Βρήκα λύση για τα χαράτσια της εφορίας


Συμβουλές προς φορολογούμενους
Από τις πρώτες μέρες της οικονομικής κρίσης τα δελτία ειδήσεων της ελληνικής τηλεόρασης (ας είναι καλά), αλλά και ο έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος, χωρίς φειδώ, μας βομβαρδίζουν με ευρώ παντός τύπου. Δεν υπάρχει είδηση για την οικονομία που....
να μην συνοδεύεται από πακτωλούς  ευρωνομισμάτων. Ευρώ ρέουν άφθονα σε μηχανήματα καταμέτρησης χρημάτων, ευρώ κόβονται και τακτοποιούνται σε διάφορες δεσμίδες, ευρώ μετρώνται με την δέουσα προσοχή στα χέρια τραπεζικών υπαλλήλων, μέχρι και σε μαγική σφαίρα μέντιουμ έβαλαν χαρτονομίσματα και τη γέμισαν με τις δυσοίωνες προβλέψεις εκ του ασφαλούς: δεν χρειαζόμαστε τις συμβουλές κανενός μέντιουμ  για το τι μέλλει γενέσθαι. Η χρεοκοπία βρίσκεται στο κατώφλι της εξώπορτας και χτυπάει δυνατά την πόρτα.
Αυτή, ίσως, είναι και η εξήγηση για τη λυσσαλέα απεικόνιση εκατομμυρίων ευρώ μπροστά στα μούτρα μας και σε όλους τους δυνατούς χορευτικούς συνδυασμούς! Φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο…
Στην εποχή, λοιπόν, του εικονικού χρήματος, σκέφτομαι τα χαράτσια της εφορίας να τα πληρώσω με τα αποκόμματα των ευρώ που μάζεψα απο τις εφημερίδες και από ανάλογες φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Δύσκολη δουλειά, απαιτητική. Προσέχω να μην είναι τσαλακωμένα, να διατηρούν ζωντανό το χρώμα τους και, το πιο σημαντικό, να μην τους λείπει κανένα κομματάκι και χάσουν την αξία τους.
Ήδη, λοιπόν, έχω κάνει μια γερή μπάζα που θα με βοηθήσει, ελπίζω, να καλύψω τις υποχρεώσεις μου προς τον κύριο Βενιζέλο και την Τρόικα, τουλάχιστον για αυτή τη χρονιά, (μόνο μη μπει καμιά ιδέα στον Βαγγέλη, το εκλάβει ως αποταμίευση, και μου τα φορολογήσει).
Αν και πολύ φοβάμαι ότι του χρόνου  θα χαθούν όλα μου τα ευρουδάκια, που με τόσο κόπο συνέλεξα, και θα πρέπει να αρχίσω να «αποταμιεύω» δραχμές!

Γιώργος Κουμεντάκης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια