Και γιατί δεν αγοράζετε δικό σας αυτοκίνητο; Πρέπει να σας το πληρώσει η Βουλή;

Το ξέρω ότι ακούγοντας όλα αυτά τα περιστατικά με τους προπηλακισμούς και τις επιθέσεις εναντίον βουλευτών το τελευταίο διάστημα, ο καθένας σκέφτεται είτε φωναχτά είτε από...μέσα του, καλά του έκαναν του....!
Βέβαια σε μια δημοκρατική κοινωνία, ελεύθερη, ο καθένας μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα. Άλλο όμως....
αυτό κι άλλο να φτάσουμε στο σημείο να βγαίνουμε έξω με ρόπαλα και όπλα και να παίρνουμε το νόμο στα χέρια μας.
Κάθε έκφραση βίας είναι καταδικαστέα. Από όπου κι αν προέρχεται. Είτε από απλούς πολίτες είτε από κομματικοποιημένους είτε από υπουργούς και βουλευτές.
Κι έχει μεγάλη διαφορά ο τρόπος έκφρασης της διαμαρτυρίας, διότι είναι άλλο πράγμα εκεί που τρώει ο Πάγκαλος να πας και να του παίρνεις την πιατέλα με τα ψάρια λέγοντάς του μαζί τα φάγαμε θα φάμε και τα ψάρια μαζί κι άλλο να σπας στο ξύλο τον Τσώνη στη Λαμία.
Τώρα θα μου πείτε δεν είναι δικαιολογημένη η αγανάκτηση του κόσμου; Όταν βλέπει όλα αυτά που συμβαίνουν;
Είναι. Όμως λογικά έχει μάθει τώρα πια και θεωρώ ότι είναι ώριμος όταν έρθει η ώρα να ψηφίσει, να στείλει το ανάλογο μήνυμα.
Και δεν λέω για να μην παρεξηγηθώ, ρίξτο δαγκωτό Σαμαρά.
Γιατί πλέον ο κόσμος, δεν μασάει άλλα ψέματα. Κι αυτό που θέλει, ή δεν θέλει ν ακούσει, είναι , Όχι άλλα ψέματα.
Και περιμένω από τους υποψήφιους όταν θα ανακοινωθεί το στήσιμο της κάλπης, να ακούσω τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις.
Να μου πουν, έτσι είναι η κατάσταση και αυτά πρέπει να γίνουν.
Όχι να ακούσω κι εγώ και όλοι μας ότι θα μειώσουμε τους φόρους, θα ρίξουμε τον ΦΠΑ, θα φέρουμε ανάπτυξη, λεφτά υπάρχουν και άλλα τέτοια όμορφα που χαιδεύουν τα αυτιά, των ευκολόπιστων "βαμμένων" ψηφοφόρων.
Αλλά κυρίως, περιμένει να ακούσει μια δέσμευση που θα τον κάνει να καταλάβει ότι πράγματι το πολιτικό σύστημα, το παλιό πολιτικό σύστημα, έχει μπει για τα καλά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Ν ακούσει ότι οι βουλευτές από εδώ και στο εξής θα είναι λιγότεροι. Να μειώσουμε το κράτος δεν θέλουμε;
Θα αντιμετωπίζονται όπως ο υπόλοιπος κόσμος. Δεν θα έχουν ασυλία.
Θα παρουσιάζονται αναλυτικά τα περιουσιακά τους στοιχεία. Να μαθαίνουμε επιτέλους γιατί ενώ μπήκανε μ ένα σώβρακο στην Βουλή, βγήκαν με παλάτια και ακίνητα σε όλη την Ελλάδα.
Τι διάολο, μόνο αυτοί είναι οι τυχεροί που βρήκαν τις πλούσιες νύφες και παντρεύτηκαν την κόρη του κροίσου;
Θα κοπούν τα προνόμιά τους. Εντάξει, για να μην λαικίζω που είναι της μόδας, όταν δεν αρέσει κάτι σε κάποιον βουλευτή( η γνωστή απάντηση στην δύσκολη ερώτηση, τώρα λαικίζετε κύριε δημοσιογράφε), έχουν έξοδα με τα γραφεία τους σε δυο τουλάχιστον σημεία.
Ας τους πληρώνει η βουλή τα ενοίκια.
Αλλά το αυτοκίνητο βρε, τι το θέλετε; Κι αφού πήρε απόφαση ο πρόεδρός σας να πάρετε μικρότερου κυβισμού αυτοκίνητα, δεν μπορείτε να το πάρετε μόνοι σας;
Όλος ο κόσμος σε όποια κατάσταση και να βρίσκεται, ένα αυτοκινητάκι το έχει και το συντηρεί. Εσείς με τόσα που παίρνετε δεν μπορείτε να αγοράσετε ένα αυτοκινητάκι;
Αλλά είπαμε, το ζητούμενο είναι, το από δω και πέρα.
Να κάνουμε ένα restart! Γιατί κακά τα ψέματα μην περιμένει κανείς να υπάρξουν τιμωρίες για ...αμαρτίες του παρελθόντος. Κι αν την πληρώσει κανείς, θα είναι τα μικρά ψαράκια, έτσι για τα μάτια του κόσμου.
Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά έτσι μας έχει διδάξει η πολιτική ιστορία του τόπου, από τη μεταπολίτευση και εδώ.
Και τελικά, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Θυσίες τώρα του λαού, που δεν πιάνουν τόπο, θυσίες και στο Πολυτεχνείο που όπως αποδεικνύεται, ακόμη δεν έχουν πιάσει τόπο.
Αυτή τη δημοκρατία θέλαμε αλήθεια; Γιατί ο λαός, ακόμη, δεν είναι στην εξουσία!!!
newstoday.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια