Επιχείρηση "σκούπα" στην πολιτική, θα γίνει όπως στο ποδόσφαιρο;

Μέχρι τώρα ξέρουμε τους βουλευτές και υπουργούς, από αυτά που λένε στις τηλεοράσεις, από τις ομιλίες τους στην Βουλή ή αλλού, από τα... γιαούρτια και τα ... γαλλικά που ακούνε ενίοτε, ή από το Life style τους την περίοδο των διακοπών.
Τους βλέπουμε επίσης να "σφάζονται" μεταξύ τους στα....
τηλεπαράθυρα και πολλές φορές την ώρα που η κοινωνία βράζει από τα μέτρα που επιβάλλουν, αυτοί να χασκογελάνε, αδιαφορώντας φυσικά για τους πληβείους.
Η ιστορία με την μπάλα και τα στημένα, οφείλω να πω ότι είναι τεράστια επιτυχία των αρχών, που βασίστηκε στην οργάνωση και τη συστηματική παρακολούθηση των εμπλεκομένων. Το πού θα οδηγήσει αυτή η υπόθεση κι αν πράγματι θα κάτσουν στο σκαμνί οι υπεύθυνοι, είναι ένα άλλο ζήτημα.
Βγήκαν όμως ιστορίες στο φως, κυρίως από τις τηλεφωνικές συνομιλίες για στήσιμο παιχνιδιών και διαπραγμάτευση για αγορά φαρμάκων από αθλητή.
Κι όλα αυτά γιατί οι αρχές, αστυνομία και δικαιοσύνη, πολιτική δικαιοσύνη κι όχι αθλητική, δούλεψαν έτσι όπως θα ‘πρεπε να δουλέψουν.
Πάμε τώρα στην πολιτική "βρωμιά".
Καταρχήν υπάρχει αυτός ο νόμος... προστασίας και παραγραφής αδικημάτων για τους 300. Που σαν άλλοι "Ολύμπιοι Θεοί", νομίζουν και το ορίζουν με νόμο, ότι δεν είναι ίσοι με τους υπόλοιπους θνητούς.
Αποτέλεσμα; Να συμβαίνει αυτό που έχουμε βιώσει κατά καιρούς, να ομολογείται δηλαδή μία παρανομία, αλλά να μην τιμωρείται!
Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους.
Πρώτον, γιατί την "ανάκριση" την αναλαμβάνουν εξεταστικές επιτροπές που αποτελούνται από το ίδιο σινάφι.
Δεύτερον, γιατί η "ομερτά", επιβάλλει το όποιο αδίκημα, να αναδυθεί όταν θα βρίσκεται ήδη στην διαδικασία παραγραφής, ή θα έχει παραγραφεί.
Κι αναρωτιέται κάποιος αφελής.
Γιατί όταν "σκάει" ένα σκάνδαλο πολιτικό, δεν αναλαμβάνει η δικαιοσύνη να διαλευκάνει την υπόθεση;
Και να βλέπαμε για παράδειγμα, όπως στην περίπτωση της μπάλας, τους αντίστοιχους πολιτικούς Μπέους και υπολοίπους, να βγαίνουν με χειροπέδες από την ΓΑΔΑ και να οδηγούνται στον εισαγγελέα.
Ή να έβγαιναν στην επιφάνεια, τηλεφωνικές συνομιλίες από τις περιπτώσεις διαφθοράς. Ομόλογα, Βατοπέδι, Siemens, Vodafone και πόσα άλλα.
Αλλά είπαμε, ο νόμος προστατεύει όλους εκείνους που καθορίζουν το μέλλον μας.
Δυστυχώς, διανύουμε μια περίοδο συνεχούς κρίσης σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο οικονομικής.
Η κοινωνική έκρηξη που έρχεται, θα είναι μεγάλη. Δυστυχώς έχει συσσωρευτεί η πίεση των νοικοκυριών και "ασπιρίνες" σαν την κάθαρση του ποδοσφαίρου, είναι κάτι που το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας στην παρούσα φάση, το αφήνει παγερά αδιάφορο.
Και μέσα σε όλα, έρχεται και η ΔΕΗ, όχι η επιχείρηση, οι συνδικαλιστές να "τσακίσουν" τα ήδη τσακισμένα νοικοκυριά, με τις διακοπές ρεύματος και τα συνδικαλιστικά παιχνίδια τους.
Οφείλουν όλοι σ αυτή την δύσκολη περίοδο να επιδείξουν κυρίως ωριμότητα για να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία το "τσουνάμι" που έρχεται!
newstoday.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια