Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από τους Γερμανούς


Μέχρι τώρα έλεγαν τους Έλληνες ακαμάτες και τεμπέληδες σε σχέση με τους Γερμανούς που τους εγκωμίαζαν παρουσιάζοντάς τους ως δουλευταράδες. Αυτά μέχρι πρότινος καθώς έρχεται....
η "Le Monde" να αποκαταστήσει την αλήθεια

Η γαλλική εφημερίδα επιχειρεί να ανατρέψει τον μύθο που είχε τροφοδοτήσει  µε δηλώσεις της η γερµανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, δημοσιεύοντας μελέτη του οικονομολόγου Πατρίκ Αρτούς ο οποίος υπογραμμίζει ότι οι Γερμανοί  εργάζονται λιγότερο και δεν είναι περισσότερο παραγωγικοί.
Ο Πατρίκ Αρτούς, επικεφαλής του Ινστιτούτου Natixis, υπογράμμισε πως πριν βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα ότι η τεμπελιά φταίει τα προβλήματα των οικονοµιών του ευρωπαϊκού Νότου, είναι χρήσιµο προσέξουμε καλά τους αριθµούς.
Όπως αναφέρουν και ΤΑ ΝΕΑ, η ωριαία παραγωγικότητα των Γερµανών, βρίσκεται κάτω από τον ευρωπαϊκό µέσο όρο αλλά δεν είναι µεγαλύτερη από αυτήν των Ελλήνων και σύμφωνα με τον Πατρίκ Αρτούς, το µυστικό της Γερμανίας βρίσκεται στην καινοτοµία.
Το Βερολίνο διαθέτει το 2,82% του ΑΕΠ στην έρευνα και την ανάπτυξη όταν η Μαδρίτη ή η Λισαβώνα µόλις το1,38%.
Μάλιστα, η Γερµανία καταθέτει περίπου 77φορές περισσότερα διπλώµατα ευρεσιτεχνίας σε σχέση µε την Ελλάδα. Ο γάλλος οικονοµολόγος απαριθµεί ακόµη στις αιτίες τα υψηλά επιτόκια καταθέσεων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Τέλος, σύµφωνα µεστοιχεία του Οργανισµού Οικονοµικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, το 2009 ο µέσος όρος εργασίας στη Γερµανία ήταν 1.390 ώρες όταν στην Ελλάδα  ήταν 2.119.
news247

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια