ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ VS ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 1

Δικαιώθηκε εργαζόμενος σε ελληνική καπνοβιομηχανία που όχι μόνο τα "άκουσε" αλλά έχασε και τη δουλειά του. Έλαβε αποζημίωση 9.105 ευρώ, ενώ πρέπει να επαναπροσληφθε

Αρκετοί είναι αυτοί που θα δεχτούν την απόλυση και τα "γαλλικά" από τους εργοδότες τους, αποχωρώντας απλά από τη θέση τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο εργαζόμενος σε ελληνική καπνοβιομηχανία δεν το άφησε έτσι και κέρδισε όχι μόνο αποζημίωση....
9.105 ευρώ αλλά και την επαναπρόσληψή του λόγω "αδικαιολόγητης ιδιοτροπίας" της εργοδότριάς του.
O εργαζόμενος, που προσελήφθη ως οδηγός - υπάλληλος γενικών καθηκόντων ήταν αρχικά προσωπικός οδηγός του βασικού μετόχου της καπνοβιομηχανίας, αλλά μετά το θάνατό του έγινε προσωπικός οδηγός της συζύγου του εκλιπόντος, η οποία επίσης είχε μετοχές της εταιρίας.
Κάποια στιγμή, η νέα του εργοδότρια τον έστειλε στην τράπεζα για να παραλάβει ένα φάκελο, ενώ του είπε ότι ένας δεύτερος θα σταλεί υπηρεσιακά.
Λίγο αργότερα δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τη γυναίκα, η οποία όχι μόνο τον αποκάλεσε ηλίθιο και βλάκα επειδή δεν παρέλαβε και τους δύο φακέλους, αλλά τον ενημέρωσε ότι πλέον δεν εργάζεται για την εταιρία.
Μετά την απόλυσή του, ο οδηγός δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά κινήθηκε δικαστικά εναντίον της και τελικά δικαιώθηκε.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, αν και ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διατυπώσεις, η απόλυση έγινε από "αδικαιολόγητη ιδιοτροπία" και για αυτό κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική.
Στον οδηγό επιδικάστηκε το ποσό των 7.805 ευρώ για μισθούς υπερημερίας συν τους νόμιμους τόκους, όπως και το ποσό των 1.300 ευρώ για χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστη.
Παράλληλα, το δικαστήριο έκρινε ότι η απόλυση, υπό τις συνθήκες που έγινε, αποτελεί προσβολή της προσωπικότητάς του εργαζομένου, γι' αυτό και πρέπει να γίνει δεκτό το αίτημα επαναπρόσληψής του, στην ίδια ακριβώς θέση με πριν.
Σε περίπτωση που δεν επαναπροσληφθεί, ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας θα υποχρεωθεί να του καταβάλλει μηνιαίως χρηματική ποινή 500 ευρώ, ενώ θα του επιβληθεί φυλάκιση δέκα ημερών για κάθε μήνα που θα αρνείται την επαναπρόσληψή του.

news247

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια