Παράκρουση μεγαλείου του Βενιζέλου


Ειλικρινά θλίβομαι για το πολιτικό κατάντημα του κ.  Βενιζέλου. «Που ήσουν νιότη πού ΄λεγες πως θα γινόσουν άλλος»!
Κατ’ αρχήν αποδεικνύεται κατά συρροή …γκαφαδόρος. Δεν προλαβαίνουν οι γελοιογράφοι.
Ύστερα έχει πλήρως απωλέσει την αίσθηση του μέτρου.
Παρακολούθησα τη σημερινή του ομιλία στη Βουλή.
Είναι ν’ απορεί κανείς!
Έκανε λόγο για “απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό“! Ποιός....
ευθύνεται για αυτόν τον «εκτροχιασμό» κ. υπουργέ; Εμείς οι πολίτες φταίμε που σας ξέφυγαν οι δαπάνες το πρώτο οκτάμηνο του 2011;

Υποστήριξε ότι η “χρειάζονται νέα μέτρα“! Δυο χρόνια τώρα όμως δεν έχετε πάρει μέτρα, αλλά …..χιλιόμετρα! Γιατί όλα αυτά πάνε στο βρόντο; Μπορείτε να μας διαβεβαιώσετε ότι και τα νέα μέτρα δεν θα φέρουν τα ίδια και τα χειρότερα αποτελέσματα με τα προηγούμενα; Γιατί να αποδεχθούμε τα νέα μέτρα όταν δεν μπορείτε να μας εγγυηθείτε για την αποτελεσματικότητά τους;
Το δράμα της χώρας είναι ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση ούτε με δημοκρατικό τρόπο ούτε με εκλογές“, είπε επίσης !!!
Τι εννοείτε κύριε Καθηγητά του Συνταγματικού Δικαίου; Και που το ξέρετε εσείς ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση μέσω εκλογών; Μήπως σας μπαίνουν τίποτα πονηρές ιδέες;
Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «είναι αναγκαία η πλήρης εφαρμογή των μέτρων που συμφωνήθηκαν με την τρόικα, για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των πολιτών».
Δυστυχώς κύριε Υπουργέ, κάθε μέτρο που εισηγείσθε όχι μόνο δεν διασφαλίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά προετοιμάζει το έδαφος για καινούργιες. Για αυτό δεν σας εμπιστεύεται πλέον κανένας.
Εκεί,  όμως, που ο κ. Βενιζέλος …υπερέβαλε εαυτόν ήταν όταν είπε ότι : “ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό έλεγχο, γιατί έτσι μπορούμε να τεθούμε και υπό εθνικό αυτοέλεγχο“.
Κύριε Υπουργέ, αυτή η χώρα έχει μυριάδες ηρώων, που έδωσαν τη ζωή τους για να είναι  αποτινάξει τους ζυγούς και τους ελέγχους  και εσείς κατρακυλήσατε στο σκαλί το τελευταίο και αναγάγετε τον έλεγχο της Τρόϊκας σε ….εθνικό μας πλεονέκτημα;
Πολύ φοβούμαι ότι κάποιος πρέπει να σας θυμίσει και τη λέξη αξιοπρέπεια….
Φαίνεται πως οι πολλές ώρες τηλεδιάσκεψης με υπαλλήλους διεθνών οργανισμών σας έχουν …..αποσυντονίσει.
Σιγά-σιγά θα λέτε «ναι» προτού ακόμα σας ζητήσουν κάτι…
 Αδέξιος Δεξιός 
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας,  Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ακούσαμε, σήμερα, ένα ακόμα στρατιωτικό διάγγελμα από τον αποκλειστικό εκπρόσωπο της αλήθειας σε αυτόν τον τόπο κ. Βενιζέλο, που -και πάλι- επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία. Λες και είναι το οικονομικό πρόγραμμα Σαμαρά εκείνο που εφαρμόστηκε και απέτυχε.
Αυτός που, μέχρι πρόσφατα, κατηγορούσε άλλους για καταστροφολογία και απαιτούσε από όλους απόλυτη σιωπή, σήμερα, εμφανίζεται να κινδυνολογεί λέγοντας ότι η Ελλάδα “κινδυνεύει με κατάρρευση” και ότι “το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων κινδυνεύει να αποτύχει”.
Έφτασε, όμως, και στο σημείο να πει το αμίμητο: “ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό έλεγχο, γιατί έτσι μπορούμε να τεθούμε και υπό εθνικό αυτοέλεγχο”.
Τελικά, ο κ. Βενιζέλος ξεπέρασε, σήμερα, κάθε όριο ασυναρτησίας και αντιφατικότητας.
Σε κάποιο σημείο ζήτησε “ενός λεπτού σιγή, για να σκεφτούμε τι λέμε”!!
Προφανώς το έχει ο ίδιος μεγάλη ανάγκη».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια