωβρίου. 

ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ- ΠΑΜΕ
Στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ για τη 48ωρη απεργία, τονίζεται:
"Η ΓΣΕΕ εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων για τα μέτρα που εμπεριέχονται στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, αποφάσισε να επεκτείνει την ήδη προγραμματισμένη 24ωρη Γενική απεργία, σε 48ωρη Γενική απεργία την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.
Η απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 19 του μήνα θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 πμ στο Πεδίον του Άρεως ενώ την δεύτερη ημέρα της απεργίας την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα στις 11:00πμ. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί όσο θα συνεχίζονται αυτές οι αδιέξοδες και καταστροφικές πολιτικές για τους εργαζόμενους και την κοινωνία".
Η ΑΔΕΔΥ, από την πλευρά της, αναφέρει:
"Η κυβέρνηση, προσφέροντας "γη και ύδωρ" στους τραπεζίτες, στο παρασιτικό κεφάλαιο, στους δανειστές και στους κερδοσκόπους και με πρόσχημα τη σωτηρία της χώρας, σαρώνει ό,τι απέμεινε από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας, που αποκτήθηκαν με αγώνες και θυσίες ολόκληρο τον προηγούμενο αιώνα.
Η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκεί, οδηγεί με βεβαιότητα στη φτώχεια και την εξαθλίωση ολόκληρη την Κοινωνία: Τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους, τους συνταξιούχους, τα μεσαία και τα αδύναμα λαϊκά στρώματα.
Κάθε μέρα που περνά, αποδεικνύεται η αποτυχία της πολιτικής επιλογής του "μνημονίου". Η ύφεση βαθαίνει περισσότερο, η ανεργία εκτινάσσεται σε ανατριχιαστικά ύψη, η οικονομία καταρρέει, το βιοτικό επίπεδο της λαού μας επιστρέφει δεκαετίες πίσω. Οι εργαζόμενοι και η Κοινωνία οδηγούνται σε απόγνωση, η Οικονομία σε κατάρρευση και η χώρα σε νέα μεγαλύτερα αδιέξοδα.
Η κυβέρνηση για να περάσει τα σχέδιά της και να εφαρμόσει τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, δεν σταματά μπροστά σε τίποτα. Κουρελιάζει τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, τα κοινωνικά, τα συλλογικά και δημοκρατικά δικαιώματά μας, ακόμη και το ίδιο το Σύνταγμα! Απόδειξη, οι απολύσεις ακόμη και μονίμων δημοσίων υπαλλήλων.
Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011, στις 11:00 π.μ., στο Πεδίον του Άρεως –απ’ όπου θα ξεκινήσει πορεία για τη Βουλή- και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011, στις 11:00 π.μ. στο Σύνταγμα".
Το ΠΑΜΕ
Ανακοίνωση - κάλεσμα προς τους εργαζόμενους, για συμμετοχή στη 48ωρη απεργία, εξέδωσε και το ΠΑΜΕ, το οποίο τονίζει:
"Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέες και νέοι, Να ματαιώσουμε τώρα το νέο έγκλημα. Να ανατρέψουμε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου λαιμητόμο. Να ματαιώσουμε τα ακόμη χειρότερα που μας ετοιμάζουν για το 2012, το 2013, το 2014. 19- 20 Οκτώβρη όλοι στη 48ωρη απεργία.
Κανείς στη δουλειά. Τέλος στις θυσίες για να σωθεί το κεφάλαιο και η ΕΕ. Όλοι στους δρόμους. Όλοι με το ΠΑΜΕ μπροστά να αντιπαλέψουμε με ψυχή και δύναμη την αντεργατική λαίλαπα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με απαίτηση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων και μεγαλοξενοδόχων και των εταίρων τους στην ΕΕ, οργανώνει ένα νέο, πιο βάρβαρο και πιο απάνθρωπο έγκλημα.
Με το πολυνομοσχέδιο που φέρνει στη Βουλή ενταφιάζει τα στοιχειώδη δικαιώματα του ελληνικού λαού. Επιχειρεί να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας κι ό,τι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας.
Καταδικάζουν τα παιδιά μας στην ανεργία, στη φτώχεια, στην αμάθεια. Ξεπουλάν τη δημόσια περιουσία. Θέλουν όλοι μαζί μισθούς Βουλγαρίας, νέες μαζικές απολύσεις, νέα βαριά χαράτσια, δουλειά χωρίς δικαιώματα, δουλειά εκ περιτροπής και  ανασφάλιστη. Θέλουν δούλους στην υπηρεσία των μονοπωλίων.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες, το ΠΑΜΕ σας καλεί την Τετάρτη 19 Οκτώβρη όλους και όλες στην Ομόνοια 11 π.μ. και πορεία στη Βουλή και συνεχίζουμε την Πέμπτη 20 του μήνα με περικύκλωση της Βουλής από όλες τις μεριές.  
Έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε το σφαγιασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων για τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Εργοστάσιο το εργοστάσιο, επιχείρηση την επιχείρηση, γραφείο το γραφείο, σχολείο το σχολείο, μαγαζί το μαγαζί, όλοι και όλες στον αγώνα.
Να βουλιάξει η Αθήνα, το Σύνταγμα, όλοι οι χώροι γύρω από την Βουλή. Οργανωμένα, συντονισμένα. Να πάρει ο λαός στα χέρια του τη ζωή του, να σταθεί όρθιος. Τώρα αγώνας να ανατραπούν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης.
Κάτω η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας. Τώρα αγώνας για αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Αγώνας για ανατροπές στους συσχετισμούς δύναμης, ο λαός να αναδείξει τη δική του εξουσία".

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Συναγωνιστες συνδικαλιστες, ολων των αποχρωσεων,
    αυτους τους περιπατους,πεδιο αρεως-συνταγμα και
    ομονοια-συνταγμα, τους σιχαθηκαμε.
    Εχετε να προτεινετε κατι πιο ενδιαφερον,
    κατι ουσιαστικοτερο και αποδοτικοτερο ?
    Δειχνετε σαν να μην εχετε.... καταλαβει, οτι απεναντι μας
    εχουμε τους εκτελεστες μας.
    Οι....μαθητικες παρελασεις γινονται στις Εθνικες επετειους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.