Μην είδατε τον Πάγκαλο;

Διακριτικά και αθόρυβα έχει αποσυρθεί από δημόσιες εμφανίσεις ο πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος.
Αποφεύγει επιμελώς να παρεμβαίνει στα δημόσια πράγματα ιδιαίτερα μετά τονανασχηματισμό και έπειτα, αν και πριν οι τοποθετήσεις του ήταν στο καθημερινό δελτίο....
θυέλλης.
Ο κ. Πάγκαλος εξακολουθεί να συμμετέχει και να παρευρίσκεται σε «ικόγκνιτο» συναντήσεις με άλλους κυβενρητικούς παράγοντες, ενώ παρουσιάζεται ανελλιπώς στα θεσμικά όργανα, όπως το υπουργικό συμβούλιο. Καθημερινά πηγαίνει στο γραφείο του, διατηρεί τις παλιές του συνήθειες να διαβάζει εφημερίδες, ενώ πλέον παρακολουθεί με φανατισμό και το τί γράφεται στο διαδίκτυο γι’ αυτόν.
Συμφωνα με συνεργάτες του το βασικό έργο που του έχει δοθεί από τον πρωθυπουργό κ. Γιώργος Παπανδρέουτο έχει αναλάβει με ξεχωριστή όρεξη και δεν είνα τίποτ’ άλλο από την παρακολούθηση του έργου των υπολοίπων συναδέλφων του.
Ανά τακτά χρονικά διαστήματα μάλιστα δίνει στη δημοσιότητα τον απολογισμό των προηγούμενων μηνών, ο οποίος πάντως δεν χαίρει ιδιαίτερης προσοχής πλέον, όπως συνέβαινε στην αρχή.
Ο κ. Πάγκαλος αναμφισβήτητα μαζί με τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου κατάφερε να ανακυρηχθεί η πλέον αρνητική φυσιογνωμία αυτής της κυβέρνησης.
Έχει βάλει βέβαια γερή πλάτη σε όσα έχει αποφασίσει ο κ. Παπανδρέου όλο αυτό το διάστημα, όμως κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι προκάλεσε θυμό, εκνευρισμό και θυμιδία στην κοινωνία με πολλές δηλώσεις του, τις οποίες συνήθως παίρνει πίσω στο στιλ «δεν είπα αυτό που νομίζατε». Τι και αν αυτό το νόμισε μια ολόκληρη χώρα!
Πάντως έχει καιρό να δώσει κάποια από εκείνες τις... αλήστου μνήμης συνεντεύξεις και την ίδια ώρα αποφεύγει τις συνομηλίες με δημοσιογράφους όταν τελειώνουν τα υπουργικά συμβούλια. Παλαιότερα συνήθηζε τις «ζυμώσεις» και δεν απεύφευγε να καθήσει μαζί τους για ένα καφέ στο καφενείο της Βουλής.
Τώρα ξέρει πως οποιαδήποτε δήλωσή του αποτελεί είδηση και έτσι αποχωρεί κάθε φορά διακριτικά από το κοινοβούλιο για να κατευθυνθεί είτε στο σπίτι του, είτε στο γραφείο της Αντιπροεδρία που του έχει παραχωρηθεί για να μην βρίσκεται στα πόδια του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, είτε στο ιστορικό πια διαμέρισμά του στην πλατεία Κολωνακίου, πάνω από γνωστή καφετέρια.
Είναι δύσκολο να πει κανείς αν πρόκειται για σχέδιο αποχώρησης από την πολιτική (συζήτηση που ο ίδιος έχει ανοίξει σε ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το χειμώνα που μας πέρασε) ή πρόκειται για μια πρόσκερη ανάπαυλα.
Η σιωπή του λαλίστατου και ευγλωτου ανδρός έχει προκαλέσει ψιθύρους, αφού ο κ. Πάγκαλος είναι ο μόνος πλέον από μια παλιά εποχή που έχει μείνει πολιτικά όρθιος. Οι συζητήσεις για το «τί κάνει ο Πάγκαλος» δεν είναι υπερβολικές. Κάθε άλλο. Πέρα από το αν προκαλούνται από πραγματικό ενδιαφέρον ή χαιρέκακη αποροία ή απλό κουτσομπολιό, η απουσία του έχει τη σημειολογική της σημασία.
Μια αποχώρησή του θα σημάνει και το οριστικό τέλος μιας γενιάς πολιτικών που μπορεί να επιχείρησαν στα νιάτα τους να φέρουν τη φαντασία στην εξουσία, στο τέλος κατέληξαν να επιχειρούν να εξουσιάσουν τη φαντασία μας...
newsbomb.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια