ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΔΕΝ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΧΥΔΑΙΟ ΚΑΙ ΒΙΑΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΕΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΑΜΙΓΗ ΜΟΡΦΗ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.

Ο κ. James Petras, είναι ομότιμος καθηγητής  πολιτειακού  πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και διετέλεσε σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου τον πρώτο καιρό της διακυβέρνησής του. Μετά από μικρό σχετικώς χρονικό διάστημα, αντελήφθη το ποιόν  του τότε πρωθυπουργού και παραιτήθηκε καταγγέλλοντάς τον.
Σε χθεσινό άρθρο του, ....

με τίτλο ΠΑΣΟΚ (ΠΑνελλήνιοι ΣΟσιαλιστές Κλεπτοκράτες), ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και αποδεικνύει ότι η Ελλάς μετατρέπεται σε αποικία. Στην εισαγωγή του, ο κ.  James Petras γράφει :
Η αυτοαποκαλουμένη «σοσιαλιστική» κυβέρνηση στην Ελλάδα, επιβάλλει με ψήφους και ρόπαλα την πλέον ακραία ανατροπή στην ιστορία της δυτικής Ευρώπης,  στις πολιτικές για τους μισθούς, τις συντάξεις, την υγεία, την παιδεία και την φορολογία. Το ΠΑΣΟΚ απεμπόλησε πλήρως κάθε δικαίωμα κυριάρχου κυβερνήσεως, παραδίδοντας για το παρόν και το μέλλον την διαμόρφωση βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων πολιτικών, στους ευρωπαίους κεντρικούς τραπεζίτες, στο ΔΝΤ,  και στους ισχυρούς της ευρωπαϊκής ενώσεως, την Γερμανία και την Γαλλία. Το αυτοαποκαλούμενο πρόγραμμα λιτότητας περιλαμβάνει την λεηλασία και τον πλειστηριασμό όλων των κερδοφόρων δημοσίων επιχειρήσεων και μεγάλο μέρος δημοσίων εκτάσεων,  στις οποίες περιλαμβάνονται ιστορικοί τόποι και μέρη αναψυχής. Ποτέ κανένα καθεστώς, σοσιαλιστικό ἤ όχι, δεν μετέτρεψε με τόσο απροκάλυπτα χυδαίο και βίαιο τρόπο, ένα ανεξάρτητο κράτος σε μία τόσο αμιγή μορφή  αποικιοκρατικής κυριαρχίας.
Διαβάστε όλο το άρθρο-ανάλυση :

http://petras.lahaine.org/?p=1866
http://filotimia.blogspot.com/2011/07/blog-post_7566.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια