Ιδού η λίστα με τις «μαύρες» καταθέσεις

Ένας-ένας καλούνται από τις αρμόδιες αρχές για ..εξηγήσεις μεγάλα ονόματα του ποδοσφαίρου, μάνατζερ, προπονητές και άλλοι με «παχυλούς» τραπεζικούς λογαριασμούς που όμως δεν δικαιολογούνται από τα ποσά που δήλωναν στην εφορία, με τις πρώτες «καμπάνες» ήδη να έχουν αρχίσει να πέφτουν.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα κληθούν «πακέτο» δύο-τρία ακόμη άτομα -που τα ονόματά τους.... φιγουράρουν στην λίστα- να εξοφλήσουν τον φόρο που τους καταλογίστηκε αλλά και τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν, αφού διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν σε θέση να αιτιολογήσουν τις διαφορές που υπήρχαν ανάμεσα στα ποσά που δήλωναν και σε αυτά που εντοπίστηκαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Πρόκειται για άτομα για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες, ότι εμπλέκονται στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων.
Προς το παρόν αυτό που έχει διαπιστωθεί είναι εκτεταμένη φοροδιαφυγή και απόκρυψη εισοδημάτων.

Ήδη για αυτόν τον λόγο, σε έναν από τους εμπλεκόμενους –γνωστό μάνατζερ- η «καμπάνα» ήταν «βαριά», αφού το πρόστιμο ήταν 3 εκατ. ευρώ!!

Στον τραπεζικό λογαριασμό του είχαν βρεθεί 26 εκατομμύρια ευρώ αδήλωτα, τα οποία όπως αποδείχθηκε μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου είχαν προκύψει από εµβάσµατα αθλητικών παραγόντων και από κέρδη στο ποδοσφαιρικό στοίχηµα, ενώ ποσά στον λογαριασµό κατέθεταν ακόµη και διαιτητές, στοιχείο από το οποίο άρχισε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» στην υπόθεση με τα «στηµένα παιχνίδια»!

Από την συγκεκριμένη λίστα, που βρίσκεται στην διάθεση του Newsit, πρόστιμα έχουν επιβληθεί και σε άλλα 5 άτομα, ενώ από «κόσκινο» περνούν και τα υπόλοιπα ονόματα μεγαλο-παραγόντων και ποδοσφαιριστών.. 
 
Ο έλεγχος συνεχίζεται αφού υπάρχουν υποψίες ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των “υπόπτων” ίσως έχουν προέλθει από παράνομο στοιχηματισμό.
 

http://www.newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια