Π. Οικονόμου: “Δεν θα πιάσουμε 50 δις από αποκρατικοποιήσεις”! – “Αυτοί που έχουν λεφτά προτιμούν να επενδύουν σε αέρα, σε spreads και CDS”

Κάτι θέλει να μας πει ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου και προσπαθούμε να τον πιάσουμε.
Απαντώντας στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων των βουλευτών....
του ΚΚΕ Γιάννη Ζιώγα και Θανάση Παφίλη σχετικά με τις αποκρατικοποιήσεις του Οργασμού Λιμένα Θεσσαλονίκης και της ΛΑΡΚΟ, είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων παραείναι φιλόδοξο!
Αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι ο άνθρωπος που μέχρι πρότινος είχε στην ιστοσελίδα του άρθρα και δηλώσεις κατά του Μνημονίου, σβήνοντάς τα από την ώρα που ανέλαβε καθήκοντα στο ΥΠΟΙΚ, συντάσσεται με τη γραμμή Βενιζέλου, που εδώ και μέρες έχει πει ότι το πρόγραμμα είναι αρκετά φιλόδοξο.
Να θυμίσουμε ότι εδώ και μήνες οι Financial Times λένε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να πιάσει παραπάνω από 16 δις από το ξεπούλημα της χώρας!
«Στο τέλος θα πωληθούν πολύ λιγότερα και θα το δείτε» δήλωσε ο κ. Οικονόμου, κάνοντας λόγο για μειωμένο ενδιαφέρον σε τέτοιου είδους επενδύσεις.
Παράλληλα, μας έκανε εντύπωση και η δήλωση σχετικά με τη σπέκουλα ορισμένων ιδιωτών: «Κανείς δεν διακινδυνεύει τα λεφτά του εκεί που υπάρχει ο παράγοντας εργασία, αφού αυτοί που έχουν λεφτά προτιμούν να επενδύουν σε αέρα, σε spreads και CDS».
Φυσικά, ακολουθώντας πλήρως την γραμμή Παπανδρέου επανέφερε ως δικαιολογία και μέτρο πίεσης το θέμα της στάσης πληρωμών.
«Αν δεν πουλήσουμε θα χρειαστεί να πάρουμε πρόσθετα μέτρα. Θα πάμε σε στάση πληρωμών. Από μένα μη ζητάτε να συμπράξω σε στάση πληρωμών. Πονάω με πολλά από αυτά που βλέπω και αποφασίζονται, αλλά θα πονούσα περισσότερο αν πηγαίναμε σε στάση πληρωμών».
Εμείς φυσικά, δεν μπορούμε να καταλάβουμε με ποιά λεφτά πληρώνονται κάθε μήνα μισθοί και συντάξεις. Όπως μας έχουν ενημερώσει οι ίδιοι κατά τη δανειακή σύμβαση, το πακέτο των 110 δις που λαμβάνουμε τμηματικά κάθε τρεις μήνες, έχει ως μόνο στόχο την εξυπηρέτηση των τοκοχρεολυσίων και των ομολόγων που λήγουν. Άλλαξε κάτι και δεν το γνωρίζουμε;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια