ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ


Δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της και αφού στο μεταξύ ακύρωσε πρωτοποριακές ανάλογες κινήσεις της Νέας Δημοκρατίας, η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες (Πέμπτη) δύο σημαντικές αποφάσεις για την αποκρατικοποίηση φορέων της Θεσσαλονίκης: την έναρξη της διαδικασίας παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (Σ.ΕΜΠΟ.) του Λιμένος Θεσσαλονίκης και την προκήρυξη....
της πρόσληψης τεχνικού συμβούλου για την πώληση του μεριδίου του Δημοσίου στην Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (Ε.Υ.Α.Θ.).

Η ΝΔ Θεσσαλονίκης για την εξέλιξη αυτή επιθυμεί, να τονίσει τα παρακάτω:

  1. ΕΥΑΘ.
Είναι νωπές ακόμη στη μνήμη μας οι εικόνες του Γιώργου Παπανδρέου  με τα μπλουζάκια των συνδικαλιστών της ΕΥΑΘ και των βουλευτών και στελεχών του, να ασκούνται σε κινήσεις επαναστατικής γυμναστικής και ανέξοδες ρητορείες κατά της αποκρατικοποίησης, που από το 2005 προωθούσε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Σήμερα, δύο ολόκληρα χρόνια μετά την ανάρρησή του στην εξουσία, επιχειρούν (δυστυχώς μόλις τώρα), να υλοποιήσουν ένα σχέδιο, που δεν το πιστεύουν, επειδή ακριβώς τους επιβάλλεται.
Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, μέρος της οποίας είναι και η συμμετοχή του Δημοσίου στην ΕΥΑΘ, θα έπρεπε, να είχε ξεκινήσει πριν ακόμη υπογραφεί το Πρώτο Μνημόνιο. Τότε, ο ελληνικός Λαός θα είχε την ελπίδα, ότι κάτι θα μπορούσε να περισωθεί.
  1. ΣΕΜΠΟ του ΟΛΘ
Είναι επίσης νωπές στη μνήμη μας οι εικόνες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, να  εφορμουν κατα των ΜΑΤ και να αναρριχώνται στα κάγκελα του Λιμανιού, για να αποτρέψουν αυτό, που σήμερα η Κυβέρνηση τους εύχεται να πραγματοποιηθεί.
Είναι πάντως ενθαρρυντικό, να λέγεται από κρατικούς αξιωματούχους, όπως  στην περίπτωση του Προέδρου του ΟΛΘ κ.Αγγελούδη, ότι σε πολλές περιπτώσεις ακολουθείται η πολιτική της προηγούμενης Διοίκησης της Ν.Δ. Αυτό  δεν αίρει βέβαια τις εν γένει  ευθύνες των προϊσταμένων του για τη διετή καθυστέρηση, εν πάση περιπτώσει όμως ευχόμεθα, να δούμε την ίδια γενναιότητα και σε άλλους τομείς.

Ας προσεχθεί επίσης, ότι ο κ. Αγγελούδης χθες με την έκφραση «είναι οριστικό, ότι το 51% του ΟΛΘ θα παραμείνει στον έλεγχο του Δημοσίου», ουσιαστικά ανακοίνωσε την πώληση του άλλου 23,5% των μετοχών, κάτι με το οποίο είναι  αντίθετη η ΝΔ, λόγω της χαμηλής χρηματιστηριακής του αξίας. Η διάθεση αυτή δεν πρόκειται, να αποφέρει κανένα όφελος.

Συμπερασματικά,

Αυτές είναι δύο από τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις, που επιχείρησε να προωθήσει η Κυβέρνηση της ΝΔ και τελματώθηκαν από το σοσιαλιτικό λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ.

Ο καθείς μπορεί να αντιληφθεί, ποιες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης σήμερα. Χρειάστηκε, να μπούμε στην άγρια στενωπό της λιτότητας και των Μνημονίων, που έφεραν σε επίπεδα εξαθλίωσης τον ελληνικό λαό, για να προωθηθούν οι αποκρατικοποιήσεις.

Προφανώς κανείς  από τους φωστήρες του ελληνικού σοσιαλισμού  δε θα μας εξηγήσει ποτέ, τι θα είχαμε περισώσει , εάν οι μεταρρυθμίσεις αυτές είχαν ολοκληρωθεί από το 2007 ή το 2008.
Οι ευθύνες τους είναι πλέον ιστορικές.


ΝΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια