9 αντάρτες του ΠΑΣΟΚ βγήκαν στα κεραμίδια. Όχι στην εφεδρεία λένε με επιστολή.....



Αν το καταψηφίσουν είναι σαφές οτι πάμε σε εκλογές
Ζητούν να χαρακτηριστούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι κρατικοί
Ζητούν μετακινήσεις ώστε να καλυφθούν κενά όπου υπάρχουν

Κατά της εργασιακής εφεδρείας τάσσονται εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επιστολή τους προς....
τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτριο Ρέππα. 


Πρόκειται για τους: Βασίλη Κεγκέρογλου, Μιχάλη Τζελέπης, Νίκο Ζωϊδης, Δημήτρη Βαρβαρίγος, 'Ολγα Ρενταρή, Αθανασία Μερεντίτη, Βάσω Αλεξανδρίδου, Μιχάλης Παντούλα και Σπύρο Μοσχόπουλος.


Σε σημείο της επιστολής τους αναφέρουν: 


«η κυβέρνηση κατά την άποψή μας αντί να εφαρμόσει την αντιδραστική πρόταση της ΝΔ για την εφεδρεία και τις πιθανές απολύσεις πρέπει α) να χαρακτηρίσει όλους τους δημόσιους υπαλλήλους κρατικούς ως κρατικούς β) να προχωρήσει άμεσα σε ένα σχέδιο μετακινήσεων ώστε να καλυφθούν τα κενά σε κρίσιμους τομείς».


Oι βουλευτές επισημαίνουν ότι «η μέχρι τώρα αντιμετώπιση του θέματος από την κυβέρνηση κάθε άλλο από την σωστή κατεύθυνση είναι αφού θεωρητικολογούμε για πλεονάζουσες και ελλειμματικές υπηρεσίες» 


και καταλήγουν λέγοντας πως «για να υπάρξει επομένως ορθολογική λύση στο θέμα της αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού πρέπει να αναθεωρήσουμε την μέχρι τώρα πρακτική και να απεγκλωβιστούμε από την λογική της ΝΔ για εφεδρεία που δεν δίνει λύσεις και τα αποτελέσματα που έχει ανάγκη ο κόσμος».


Όπως δήλωσε στο Νewsit o βουλευτής Κεφαλονιάς Σπύρος Μοσχόπουλος που συνυπογράφει την επιστολή "θα πρέπει να γίνει ένας εξορθολογισμός των υπαλλήλων που δουλεύουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ως τελευταία λύση να είναι η εργασιακή εφεδρεία. Δηλαδή κάποιοι οργανισμοί που συνενώνονται που έχουν κάποιο προσωπικό που προβλέπεται εργασιακή εφεδρεία, λέμε πως θα είναι σκόπιμο και σωστό να γινει εξέταση σε όλες τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, να δούμε που υπάρχουν ελλείψεις για να χρησιμοποιηθούν οι υπάλληλοι αυτοί. Αυτό είναι το ζητούμενο της επιστολής μας και όχι να ρίξουμε την κυβέρνηση". 


Στο ερώτημα τι θα πράξει ο ίδιος όταν έρθει να ψηφίσει το νομοσχέδιο,  ο κύριος Μοσχόπουλος απάντησε "όταν έρθει εκείνη η ώρα θα το δω. Θα ακούσω τις απόψεις και των 2 υπουργών και της κυβέρνησης και ανάλογα θα πράξω".
 newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια