Αυτή η ανίκανη κυβέρνηση που εξοντώνει τους κατοίκους αυτής της χώρας χωρίς κανένα έλεος, κρύβεται φοβούμενη την οργή του λαού.

Παρενέργειες στο  εσωτερικό της κυβέρνησης και  του ΠΑΣΟΚ έχει το νέο πακέτο σκληρών  μέτρων, που βάζει στόχο τις  συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, στέλνει στην εφεδρεία 30.000 ανθρώπους, επεκτείνει χρονικά το ειδικό τέλος ακινήτων και από έκτακτο το κάνει… μόνιμο, ενώ χαμηλώνει απελπιστικά  και το αφορολόγητο.

Υπουργοί της κυβέρνησης προσπαθούν να απέχουν από το κάδρο  των τελευταίων ανακοινώσεων, φοβούμενοι ότι θα συνδεθούν με τη λαίλαπα, που  σαρώνει την ελληνική κοινωνία. Ακόμη  και ο πρωθυπουργός ....

Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και ο υπουργός Οικονομικών  Ευάγγελος Βενιζέλος επιχειρούν να κάνουν ένα αγωνιώδη επικοινωνιακό  ελιγμό, καθώς η υπερπροβολή, ειδικά του τελευταίου, με τέτοιου είδους ανακοινώσεις θεωρείται ότι οδηγεί στο πολιτικό τους τέλος. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις ανακοινώσεις το βράδυ της Τετάρτης έκανε με γραπτή του μάλιστα δήλωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος ήταν και ο μόνος, μαζί με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, που εμφανίστηκε στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Ο κ. Βενιζέλος προτίμησε  αυτή τη φορά να μην φορτωθεί ο ίδιος  το βάρος των ανακοινώσεων, ενώ  ο Γιώργος Παπανδρέου παρέμεινε  για μία ακόμη ημέρα εκτός προβολέων. Ουσιαστικά δεν έχει εμφανιστεί ούτε μία φορά μετά τη ΔΕΘ – προ 12 ημερών περίπου – ενώ ειδικά μετά την αναβολή του ταξιδιού του στη Νέα Υόρκη – το περασμένο Σάββατο – δίνει σημάδια ζωής με το σταγονόμετρο.

Στην κοινοβουλευτική  ομάδα του ΠΑΣΟΚ οι αναταράξεις  συνεχίζονται με τις πληροφορίες  για μία δεξαμενή έξι με οκτώ βουλευτών, να εξετάζουν το ενδεχόμενο να παραιτηθούν  για να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα. Το Μέγαρο Μαξίμου αισιοδοξεί ωστόσο ότι οι τυχόν απώλειες θα περιοριστούν, εάν δεν μηδενιστούν τελικά.

Άλλα στελέχη πάντως – ακόμη και υπουργοί – επιμένουν  στην ανάγκη να πάει η χώρα σε εκλογές, μόλις λάβει την έκτη δόση και  αποφύγει προς το παρόν τη χρεοκοπία. Εκτιμούν ότι επειδή και το 2012 θα είναι χρονιά σκληρών αποφάσεων  και επώδυνων μέτρων, η πολιτική ευθύνη πρέπει να μοιραστεί ή σε κάθε περίπτωση να αποφασίσει ο ελληνικός  λαός για την τύχη του.



protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια