H ΝΔ κλείνει "το μάτι" στους έφεδρους του Δημοσίου - Το σχέδιο της

Την πρότασή της για την εργασιακή εφεδρεία ανέπτυξη η Νέα Δημοκρατία, η οποία στηρίζεται στη μείωση του προσωπικού του δημοσίου τομέα, αλλά χωρίς να απολυθεί ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος.

Η πρόταση παρουσιάστηκε από τον σύμβουλο του κ. Σαμαρά , τον κ. Λαζαρίδη ο οποίος αποσαφήνισε ότι η εφεδρεία σε συνδυασμό με το πάγωμα των προσλήψεων μπορεί να επιφέρει 11 δισεκατομμύρια....

ευρώ για τα επομενα τρία χρόνια και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με το δικό της σχέδιο θα υπάρξουν χιλιάδες απολύσεις και κέρδος 9 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει για την εργασιακή εφεδρεία

Σε συνδυασμό με το πάγωμα των προσλήψεων στο δημόσιο για τρία χρόνια, μπορεί σε ένα χρόνο να επιτευχθεί καθαρή μείωση του ελλείμματος κατά 853 εκατ. ευρώ, έναντι 614 εκατ. ευρώ που προβλέπονται για την πρόταση της κυβέρνησης.

Στα πέντε χρόνια για τα οποία έγινε ο σχεδιασμός της Ν.Δ. θα έχει επιτευχθεί, όπως αναφέρουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, μείωση του ελλείμματος σχεδόν τέσσερα δισ. ετησίως, αλλά και μείωση του κράτους κατά 230 χιλ. εργαζόμενους.

Στη συνέντευξη επισημάνθηκε και πάλι, όπως και στις 5 Ιουλίου 2011, ότι η πρόταση της Ν.Δ. για την εργασιακή εφεδρεία έχει τις εξής τρεις κατηγορίες, για όσους:

*είναι πάνω από τα 50 έτη, εφεδρεία με το βασικό μισθό ως τη σύνταξη, εκτός κι αν βρει δουλειά αλλού.

*για όσους είναι από τα 40-50 έτη, εφεδρεία για δυο τριετίες και

*από τα 30-40 έτη, εφαρμογή για μια τριετία

Για τις δυο τελευταίες κατηγορίες, τα όρια εφεδρείας ισχύουν εφόσον στο μεταξύ υπάρχει ανάκαμψη, δημιουργούνται θέσεις εργασίας και μπορούν να τις διεκδικήσουν. Σε αντίθετη περίπτωση τα όρια εφεδρείας παρατείνονται.


newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια