Κάθε ημέρα περισσότεροι Έλληνες άστεγοι.


Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι πέφτουν θύματα της κρίσης και των περικοπών. Δραματική η αύξηση των αστέγων στη χώρα μας. Απλοί, καθημερινοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας χάνουν τα πάντα και καταλήγουν να γυρνάνε στους δρόμους (Pic)

Δεν έχουν "που την κεφαλήν κλείνει" οι νέες γενιές στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα όπου σύμφωνα με το Reuters οι άστεγοι αυξάνονται δραματικά.
Το δημοσίευμα παρουσιάζει εκτενές ρεπορτάζ, με ιστορίες συμπολιτών μας οι οποίοι είδαν από τη μια στιγμή στην άλλη να αλλάζει άρδην η ζωή τους.
Ο Πέτρος Παπαδόπουλος είναι ένας από αυτούς. Ο 40χρονος,  μέχρι πρότινος ήταν σεφ και έχει μαγειρέψει επί 18 χρόνια μουσακά και άλλα παραδοσιακά εδέσματα της χώρας μας σε πολλά εστιατόρια της Ελλάδας. Τώρα μαγειρεύει για 50 άτομα σε ένα καταφύγιο αστέγων.

Το όνομα που έδωσε στο πρακτορείο ειδήσεων, όπως τονίζει, είναι ψεύτικο καθώς δε θέλει συγγενείς και φίλοι του να μάθουν σε τι κατάσταση βρίσκεται.
Ο 40χρονος το 2010 απολύθηκε και μη μπορώντας να αποπληρώσει ένα δάνειο που είχε πάρει, έχασε και το σπίτι του και κατέληξε να γυρνά στους δρόμους.
"Ένιωσα σαν να πρωταγωνιστώ σε ταινία", δήλωσε, προσθέτοντας πως η ζωή του πήρε στροφή 180 μοιρών.
news247.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια