ΤΥΧΑΙΟ; «ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ»


Γράφει : ο Μιχάλης Τζανάκης*

Αυτή η ρημάδα η επικαιρότητα δε σ αφήνει ν απολαύσεις ούτε τη θερινή ραστώνη του Ιουλίου.

Να κάνεις πέντε μπάνια με μόνη έννοια το δείκτη του αντηλιακού σου. Πάνε αυτές οι ηρωικές εποχές του ελληνικού καλοκαιριού, που πολιτικά το μόνο ενδιαφέρον που παρουσίαζαν ήταν οι (ν)τροπολογίες που....

ψήφιζαν κάποιες ξάστερες αυγουστιάτικες νύχτες,για να εξυπηρετήσουν γνωστούς και φίλους.

Τις τελευταίες είκοσι μέρες και τι δεν είχαμε!!! Κυβερνήσεις«ανεβοκατέβαιναν», όπως τα ρόπαλα των ΜΑΤ στα κεφάλια των «αγανακτισμένων», η πλατεία Συντάγματος μετατράπηκε σε Νταρφούρ, ψηφίστηκαν νόμοι (μεσοπρόθεσμο),που είναι αμφίβολο αν θα εφαρμοστούν στην πράξη –ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος, κυκλώματα «νονών» που
τζόγαραν και κέρδιζαν εκατομμύρια εκατομμυρίων, τις κλασικές δηλώσεις Πάγκαλου περί τανκς, τα κλασικά «γιαουρτώματα» πια, τις νουθεσίες των ευρωπαίων «αποικιοκρατών»προς τους γηγενείς «υπηκόους» και το πόρισμα του Καρχιμάκη ότι για την παρατεταμένη περίοδο ανωμαλίας φταίει ο…Τσίπρας!!!

Κι όμως όλα τα παραπάνω είναι τόσο «προβλέψιμα», που παρά τη σφοδρότητα της εκδήλωσης τους κανένα δεν εξέπληξαν. Τα «στημένα» του Μπέου και του Μαρινάκη ήταν απολύτως στημένα εν όψει«μεσοπρόθεσμου».

Μοιάζει με φάρσα να ρίχνουν κατακαλόκαιρα στον- δυστυχώς γι αυτούς υποψιασμένο πολίτη-διαλόγους «φιλοσοφικούς» Ψωμιάδη-Μπουρούση για το «φάρμακο» που τελείωσε και την «αργκό» του Μαρινάκη και του Πατέρα.

Μαϊμουδίζουν όσοι φρονούν πως οι δυνάμεις καταστολής κατέβηκαν στο Σύνταγμα ναπροστατεύσουν την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Ήταν πιο «στημένη» η παράσταση του Συντάγματος κι απ την «παράγκα» του ποδοσφαίρου. Εντολοδόχοι ανωτέρων τους είναι κι ας τους βρίζουν όλοι. Οι πανέλληνες γνωρίζουν, πια, ποιοι είναι οι «κουκουλοφόροι»,ποιοι είναι οι «προστάτες» και ποιοι οι «προαγωγοί» της δημοκρατίας. Οφείλουμε ν
αναγνωρίσουμε την τέλεια αποτελεσματικότητα της αστυνομίας κι ας λένε οι αφελείς περί του αντιθέτου.

Κατέβηκαν για ν απωθήσουν τους δεκάδες χιλιάδες «αγανακτισμένων»
και το πέτυχαν τέλεια. Έστω κι αν άδειασαν τα αποθέματα δακρυγόνων, έστω κι αν ορισμένοι «ενοχλητικοί» δημοσιογράφοι (Αυγερόπουλος), τους διαπόμπευσαν, εκτέλεσαν τις διαταγές των προϊσταμένων τους.

Στημένες κι οι «παραστάσεις» εντός κι εκτός βουλής με τις καταγγελίες περί υπονόμευσης της ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος που τις υποκινούν καμιά εικοσαριά στελέχη μικρών κομμάτων. Μήπως είναι οι ίδιοι που έβαζαν επί «επάρατης» τις φωτιές στην Ηλεία και γκρέμισαν τη μισή Αθήνα στα «δεκεμβριανά» του 2007; Πολύ προβλέψιμο κι αυτό. Βαρέθηκα να βλέπω τον Πεταλωτή, το Σηφουνάκη και τον Πάγκαλο να μιλούν για τη «σύμπραξη» χρυσής αυγής- ΣΥΡΙΖΑ. Πέστε ρε παιδιά κάτι καινούριο, κάτι πιο «ευφάνταστο» έστω.

Αμ εκείνη η ομιλία της Έλσας (μία είναι η Έλσα) στη βουλή πόσο«καραστημένη» ήταν.
Τόσο «στημένη» και αναμενόμενη, που είχε προαναγγελθεί στο σύνολο του τύπου μέρες,αν όχι μήνες πριν.

Για τέτοιο πολιτικό «αυθορμητισμό» μιλάμε. Και μέσα σ όλα αυτά το
κυριακάτικο «ΒΗΜΑ» να φιλοξενεί ως βασικό θέμα του τη συνέντευξη του…γερμανού υπουργού εξωτερικών- αρχίζουν να πέφτουν και τα προσχήματα πια- που ως «γνήσιος» κεντροδεξιός υπουργός της Μέρκελ δηλώνει ότι «το καλό φάρμακο έχει πικρή γεύση…»
(καλά το διαβάσατε) ενώ σχόλιο της εφημερίδας είναι ότι «εκθειάζει τον κ. Παπανδρέου και «αδειάζει» το Σαμαρά» (κι αυτό καλά το διαβάσατε).

Παλαιότερα τουλάχιστον τα «στημένα» δεν ήταν τόσο απροκάλυπτα θεατρικά «δρώμενα»ατάλαντων πολιτικάντηδων. Τώρα «είναι και φαίνονται».

Σ όλον αυτόν τον «ορυμαγδό», του «στημένου» καλοκαιριού ας κρατήσουμε τη μεγαλύτερη ταπείνωση που υπέστη (κι ας κάνουν ότι δεν κατάλαβαν) οι κρατούντες. Την απαγόρευση να χρησιμοποιούν το τραγούδι του Λοϊζου («καλημέρα ήλιε…») και το αντίστοιχο του Η. Ανδιόπουλου («θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες…») σε οποιαδήποτε εκδήλωση του κόμματος. Θα χε μεγάλο ενδιαφέρον- σημειολογικά- το επίσημο «άσμα» του κόμματος να είναι, από τώρα και στο εξής, τα αργεντίνικα –έτσι που να χει άμεση σχέση και με το ΔΝΤ-σουξέ της Patty.

.

*ο Μιχάλης Τζανάκης είναι φιλόλογος

http://tonoikaipnevmata.wordpress.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια