Η Ιεραρχία της Ελλάδος προσκύνησε τον κύριο Χάλαγκ παρουσία της Βασιλομήτωρος

15 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ, Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΤΣΑΝΤ ΣΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΤΗ ΤΟΥ ΚΟΛΟΣΠΙΤΟΥ
ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΖΟΡΤΖ ΧΑΛΑΓΚ
Γράφει ο Στέφανος Χίος
Μετά βαίων και κλάδων και σε ευρύτατο κύκλο ισχυρών του πλούτου αλλά και εκκλησιαστικών παραγόντων, ο παλιός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου, Ελληνολιβανέζος έμπορος οπλικών συστημάτων Τζόρτζ Χάλαγκ, βάφτισε τον εγγονό του στην....
Αγία Μαρίνα της Εκάλης. Η μεγάλη έκπληξη ήταν ότι στο μυστήριο παρόντες ήταν 15 ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας, πρωτοστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Μπορεί η Ιερά Σύνοδος να μην είχε την έμπνευση να συντάξει σκληρή ανακοίνωση κατά του Μνημονίου με αποτέλεσμα την αντίδραση του κλήρου έχει όμως το χρόνο- απ’ ότι δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις- να τρέχει σε κοσμικές εκδηλώσεις. Το ίδιο ισχύει και για τον τραυματισμένο αρχιεπίσκοπο που το σπασμένο πόδι του δεν τον εμπόδισε να οργανώσειπλήρες και κοπιαστικό κοσμικό πρόγραμμα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.
http://0xav8q.bay.livefilestore.com/y1pfnMoxy0vAgXWhb5Ck3J_Z7SWlnOyWlLE2mvU7RjCaI36BF8-TlOirk9uWpSmQaqBJvwdazsnpCs3RutFXIk41LVxnr8VgwX3/mergarita1.jpg
Το απόγευμα του Σαββάτου στα βαφτίσια της οικογένειας Χάλαγκ και το ίδιο βράδυ καλεσμένος στο γάμο Τσιμτσιλή-Σοφού στο κτήμα Νάσιουτζικ(αλήθεια, η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που τον Ιανουάριο του 2007 με εγκύκλιο της απαγόρευε την τέλεση γάμου σε κτήματα εξακολουθεί να υφίσταται ή ισχύει μετά εξαιρέσεων;).
http://olympiada.files.wordpress.com/2011/07/ieronimos.jpg?w=365&h=365Τα βαφτίσια στην Αγία Μαρίνα Εκάλης τέλεσε κατά πληροφορίες ο Μητροπολίτης Αργεντινής(μητρόπολη του οικουμενικού θρόνου)ενώ το γενικό κουμάντο στην εκδήλωση είχε ο πρώην πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Θωμάς Συνοδινός. Πρόσκληση πήραν από τον ισχυρό φίλο της πρωθυπουργικής οικογένειας και παρευρέθησαν, πλην του Ιερωνύμου, ο Μητροπολίτης Δημητριάδος  κ. Ιγνάτιος, ο Μητροπολίτης Κηφισιάς Κύριλλος Μισιακούλης, ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ  καθώς και εκπρόσωποι των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας και Αντιοχείας.
Όπως όλα δείχνουν ο Τζορτζ Χάλαγκ εκτός από φίλος της πρωθυπουργικής οικογένειας διαθέτει και ισχυρά ερείσματα στην Ελλαδική Εκκλησία. Χωρίς να είμαστε ακόμα σε θέση να σχηματίσουμε ασφαλή συμπεράσματα για το τι σηματοδοτεί(και τι υποκρύπτει)η αθρόα συνεύρεση τόσων μητροπολιτών σε ένα οικογενειακό μυστήριο. Το τελευταίο διάστημα το όνομα του Χάλαγκ είχε ακουστεί ως διαμεσολαβητή  στην υπόθεση πώλησης των  Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στους Άραβες. Μάλιστα γράφτηκε ότι αυτός ήταν ο άνθρωπος που έφερε σε επαφή τον Ι. Safa(επικεφαλής των αγοραστών)με τον αδερφό του πρωθυπουργού, Νίκο Παπανδρέου, στο περίφημο ταξίδι της Λ. Κατσέλη και του Χ. Παμπούκη στο Αμπού Ντάμπι. Επίσης είχε δημοσιοποιηθεί ότι πριν από έναν χρόνο ο Νίκος Παπανδρέου ήταν στο σπίτι του Τζορτζ Χάλαγκ στην Εκάλη σε δεξίωση για το γάμο μέλους της οικογένειας Χάλαγκ τον οποίο είχε τελέσει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος ο Β’.
Ο Λιβανέζος, παλαιστινιακής καταγωγής και πολιτογραφημένος Έλληνας πολίτης, Τζ. Χάλαγκ, ήταν ένας από τους δανειστές για να χτιστεί η βίλα του Ανδρέα Παπανδρέου και της Δήμητρας Λιάνη στην οδό Αγράμπελης στην Εκάλη. Είχε δώσει το 1995 -εντόκως- 65 εκατομμύρια δραχμές. Για τον Χάλαγκ λένε ότι είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος, εμπειρότατος γνώστης οπλικών συστημάτων που διαθέτει οξύτατο επιχειρηματικό ένστικτο και υψηλές διασυνδέσεις με τον αμερικανικό παράγοντα στην Αθήνα αλλά και με την οικογένεια Κλίντον.  Μάλιστα ο ίδιος κατά καιρούς έχει δηλώσει υπερήφανος για την ελληνική καταγωγή του.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια