Σε αδιέξοδο χιλιάδες φορολογούμενοι.... Το SMS για το χαράτσι στα ακίνητα φτάνει σε άλλους παραλήπτες

Σε λάθος παραλήπτη αντί για τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών καταλήγουν πολλά sms φορολογουμένων με τα οποία ζητούν είτε να εξαιρεθούν από το τέλος ακινήτων, είτε να φορολογηθούν με τον χαμηλό συντελεστή 0,5 ευρώ το τ.μ. επειδή ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες φορολογούμενων που προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση.

Μόνο και μόνο αυτή η είδηση είναι αρκετή.....

για να δείξει τον απίστευτο πανικό στον οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση που μπροστά στο να γεμίσει τα κρατικά ταμεία κάνει τη μία τσαπατσουλιά πάνω στην άλλη.

Ο λόγος είναι ο λάθος τρόπος καταγραφής των στοιχείων τους στο sms σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τον ίδιο πενταψήφιο αριθμό για τη λήψη μηνυμάτων κατέχουν άλλοι δύο συνδρομητές. Το θέμα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισής του ενδεχομένως με νέες οδηγίες προς τους φορολογούμενους.

Σημειώνεται ότι όπως είχε ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομιών, όσοι δικαιούνται εξαίρεση από το τέλος ή το μειωμένο συντελεστή πρέπει ως τις 2 Οκτωβρίου να στείλουν sms στον αριθμό 54160 αναγράφοντας ΕΤΑ, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τους, τον αριθμό παροχής ρεύματος από τη ΔΕΗ αφήνοντας κενό ανάμεσα στα δύο τελευταία.

Αν δεν έχετε στείλει το γραπτό μήνυμα μέχρι τις 2 Οκτωβρίου θα πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση αλλά υπάρχει η δυνατότητα αποστολής και μετά έως τις 30 Νοεμβρίου.

Εφόσον η αίτηση γίνει δεκτή θα ληφθεί υπόψη στον πρώτο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τη ΔΕΗ ή τους εναλλακτικούς παρόχους και για ποσά που καταβλήθηκαν επιπλέον θα γίνει συμψηφισμός στους επόμενους λογαριασμούς

Αλλά κι αυτό το SMS εν μέσω κρίσης δεν θα μπορούσε να μην χρεωθεί και φυσικά όποιος στέλνει το συγκεκριμένο SMS θα πληρώνει περίπου 11 λεπτά του ευρώ. Το κόστος του μηνύματος είναι 0,1107€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 23%. Επισημαίνεται ότι το κόστος του μηνύματος αίτησης καλύπτει πλήρως το κόστος της αποστολής όλων των απαντητικών μηνυμάτων και ότι ο φορολογούμενος δεν έχει καμία επιπλέον επιβάρυνση για τη χρήση της υπηρεσίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια