Η χώρα στο κενό – Υπό αμφισβήτηση ο Παπανδρέου από στελέχη του ΠΑΣΟΚ

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές, τα δεδομένα αλλάζουν ανά πάσα στιγμή, με απανωτές παραιτήσεις βουλευτών και σενάρια για ομαδική κίνηση από άλλους.

Ήδη σε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού, τη μοναδική που είδε το φως της δημοσιότητας σε ότι έχει να κάνει με τον επερχόμενο ανασχηματισμό, ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος αρνήθηκε κατηγορηματικά λέγοντας χαρακτηριστικά όταν ο Γ. Παπανδρέου του ζήτησε να μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο.

“Πρόεδρε σε ευχαριστώ πολύ αλλά δεν θέλω, θα ήθελα να με διευκολύνεις”.

Αμέσως μετά ακολούθησαν οι παραιτήσεις Φλωρίδη, Νασιώκα και υπάρχουν φήμες για παραίτηση Σπηλιόπουλου, Μερεντίτη και Κατρίνη.

Αμέσως ήρθε ήρθε η δήλωση στο περιστύλιο της Βουλής από τη Βάσω Παπανδρέου που ζήτησε την άμεση σύγκλιση της Κ.Ο. του κόμματος αφήνοντας να εννοηθεί πως θα τεθεί και θέμα ηγεσίας.
Η πρωτοβουλία που εκδηλωνεται από την κα Παπανδρεου δεν είναι τυχαία. Εχει γίνει σε συνεννόηση με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης αλλά και με βουλευτές.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα θα συγκλιθεί στις 16.00.

Από το Μέγαρο Μαξίμου πάντως και ενώ οι εξελίξεις βρίσκονται σε εξέλιξη τα σχόλια είναι αιχμηρότατα εναντίον των βουλευτών που διαφοροποιούνται και γίνεται λόγος για για σενάρια αποσταθεροποίησης. 

“Να επιλέξουν ποιον υπηρετούν, προσωπικές φιλοδοξίες ή τον ελληνικό λαό” σχολίασε ο Χρήστος Μαγκούφης αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον των βουλευτών που παραιτούνται. "Δεν υπηρετούμε την πατρίδα παραιτούμενοι" ήταν λίγο νωρίτερα το σχόλιο του πρώην προέδρου της Βουλής Απ. Κακλαμάνη.

Εν μέσω όλων αυτών πληροφορίες θέλουν να αναβάλλεται το προγραμματισμένο για αύριο ταξίδι του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

Λίγο μετά τις 12.30 ο βουλευτής Λάρισας, Εκτωρας Νασιώκας από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε οτι υποβάλλει την παραίτησή του γιατί όπως είπε : "Το πολιτικό συστημα χθες αυτογελοιοποιήθηκε για άλλη μια φορά." 
"Η χώρα", συνέχισε, " οδηγείται σε επικίνδυνους δρόμους και το μέλλον των παιδιών μας είναι μαύρο. Οι πολιτικές ηγεσίες συνεχίζουν να προεύονται με γνώμονα τον λαϊκισμό και την ανευθυνότητα."

Νωρίτερα, η προσπάθεια του πρωθυπουργού να αντιστρέψει το κλίμα μετά τις σοβαρότατες εξελίξεις των τελευταίων ημερών με έναν ευρύ ανασχηματισμό, τραυματίστηκε πριν καν εκδηλωθεί από την παραίτηση του βουλευτή και πρώην υπουργού Γ. Φλωρίδη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια