Πως ο Βενιζέλος «έδεσε χειροπόδαρα» τον Γιώργο


Στο έπακρο αξιοποιεί ο Βενιζέλος την ικανότητά του σε γρήγορες αποφάσεις, την πολιτική επίπτωση των οποίων ο ΓΑΠ δεν μπορεί να αντιληφθεί. Το τέλος επί των ακινήτων, και μάλιστα μέσω της ΔΕΗ, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως ο αντιπρόεδρος εγκλωβίζει πολιτικά τον Παπανδρέου και του τραβά το χαλί κάτω από τα πόδια του, χωρίς εκείνος να το παίρνει χαμπάρι.
Ο Βενιζέλος έπεισε τον Γιώργο....
ότι θα κάνει «πολιτική διαπραγμάτευση» με τους δανειστές. Μετά έδιωξε την τρόικα πυροδοτώντας την κρίση και τα σενάρια χρεοκοπίας. Ο Παπανδρέου υποχρεώθηκε να ανακρούσει πρύμνα και να πάρει νέα μέτρα, με τεράστιες πολιτικές παρενέργειες.
Ο Παπανδρέου, που δεν θέλει εκλογές, πήρε μια απόφαση που μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση και σίγουρα διαρρηγνύει τις σχέσεις του με το εκλογικό σώμα, εις όφελος της ΝΔ και της αριστεράς.
Άρα οι εκλογές έρχονται πιο κοντά και μάλιστα με δυσμενέστερους όρους για το ΠΑΣΟΚ και τον ΓΑΠ, που οδηγείται σε βέβαιη ήττα. Σκεφθείτε μόνο ότι οι ψηφοφόροι θα πληρώνουν το χαράτσι από τώρα έως (2 δόσεις μέσα στο 2011) και τον Μάιο (οι δύο από τις τέσσερις δόσεις του 2012), διαμορφώνοντας μέχρι και την άνοιξη ένα πολιτικό χρόνο απαγορευτικό για εκλογές.
Είναι τυχαίο ότι ήδη άρχισαν να εμφανίζονται δειλά δειλά τα σενάρια ότι ο Γιώργος δεν θα κατέβει στις εκλογές και θα παραδώσει την σκυτάλη;
Είστε σίγουροι ότι ο ΓΑΠ δεν μετάνιωσε που δεν άκουσε την πρόταση Σαμαρά και έκανε τον Βενιζέλο αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια