“Ανακατέλαβαν” την πλατεία οι Αγανακτισμένοι – Εικόνες χάους άφησαν πίσω τους οι προβοκάτορες – Προετοιμασίες για το “όχι” των πολιτών


- Δεν πέρασε η προβοκάτσια
- Ξεκίνησαν οι προσυγκεντρώσεις
- Έφτασαν τα “καρντάσια” απ' τη Θεσσαλονίκη
- ... και η τροχαία “γράφει” τα τηλεοπτικά συνεργεία


Όλη νύχτα ταξίδεψαν οι Αγανακτισμένοι απ' τη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία και με Ι.Χ. αυτοκίνητα, άλλοι ήρθαν με οτοστοπ (!) και είναι οι πρώτοι που “ανακατέλαβαν” την πλατεία Συντάγματος την οποία παρέδωσαν καμμένη και κατεστραμμένη οι προβοκάτορες που κρύφτηκαν πίσω από κουκούλες και επί τουλάχιστον επτά ώρες έκαναν τα πάντα να διώξουν τον κόσμο.

Δείτε τις εικόνες χάους και καταστροφήςπου άφησαν πίσω τους:




Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά μετά τις έξι το πρωί γύρω απ' το Σύνταγμα και στην κάτω πλευρώ της πλατείας, κλειστές ωστόσο παραμένουν οι λεωφόροι Αμαλίας και Βασ. Σοφίας.

Μάχη δίνουν τα λιγοστά, λόγω απεργίας, συνεργεία του Δήμου να μαζέψουν μάρμαρα, πέτρες, μπουκάλια, καμένα σταντ μικροπωλητών και ό,τι άλλο άφησαν πίσω τους οι βάνδαλοι, όμως η πραγματική “μάχη” απέναντι στο Μεσοπρόθεσμο ξεκινάει σε λίγο με τους πρώτους πολίτες να φτάνουν ήδη στο Καλλιμάρμαρο και τα άλλα σημεία προσυγκεντρώσεων.

Ήδη όμως στην πλατεία Συντάγματος αλλά και σε όλα τα “στρατηγικά” σημεία πέριξ η παρουσία της αστυνομίας είναι κάτι παραπάνω από έντονη.

Έντονη είναι η αίσθηση ότι οι προβοκάτορες με τις κουκούλες ίσως κάνουν πάλι την εμφάνισή τους , ωστόσο από το πρωί οι “τροχαίοι” έπιασαν δουλειά γράφοντας ... τα βαν και τα αυτοκίνητα των τηλεοπτικών συνεργείων...

Ήδη πάντως τα τηλεοπτικά δίκτυα και τα μέσα ξένων χωρών κατέγραψαν τις εικόνες των επεισοδίων και οι βάνδαλοι κατάφεραν να στρέψουν την “είδηση” μακριά απ' τα σκληρά μέτρα και το Μεσοπρόθεσμο.

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια