Μας ρίχνουνε στη μαστούρα για να μην ασχολούμαστε μαζί τους. Έτοιμο το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά.


Το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο η προμήθεια και η κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε αριθμό και έκταση που δικαιολογούνται μόνο για την αποκλειστική....
χρήση του χρήστη, δεν τιμωρείται. Όμως τιμωρείται με κράτηση μέχρι τρεις μήνες και πρόστιμο μέχρι 1000 ευρώ όποιος καλλιεργεί φυτά κάνναβης σε αριθμό που δικαιολογείται μόνο για ατομική χρήση και έξι μήνες με πρόστιμο έως 2000 ευρώ, όποιος κάνει χρήση σε δημόσιο χώρο.


Αντίθετα παραμένουν οι υψηλές καθείρξεις για διακεκριμένες μορφές διακίνησης ναρκωτικών, όπως είναι η διακίνηση σε βάρος ανηλίκων ή σε σχολεία ή από υπαλλήλους που νόμιμα ασχολούνται με τα ναρκωτικά(φυλακές, γιατροί κτλ).


Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει προκύψει ανάμεσα στην υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου και στο ελεγκτικό συνέδριο με αφορμή τη μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στη διανομή των σχολικών βιβλίων. Ο κ Παπαϊωάννου ανέφερε ότι έχει λάβει από την υπουργό, αναφορά και φάκελο με όλα τα στοιχεία της υπόθεσης. Συγκεκριμένα είπε, «εξεπλάγην αρνητικά για το Ελεγκτικό Συνέδριο. Αύριο έχω συνάντηση με τον πρόεδρο του, κύριο Καραβοκύρη και θα ενημερωθώ. Το θέμα παραμένει ανοιχτό», εκφράζοντας και εκείνος τη δυσφορία του για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα το ελεγκτικό συνέδριο.


Υπενθυμίζεται επίσης ότι και η υπουργός Παιδείας είχε ρίξει την ευθύνη για την καθυστέρηση των σχολικών βιβλίων στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια