Μπέος από τα κρατητήρια: Είναι μία σκευωρία, καταδότες και ρουφιάνοι οι Πατέρας και Κούγιας!

- Συνελήφθη ο καταζητούμενος Β. Γεωρτσιάκος - Αστυνομία: Είμαστε κοντά στην σύλληψη και των άλλων
- Ποδοσφαιρικός εισαγγελέας: Δεν θα γλυτώσει κανείς από τους 83 - Αυξάνονται τα “ύποπτα” παιχνίδια
- Αντιμετωπίζουν τον υποβιβασμό Ολυμπιακός, Ολ. Βόλου Καβάλα Αστέρας Τρίπολης και άλλες οκτώ ομάδες
- Απαγορεύτηκε η έξοδος από την χώρα σε Μαρινάκη, Αβ. Παπαδόπουλο και σε άλλους 66 κατηγορούμενους
Επίθεση προς τους Νικόλα Πατέρα και Αλέξη Κούγια, τους οποίους χαρακτήρισε ρουφιάνους και καταδότες εξαπέλυσε.... ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα.
 
Μιλώντας για πρώτη φορά μετά την σύλληψη του, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, τόνισε πως θα αποδείξει πως όλη αυτή η υπόθεση είναι μια σκευωρία ενώ παρακάλεσε τον κόσμο που βρίσκεται στον Βόλο να μην προβεί σε ακρότητες.
 
Επίσης, θέλοντας να σχολιάσει τα λεγόμενα του Υπουργού Πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου, όσον αφορά το “... να που πήγαν τα λεφτά”, ο κ. Μπέος επισήμανε πως “... Έχω ένα σπίτι και δεν ξέρω 1.000 ή 10.000 να τα διαθέσω υπέρ των προβλημάτων των Ελλήνων, αν νομίζουν ότι δημιουργήσαμε το έλλειμμα”.
 
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον “SportFM Μαγνησίας 89,5” ο Αχιλλέας Μπέος:
 
“Θα ήθελα να πω πέντε πράγματα ουσίας γιατί δεν υπάρχει χρόνος. Είναι δύσκολες οι καταστάσεις που περνάω και θέλω να πω πέντε πράγματα για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια. Θέλω να πω πώς περνάω ένα δράμα γιατί δεν μου έχει ξανατύχει να ζήσω κάτι τέτοιο. Θα το χειριστώ και θα το διαχειριστώ εγώ προσωπικά. Δεν θέλω ο κόσμος του Βόλου να προβεί σε ακρότητες. Τους παρακαλώ, να μην δώσουν καμία έκταση και να κάνουν συλλαλητήρια και να πουν ότι τους υποκινώ εγώ. Τους ευχαριστώ και δεν χρειάζονται ακρότητες. Είναι υποχρέωση του κόσμου, όλης της Μαγνησίας, να στηρίξουν αυτή την ομάδα μοντέλο, που είναι δημιούργημα δικό μου και που πλέον είναι δημιούργημα και κάνει περήφανο όλο τον Βόλο.
 
Επειδή υπάρχουν κακόβουλοι που ψάχνουν σε στιγμές δύσκολες να εκμεταλλευτούν, ότι εδώ που είμαι. Ούτε δωροδοκώ, ούτε χρηματίζω, ούτε απειλώ ούτε εκβιάζω. Είναι μια σκευωρία, που δημιουργήθηκε από ανθρώπους, που στην Κατοχή ήταν καταδότες που φορούσαν κουκούλες. Έτσι έχει γίνει και με τον κ. Νίκο Πατέρα, που έχει ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία μετά την προσωπική μου ρήξη. Δυστυχώς ήπια 5 ή 15 καφέδες μαζί του και λυπάμαι που έκατσα”.
 
“Ένας άλλος καταδότης είναι και ο Αλέξης Κούγιας. Μπορεί να έχουν γίνει και κάποια λάθη, όπως έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο. Όχι όμως να το πληρώσουν κι αθώοι. Και δεν μιλάω για το άτομό μου. Ελπίζω η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της. Με τον κ. Νίκο Αλέφαντο έχω να μιλήσω για τουλάχιστον 8 χρόνια. Με πήρε τηλέφωνο ο άνθρωπος για να με συλλυπηθεί για τον χαμό του πατέρα μου. Παρουσιάζουν μια συνομιλία με τον κ. Αλέφαντο που δεν έχει γίνει ποτέ. Όχι ότι προκύπτει τίποτα. Αλλά θέλω να δείξω πόσο αξιόπιστο είναι αυτό το οικοδόμημα. Τώρα συναντώ ανθρώπους που δεν τους γνωρίζω καθόλου.
 
Ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο. Θα πω ένα πράγμα. Έχετε υποχρέωση, οι Βολιώτες, να υπερασπιστείτε τον Ολυμπιακό Βόλου. Που πληρώνει κάθε μήνα πάνω από 150.000, με ένα ποδόσφαιρο ποιότητας που χαίρεται ο κόσμος. Τον Αχιλλέα τον Μπέο δεν θέλω να τον προστατεύσει ο κόσμος. Είμαι σίγουρος ότι οι δικαστές δεν θα επηρεαστούν από τις πιέσεις. Είναι δυνατόν να προφυλακίζονται άνθρωποι γιατί είναι ύποπτοι φυγής; Έχω πέντε παιδιά.
 
Οφείλω να σεβαστώ τις Αρχές και μπορεί να κλείσει το τηλέφωνο. Όπως λένε ότι η ζωή είναι μικρή. Στα 53 μαθαίνω νέα, αλλά θα με κάνουν πιο δυνατό. Είναι μια σκευωρία, που δικαστές που σέβονται αυτό που έχουν ορκιστεί, θα το κάνουν”.
 
Για το αν επηρεάζεται το μέλλον του συλλόγου, είπε: “Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει δομηθεί για να αντέξει στα δύσκολα. Είναι ένα σύγχρονο αεροπλάνο, με αυτόματο πιλότο. Οι άνθρωποι στο ΔΣ δεν χρειάζονται τον Αχιλλέα Μπέο. Αρκεί να τους στηρίξει. Είναι ίσως η μοναδική ομάδα που έχει κεφάλαιο στον τραπεζικό λογαριασμό.
 
Θεωρώ ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα δημοκρατικό πολίτευμα. Αν γίνει στρατιωτικός νόμος, ότι θέλεις κάνεις. Τα ποινικά δικαστήρια δεν το αποφασίζουν για την τύχη μιας ομάδας. Αν διαπιστώσουν ότι ο Ολυμπιακός Βόλου εμπλέκεται είτε με απειλή, είτε με εκβιασμό να τον ρίξουν. Αν δεν το δείξουν πως θα το κάνουν; Αν θέλω κάποιος να με βοηθήσει ή θέλω κάποια χάρη ή έχω κάνει εκτιμήσεις, τι είναι αυτό;
 
Νομικά από έγκριτους νομικούς, αυτό που έχει γίνει εδώ είναι μια καταπάτηση της νομικής διαδικασίας, δεοντολογιών των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Όμως είμαι έτοιμος να το δεχτώ. Δεν έχω πρόβλημα. Θα μου δώσει την δυνατότητα να αποδείξω με στοιχεία ότι σε όλα αυτά δεν υπήρχε δόλος, εκβιασμός, εγκληματική οργάνωση. Οι λογαριασμοί μου είναι στην διάθεση της ελληνικής δικαιοσύνης. Αν πραγματικά, όσον αφορά εμένα, είναι αυτό που είπε ο κ. Γερουλάνος στην Βουλή, να που πήγαν τα λεφτά, το κατάντημα της Ελλάδας, το δημιούργησαν 5-10 παράγοντες. Έχω ένα σπίτι και δεν ξέρω 1.000 ή 10.000 να τα διαθέσω υπέρ των προβλημάτων των Ελλήνων, αν νομίζουν ότι δημιουργήσαμε το έλλειμμα. Θέλω να ενημερώσω τον κόσμο του Βόλου. Δεν έχω να μιλήσω για κάτι νομικά. Τους έχω αποδείξει, με όποιες ακρότητες, που μπορεί να έχω έρθει σε κόντρες. Ζητάω ο κόσμος να γίνει πιο δυνατός, όπως εγώ. Σήμερα εγώ δίνω το φάκελο ως θεματοφύλακα, στον αγνό κόσμο του Βόλου και όχι σε αυτούς που έβγαλαν την χολή τους. Θα είμαι αυτός που σε συνέντευξη Τύπου θα αποδείξω ότι είναι μια σκευωρία από τον καταδότη, ρουφιάνο, Νικόλα Πατέρα και Αλέξη Κούγια. Στα «στημένα» υπάρχει ένα παιχνίδι ΠΑΣ Γιάννινα – Καστοριά. Που είναι ο Κούγιας; Δεν φέρνουν τον κ. Πατέρα που συνομιλεί στις κασέτες. Αυτά θα τα υποστεί ο Αχιλλέας ο Μπέος. Χρειάζομαι να είμαι δυνατός. Συσπειρωθείτε για την ομάδα που σας έκανε περήφανους. Που έχει γίνει από δουλειά από τους ανθρώπους του ΔΣ και δεν είναι από κλεψιά”.
 
Συνελήφθη ο Γεωρτσιάκος
 
Μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο συνελήφθη στην Καρδίτσα ο Βασίλης Γεωρτσιάκος και την Δευτέρα θα οδηγηθεί στον ανακριτή.
 
Όπως διαρρέεται από την αστυνομία είναι ζήτημα χρόνου η σύλληψη των άλλων τεσσάρων που καταζητούνται.
 
Αυτοί είναι ο Μάκης Ψωμιάδης, ο προπονητής Γιάννης Παπακώστας, ο Γιάννης Παπαδόπουλος και ο Μιχάλης Νικολόπουλος.
 
Αυξάνονται τα “ύποπτα” παιχνίδια - Και το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στη λίστα
 
Μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως τα «ύποπτα» παιχνίδια στην Ελλάδα ήταν 42. Ωστόσο, σύμφωνα και με το πόρισμα της εισαγγελέως, Πόπης Παπανδρέου υπάρχουν 13 τουλάχιστον ακόμα αναμετρήσεις που ελέγχονται και προφανώς α προκύψουν και άλλες. Και οπως γίνεται κατανοητό από την ανάγνωση του πορίσματος, ο αγώνας που τραβά τα βλέμματα είναι το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, που έγινε φέτος τον Φλεβάρη στο Καραϊσκάκη.
 
565 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς εμπλεκόμενου παράγοντα και ποδοσφαιριστή!
 
Την ίδια ώρα, εντύπωση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, Μανώλη Αντωνακάκη, πως οι διαδικασίες για την άσκηση πειθαρχικών διώξεων στους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο θα είναι να είναι άμεσες!
 
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό “ΣΚΑΪ” ο κ. Αντωνακάκης τόνισε χαρακτηριστικά πως “... Από εμάς δεν θα γλιτώσει κανείς από τους 85”, ενώ επεσήμανε πως για τα αδικήματα της δωροδοκίας, του παράνομου στοιχηματισμού και κατ’ επέκταση της δυσφήμισης του αθλήματος, δεν υπάρχει κίνδυνος παραγραφής, καθώς αυτό γίνεται μετά από τρία χρόνια.
 
Αναλυτικά, όσα είπε ο κ. Αναγνωστάκης στην τηλεόραση του “ΣΚΑΪ”:
 
“Περιμένουμε μέρα με τη μέρα να μας υποβληθούν τα στοιχεία για να επέμβουμε από την πλευρά των πειθαρχικών παραπτωμάτων που έχουν τελεστεί. Εμείς θα ασχοληθούμε με το μέρος εκείνο που αφορά καθαρά το ποδόσφαιρο και τους ανθρώπους του από την πλευρά των ομάδων, της ΕΠΟ, της Σούπερ Λίγκας.
 
Τα πειθαρχικά παραπτώματα που εξετάζουμε είναι αυτό της δωροδοκία όπως αναφέρει το άρθρο 21, παράγραφος Α του πειθαρχικού κώδικα και αυτό του στοιχηματισμού. Όσοι εμπλέκονται αναμφισβήτητα διαπράττουν και δυσφήμιση του ποδοσφαίρου. Η δυσφήμιση παραγράφεται ένα μήνα μετά την τέλεση. Όμως για δωροδοκία και στοιχηματισμό είναι τριετής η παραγραφή. Θα επέμβουμε σύμφωνα με τα στοιχεία της κ. Παπανδρέου. Υπάρχει καθυστέρηση στις αποφάσεις. Από εμάς το ταχύτερο δυνατό θα ασκηθούν διώξεις. Έχει δίκιο το κοινό που ανησυχεί και απαιτεί αποφάσεις εδώ και τώρα.

Από εμάς δεν πρόκειται να γλιτώσει κανείς από τους 85, εφόσον είναι πρόσωπα του ποδοσφαίρου. Εμείς έχουμε το δικαίωμα να ελέγξουμε τους ανθρώπους τους ποδοσφαίρου. Τους αξιωματούχους του αγώνα, προπονητές, ποδοσφαιριστές, ακόμη και ανθρώπους της ΕΠΟ, οποιονδήποτε εμπλέκεται στο χώρο. Είναι πρωτόγνωρο γεγονός, αλλά παράλληλα και μια ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο για να ορθοποδήσει, να δει μια άσπρη μέρα”.
 
Αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του υποβιβασμού
 
Οι άνθρωποι που εμφανίζονται να παίρνουν μέρος στο σκάνδαλο με τα στημένα και έχουν θέση παράγοντα σε κάποια ομάδα, βάζουν σε κίνδυνο υποβιβασμού τον ίδιο τους τον σύλλογο. Μέχρι τώρα τα συγκεκριμένα άτομα έχουν το τεκμήριο της αθωότητας, ακόμα και αν η ποινική τους δίωξη είναι για βαρύτατα αδικήματα.



Εάν όμως καταδικαστούν θα συμπαρασύρουν και τις ομάδες που σχετίζονται. Βάση των ανθρώπων που κατηγορούνται μέχρι τώρα οι ομάδες αυτές είναι οι: Ολυμπιακός, Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα, Αστέρας Τρίπολης, Κέρκυρα, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Ηλιούπολη, Εθνικός Αστέρας, Διαγόρας Ρόδου, Αετός Σκύδρας και Καλαμάτα.

Οι ποινές προβλέπουν από πρόστιμο μέχρι και υποβιβασμό στην επόμενη κατηγορία. Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς πιθανότατα να βασιστούν στο άρθρο 21 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ για δωροδοκία και για στοίχημα και στο άρθρο 26 για δυσφήμηση του αθλήματος. Σύμφωνα με το πρώτο και σε περίπτωση που η ομάδα κριθεί υπαίτια από την “δράση” του παράγοντα η ποινή που προβλέπεται είναι υποβιβασμός στην αμέσως επόμενη κατηγορία και πρόστιμο 300.000 ευρώ, με το διάστημα παραγραφής να ορίζετε στα 3 χρόνια. Σε περίπτωση δε που μία ομάδα αγωνίζεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τότε θα γνωρίσει και τον αποκλεισμό από αυτές.
 
Υποβιβασμός προβλέπεται και σύμφωνα με το άρθρο 26, ωστόσο το διάστημα παραγραφής σε αυτή την περίπτωση είναι ένας μήνας.
 
Τους “κρατάνε” στην Ελλάδα!
 
Έπειτα από απόφαση του ανακριτή, απαγορεύεται η έξοδος από την χώρα στον Βαγγέλη Μαρινάκη, Αβραάμ. Παπαδόπουλο και σε άλλους 66 κατηγορούμενους.
 
Τα συγκεκριμένα πρόσωπα κρίθηκαν ύποπτοι φυγής από τις αρχές, καθώς... στο πόρισμά της η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου αναφέρει ότι ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους προετοίμαζαν τη φυγή τους στο εξωτερικό.
 
Πάντως, ο κ. Μαρινάκης φαίνεται πως επιθυμεί να καταθέσει άμεσα, έτσι ώστε να διαλυθούν οι όποιες φήμες γύρο από το πρόσωπο του.
 
Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμούν πέντε εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε η εισαγγελία για πρόσωπα που βαρύνονται με το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο Μάκης Ψωμιάδης που, κατά τις εισαγγελικές αρχές, είχε διευθυντικό ρόλο, μαζί με τους Αχιλλέα Μπέο και Γιώργο Τσακογιάννη.
 
Στα... χέρια της Ουέφα το εισαγγελικό πόρισμα
 
Η συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στα προκριματικά των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ ενδιαφέρει άμεσα την Ουέφα, η οποία έχει στα χέρια της το εισαγγελικό πόρισμα.
 
Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία θα αποφασίσει αν οι Θεσσαλοί θα αγωνιστούν στις 14 Ιουλίου με το νικητή του ζευγαριού Ραντ-Τρε Πένε, στο πλαίσιο του δεύτερου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ. Η Ουέφα είναι πιθανό να αποκλείσει την ελληνική ομάδα και η θέση της είτε να αναπληρωθεί από άλλη ομάδα της Σούπερ Λίγκας, είτε να θεωρηθεί ως αποκλεισμός.
 
Η συμμετοχή επίσης του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, από τη στιγμή που το όνομά του αναφέρεται στο εισαγγελικό πόρισμα, ενδεχομένως να οδηγήσει την Ουέφα στην εξέτασή της.
 
Αιφνιδιαστικός έλεγχος σε Μπουρούση
 
Η περίπτωση του διεθνούς σέντερ είναι εντελώς διαφορετική από τα στημένα, αφού φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση ντόπινγκ. Ο διάλογος του με τον Μάκη Ψωμιάδη είναι χαρακτηριστικός.“Κύριε Μάκη μου τελείωσε το φάρμακο”
 
Ο Γιάννης Μπουρούσης αφού πρώτα ζήτησε να υποβληθεί σε έλεγχο για να αποδείξει ότι δεν έχει πάρει ποτέ “φάρμακα” εν συνεχεία προχώρησε σε δημόσια δήλωση με την οποία αρνείται την οποιαδήποτε συμμετοχή. Ο ΕΣΚΑΝ πήγε σπίτι του και πήρε δείγμα από τον παίκτη.
newsit.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια