Έρχονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις: Τα σενάρια μετά το πολυνομοσχέδιο

Βαρύ το κλίμα στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μετά και την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου των μέτρων – σοκ με την εφεδρεία και τα φορο-χαράτσια ακόμη και επί των φτωχών συμπολιτών μας.
Την επαύριο της ψηφοφορίας, κατά την οποία διεγράφη η πρώην υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη, έχει ξεσπάσει....
μπόρα “πρωτοβουλιών” από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστική είναι αυτή 28 βουλευτών που ζητούν “εθνική συμφωνία στη βάση ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση”, την οποία χαρακτηρίζουν “όρο επιβίωσης της χώρας”.

Από την άλλη πλευρά ομάδα βουλευτών έστειλε επιστολή στον υπουργό Μεταφορών, ζητώντας αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα ταξί ενώ άλλοι βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για το “καλάθι της νοικοκυράς” και πως τέσσερις υπουργοί (Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου, Χρυσοχοϊδης και Σκανδαλίδης) σχεδιάζουν να το ελαφρύνουν.

Έχει πλέον γίνει σαφές από πολλούς βουλευτές ότι δεν μπορούν πλέον να ψηφίζουν άλλα άδικα και σκληρά μέτρα. Η Βάσω Παπανδρέου το δήλωσε στη Βουλή ζητώντας παράλληλα να ληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες, ενώ η πλειοψηφία των βουλευτών ψήφισε με “μισή καρδιά”.

Έχει γίνει σαφές ότι νέα σκληρά μέτρα δεν πρόκειται να περάσουν από την ΚΟ των 153 πλέον βουλευτών, ενώ αρκετοί αναμένουν πρωτοβουλίες από τον πρωθυπουργό μόλις διευθετηθεί το ζήτημα του κουρέματος στο πλαίσιο του δεύτερου δανείου.

Οι βουλευτές εμφανίζονται διχασμένοι ως προς το δίλημμα “κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ή εκλογές”. Μαζί με την κ. Παπανδρέου, υπέρ της πρώτης επιλογής έχουν ταχθεί ο Μ. Ανδρουλάκης, ο Ν. Σαλαγιάννης κ.α., ωστόσο η ΝΔ έχει αποκλείσει αυτή την προοπτική.

Τελική λύση είναι οι πρόωρες εκλογές, τις οποίες έχει αποκλείσει ο πρωθυπουργός, στις οποίες όμως δεν είναι καθόλου απίθανο να συρθεί η κυβέρνηση υπό την πίεση των εξελίξεων.

 newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Τωρα το μονο που σας σωνει ειναι η αγχονη
    Σχιζοφρενη Ανδρουλακη και βασωμαστουρω
    δεν την σκαπουλαρετε στο νοσοκομειο του κορυδαλου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.