Ο υπουργός των ΜΑΤ που θέλει να γίνει πρωθυπουργός


Ο ίδιος ονειρεύεται τον εαυτό του κληρονόμο του ανδρεοπαπανδρεϊκού μπλοκ και διάδοχο του πρωθυπουργού στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Μέσα στις κομματικές οργανώσεις έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό μια ξεχωριστή σέχτα, οι... Παπουτσήδες.

Το πρόβλημα για τον υπερφιλόδοξο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος χρεώθηκε πολιτικά αυτή την εβδομάδα το....

ξυλοφόρτωμα του Πολίτη, είναι ότι ο Παπανδρέου... ξινίζει κάθε φορά που ακούει πληροφορίες για τα όνειρα του γενειοφόρου υπουργού του και κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να τον έχει μακριά από τα κέντρα εξουσίας. Τον τοποθετεί μάλιστα σε πόστα καρμανιόλες όπως το σημερινό, προκειμένου να αποκαλύπτεται το αληθινό πολιτικό του μέγεθος.

Η προαγωγή του παλαιού προέδρου της ΕΦΕΕ σε υπουργό των ΜΑΤ και ΜΕΑ δεν έγινε αμέσως μετά τις εκλογές, καθώς ο πρωθυπουργός έκανε καψώνι στον Παπουτσή για να τον «κοντύνει».

Αρχικά του ανέθεσε τον ρόλο που έχει σήμερα ο... Πρωτόπαπας, του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, και για να του χρυσώσει το χάπι τού... παραχώρησε το μεγάλο και ευήλιο γραφείο του φρουράρχου της Βουλής προκειμένου να νιώθει κάτι από το μεγαλείο του υπουργού!
Δούλεμα κανονικό.

Τον φώναζε επίσης στα άτυπα διαθεσμικά συμβούλια για να λέει την άποψή του για την κρίση και να τον εκθέτει.
Υπέρμαχος της σοσιαλιστικής παράδοσης ο Παπουτσής με την ομάδα του είναι αυτός -για όσους το ξεχνούν- που επιτίμησε από του βήματος της Βουλής τον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη, όταν εκείνος τόλμησε τον Δεκέμβριο του 2009 να ζητήσει το πάγωμα των μισθών δημοσίων υπαλλήλων που υπερέβαιναν τις 2.000 ευρώ.

«Ξέρεις ποιας κυβέρνησης υπουργός είσαι;» τον ρώτησε τότε με αγέρωχο ύφος. Αργότερα βεβαια κατάλαβε καλά και ο ίδιος ποιας κυβέρνησης υπουργός είναι.

Ψήφισε το Μνημόνιο αδιαμαρτύρητα και με την ουρά υπό τα σκέλη, ψήφισε και το Μεσοπρόθεσμο αβλεπί, μολονότι εβδομάδες πριν έβγαζε πάλι σοσιαλιστικές κορόνες στις εφημερίδες κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ.

Φανατικός οπαδός του Παναθηναϊκού σε κάθε εκδοχή του -πού τον βρίσκεις, πού τον χάνεις, στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου βρίσκεται όταν παίζουν οι βάζελοι-, ο Παπουτσής έχει ήδη συγκροτήσει ομάδα πιστών κομματικών στελεχών και προσπαθεί να απλώσει την επιρροή του στο κόμμα.

Τον βοηθούν ο μπατζανάκης του γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, η πιστή του Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο παλαιοπαπανδρεϊκός συγκεντρωσιάρχης Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο υφυπουργός Αθλησης Χρήστος Αηδόνης κ.ά. Καταστρώνουν όλοι μαζί τα ηγετικά του σχέδια, είτε σε γνωστό ξενοδοχείο στο Σούνιο είτε στο Λασίθι τα καλοκαίρια. Στην ομάδα του μετέχει και η νεαρά Κατερίνα Διαμαντοπούλου, την οποία επέβαλε στο ψηφοδέλτιο της Α' Αθηνών για να ψαλιδίσει -κάτι που κατάφερε- τις ψήφους της Αννας Διαμαντοπούλου.

Δεν συγκαταλέγεται πλέον ο παλιός του φίλος από τα πανεπιστημιακά χρόνια Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος έφτιαξε δικό του καπετανάτο.

Το πρόβλημα για τον υπουργό των ΜΑΤ είναι ότι το προφίλ του τσαλακώθηκε υπέρμετρα τις τελευταίες μέρες, που η Αστυνομία υπό την ηγεσία του έδειξε στους πολίτες ένα τόσο βίαιο πρόσωπο που δεν είχε δείξει ποτέ στο παρελθόν.

Από την εποχή του Αρκουδέα είχε να πέσει τόσο σοσιαλιστικό ξύλο. Ο υπερασπιστής των δημοκρατικών ελευθεριών έγινε στα μάτια των συντρόφων του και της κοινωνίας ο υπουργός της καταστολής.

Και από εκεί που είχε καταφέρει να ξεχαστεί το φιάσκο του... «Σαμίνα», το οποίο έγινε επί των ημερών του στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, προχθές εκείνος που αυτοπροσδιορίζεται ως σοσιαλ-φρουρός αναγκάστηκε να απολογείται στα κανάλια, στη Βουλή, στον Σαμαρά και τον Τσίπρα για τη δράση του παρακράτους!

Αυτού που ο ίδιος κατήγγειλε ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στα πρώτα χρόνια μετά τη Μεταπολίτευση.

Τότε που το θράσος του ήταν τόσο και τέτοιο που έβαλε τις φωνές στον υπουργό Παιδείας του Καραμανλή και μετέπειτα πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη, και μάλιστα μέσα στο γραφείο του.

Την αποκοτιά του αυτή την πλήρωσε με ένα ξεγυρισμένο χαστούκι που έδωσε στο ατίθασο λαρισινό νιάτο ο ήπιος συνήθως Ράλλης.

Σήμερα ο Παπουτσής τρώει απανωτά πολιτικά χαστούκια και τα νεύρα του είναι τεταμένα.

Τα μαλλιά του άσπρισαν μέσα σε λίγες μέρες, ειδικώς μετά την εναντίον του κατακραυγή από βουλευτές τη βραδιά που αναγκάστηκαν να διαφύγουν από τον Εθνικό Κήπο.

Και μολονότι οι άσπονδοι εχθροί του λένε ότι περιποιείται την κόμη του με πιστολάκι κάθε φορά που εμφανίζεται στη Βουλή, η αλήθεια είναι ότι του σηκώθηκαν οι τρίχες όρθιες όταν είδε το βίντεο με τους προβοκάτορες να συζητούν φιλικά με τα άγρια ΜΑΤ.

Τελικώς η Αστυνομία βρήκε άκρη, ενώ σχετικά με τους διαδηλωτές οι προσεκτικοί παρατηρητές που τον άκουσαν στη Βουλή σημείωσαν το ενδιαφέρον του για τη σύλληψη αγανακτισμένων με μηχανάκια, καθώς κάποιοι εξ αυτών είχαν, φαίνεται, διαδηλώσει πρόσφατα έξω από το σπίτι του στον Χολαργό.

Οπως και να έχει το πράγμα, ο παλαιοπασόκος υπουργός θέλει να αποχαιρετίσει το συντομότερο δυνατόν το καταραμένο αυτό πόστο που τον αναγκάζει να... δέρνει τους μελλοντικούς ψηφοφόρους του, να σηκώνει φράχτες κατά των μεταναστών και να τα χαλάει με τηλεοπτικούς σταθμούς από τους οποίους είχε κάποτε, λόγω των εκλεκτικών σχέσεων με τους μετόχους τους, προνομιακή μεταχείριση. Τον αφήνει ο Γιώργος όμως; Μαζί με τον Βενιζέλο εξελίσσονται σε ιδανικοί... αερόσακοι για την προστασία του!

http://e-parembasis.blogspot.com/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια