Στοπ ΤΩΡΑ στο e-στοίχημα, κ. Παπανδρέου!

Και οι λαμογιές θα σταματήσουν, και ο ΟΠΑΠ θα πάρει αξία εν όψει ιδιωτικοποίησης. Εκτός κι αν κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο για τους Ισραηλινούς μνηστήρες…
Απορούν κι εξίστανται «αι μωραί και άμεμπται παρθένοι» της κυβέρνησης με όσα φαιδρά αποκαλύπτονται....
στους απομαγνητοφωνημένους διαλόγους για τη σήψη και τη διαφθορά που επικρατεί στο χώρο του ποδοσφαίρου, με κεντρικό άξονα τα στημένα παιγνίδια και τα κέρδη που δημιουργούνται απ’ αυτά στο στοίχημα. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική.
Η κυβέρνηση του κ. Γ.Α. Παπανδρέου επέλεξε από την πρώτη στιγμή να παίξει με τις λέξεις. Αφ’ ενός θέλησε να καλλιεργήσει κλίμα δικαίου και διαφάνειας ειδικά στο χώρο του αθλητισμού. Αφ’ ετέρου αρκέστηκε στα φληναφήματα και δεν έπραξε τίποτε ουσιαστικό για να καταπολεμήσει τον παράνομο στοιχηματισμό.
Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού όπως ο πολιτικός προϊστάμενος των θεσμικών οργάνων για τον αθλητισμό,ο υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, επεχείρησε με σχέδιο νόμου να «ρυθμίσει» την αγορά των παιγνίων. Τι έκανε δηλαδή; Όπως λένε παράγοντες του αθλητισμού που έφθασαν στο σημείο να συκοφαντηθούν για εμπλοκή σ’ αυτήν την υπόθεση υπογραμμίζουν ότι η κυβέρνηση καγχάζει πως έσπασε το απόστημα των στημένων παιγνιδιών, ενώ προηγουμένως νομιμοποίησε εκείνους που επί σειρά ετών και με την ανοχή άλλων κυβερνήσεων καρπώνονταν έσοδα του ΟΠΑΠ και του Ελληνικού Δημοσίου.
Απαγορεύθηκε στις τράπεζες και στις εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου να πραγματοποιούν ή να διευκολύνουν συναλλαγές παράνομου στοιχηματισμού; Κάθε άλλο, λένε εκείνοι που γνωρίζουν. Η κυβέρνηση Παπανδρέου υιοθέτησε αυτές τις αντιλήψεις δήθεν για να προστατέψει τους παράνομους, που με το ίδιο σχέδιο νόμου θα νομιμοποιούσε. Μια ανάγνωση στο διαδικτυακό τόπο διαβούλευσης του υπουργείου Οικονομικών για τη ρύθμιση της αγοράς παιγνίων και ειδικά στο άρθρο 11 για το διαδικτυακό στοίχημα (http://www.opengov.gr/minfin/?p=487), οι αντιλήψεις όσων κατέθεσαν τις προτάσεις τους είναι προφανείς.
Ακόμα και στην ύστατη στιγμή, όταν στην απομαγνητοφώνηση διαλόγου μεταξύ του Μάκη Ψωμιάδη και του Αχιλλέα Μπέου εμπλέκονται συνεργάτες του πρωθυπουργού οι οποίοι «βρίσκονται στη μέση», χρειαζόταν μια τολμηρή αντίδραση από τον πρωθυπουργό κ. Γ.Α. Παπανδρέου. Θα μπορούσε να απαγορεύσει τη λειτουργία των στοιχηματικών εταιρειών στο διαδίκτυο και να ανακοινώσει την έναρξη νέας διαβούλευσης για νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος. Κι αν δεν το πράξει ο πρωθυπουργός, γιατί δεν το κάνει η συνεπώνυμή του, εισαγγελέας κυρία Πόπη Παπανδρέου;
Μια τέτοια ενέργεια θα έδινε ακόμα μεγαλύτερη αξία και σημασία στον ΟΠΑΠ -την αιμοδότρια αρτηρία του Δημοσίου που έχει καταδικαστεί σε απαξία όπως κι άλλα φιλέτα του ευρύτερου δημοσίου τομέα- ώστε να μην ιδιωτικοποιηθεί σε επενδυτές πινακίου φακής. Όπως κάποιοι που κρύβονται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πίσω από το ισραηλινών συμφερόντων “fund” που ξερογλείφεται για τον Οργανισμό….
newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια