Το Σύνταγμα έπρεπε να αδειάσει από κόσμο - Και για αυτό η Αθήνα έγινε ρημαδιό - Στόχος αύριο η πλατεία να είναι χωρίς κόσμο

«Έπνιξαν» το Σύνταγμα στα χημικά με έναν δολοφονικό χημικό αρμαγεδώνα, που όμοιο του δεν έχει ξαναζήσει η Αθήνα. Έδιωχναν τους ειρηνικούς «αγανακτισμένους» και άφηναν τους ταραξίες να καταστρέφουν. Αστυνομία και «γνωστοί-άγνωστοι» για ακόμη μία φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν γίνει το κυβερνητικό δεκανίκι.

Οι μάχες συνεχίζονται έστω και....
περιστασιακά πλέον ακόμα και αργά τη νύχτα.  Η καταστροφή συνεχίζεται και όλα όσα συμβαίνουν στο κέντρο της Αθήνας τις τελευταίες ώρες δίνουν την χαριστική βολή, τόσο στον τουρισμό, όσο και στο κίνημα των Αγανακτισμένων. Η σημερινή διαδήλωση θα μπορούσε να είναι μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών και να είναι και ειρηνική. 'Ομως κάποιοι είχαν άλλα σχέδια. Και σε αυτά τα σχέδια βοήθησε και η αστυνομία.

Η χρήση χημικών που γίνεται τις τελευταίες ώρες είναι το λιγότερο υπερβολική,  Τα ΜΑΤ ήταν αποφασισμένα να διώξουν τους πάντες από την πλατεία Συντάγματος και μάλιστα έφθασαν σε σημείο να πετούν μέχρι και πέτρες, ενώ χημικά έριξαν μέχρι και στην είσοδο του Μετρό, όπου έβρισκαν καταφύγιο οι διαδηλωτές, αλλά και οι κουκουλοφόροι. Τα ΜΑΤ αργά το βράδυ φαίνεται πως κατάφεραν να αδειάσουν το Σύνταγμα είτε από κουκουλοφόρους είτε από ειρηνικούς διαδηλωτές με χημικά που δεν έχουν ξαναριχθεί σε παρόμοια κατάσταση.

Ο στόχος της αστυνομίας είναι ο προφανής. Να αδειάσει επιτέλους η πλατεία Συντάγματος από κόσμο και να εκλείψουν οι καθημερινές εικόνες με τους Αγανακτισμένους στην πλατεία Συντάγματος. Όσο ο κόσμος θα προσπαθεί όλο το βράδυ να προσεγγίσει την πλατεία, τόσο τα ΜΑΤ θα κάνουν επιδρομές με εκτεταμμένη χρήση δακρυγόνων.


«Κουκουλοφόροι» μπαίνουν στη Βουλή;

Ένα, το λιγότερο παράξενο, περιστατικό, όπου τέσσερα άτομα με αμφιέσεις που παραπέμπουν σε διαδηλωτές ή κουκουλοφόρους, ανεβαίνουν την ανωφέρεια που οδηγεί στη Βουλή, με τους άνδρες των ΜΑΤ να τους ανοίγουν τον δρόμο και να τους αφήνουν να περάσουν προ το κοινοβούλιο, παραπέμπει σε άλλες εποχές και εδραιώνει τα περί προβοκάτσιας, αφού όλα δείχνουν πως πρόκειται για αστυνομικούς ή κάτι άλλο.

Η κατάσταση στο Σύνταγμα είχε ξεφύγει από κάθε έλεγχο με εκατοντάδες τραυματίες να έχουν εγκλωβιστεί στο Μετρό του Συντάγματος, αφού δέχθηκαν επιθέσεις από αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σύμφωνα με τις καταγγελίες έκαναν χρήση χημικών ακόμα και μέσα στο σταθμό.
Την ίδια ώρα, το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην οδό Πανεπιστημίου 25-29 τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν έξι άτομα και ο φύλακας του κτιρίου, οι οποίοι τελικά κατάφεραν να απεγκλωβιστούν, αφού οι πυροσβέστες έκοψαν τα σίδερα και τους έβγαλαν ευτυχώς σώους. 



Μάλιστα, οι "βάνδαλοι" έσπασαν όλες τις προσόψεις των τραπεζών στην οδό Πανεπιστημίου μέχρι την Ομόνοια, ενώ οι εικόνες που αντικρίζει κάποιος είναι απογοητευτικές, καθώς τα πάντα είναι κατεστραμμένα.
ΦΩΤΟ ΝΕWSITΦΩΤΟ ΝΕWSIT



Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από τα ΜΑΤ που πετούν πέτρες





ΦΩΤΟ ΝEWSITΦΩΤΟ ΝEWSIT

ΦΩΤΟ NEWSITΦΩΤΟ NEWSIT

Περίπου την ίδια ώρα εκκενώθηκε το υπουργείο Οικονομικών. Από τον 5ο όροφο κτιρίου στην συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Όθωνος, απεγκλωβίστηκαν 18 υπάλληλοι εταιρείας. Νωρίτερα, το ξενοδοχείο King George Palace αποφάσισε την εκκένωση του κτιρίου με γνώμονα την ασφάλεια ενοίκων και εργαζομένων. 

Δείτε το βίντεο

Λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα σύμφωνα με καταγγελίες, τα ΜΑΤ με χρήση δακρυγόνων και κροτίδων λάμψης εισέβαλαν στα γραφεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας επί της Ξενοφώντος 15Α με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο δάσκαλοι αρκετά σοβαρά. 

Σύμφωνα με τον κ. Κικινή Αθανάσιο, μέλος της ΔΟΕ, διαδηλωτές και δάσκαλοι που διαδήλωναν ειρηνικά έτρεξαν να σωθούν μέσα στο κτίριο της ΔΟΕ, και τότε τα ΜΑΤ έριξαν χημικά μέσα στα γραφεία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άτομα, το ένα με διαμπερές τραύμα στο κεφάλι και ο άλλος με σπασμένα πλευρά. Μέσα στο κτίριο αυτή τη στιγμή βρισκόνται περισσότεροι από 150 δάσκαλοι εγκλωβισμένοι από τα ΜΑΤ, σύμφωνα με τον κ. Γαλάνη, πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών "Η πρόοδος του Πειραιά". 

Σε αυτό το σημείο της Αθήνας εισέβαλαν τα ΜΑΤ
Χάρτης της περιοχήςΧάρτης της περιοχής

ΧΗΜΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ
Αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ έπεσαν με τις μοτοσικλέτες τους πάνω σε ομάδα διαδηλωτών οι οποιοι αντέδρασαν και τους πέταξαν κάτω. Σε αυτό απάντησαν τα ΜΑΤ με βροχή από χημικά και σε αυτή την περίπτωση υπήρξαν καταγγελίες ότι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν κλομπ ακόμα και σε πελάτες εστιατορίων κάνοντας κυριολεκτικά εισβολή. 

Δείτε την τεράστια επιχείρηση της Αστυνομίας να μην αφήσει ούτε έναν διαδηλωτή στο Σύνταγμα


Ήταν τέτοια η μανία των ΜΑΤ να εξαφανίσουν τα πάντα που την πλήρωσαν και αθώοι πολίτες, οι οποίοι πολλοί τραυματίστηκαν. Ανάμεσά τους και ο δημοσιογράφος του NewsIt, ο οποίος δέχθηκε μία κροτίδα λάμψης στο κεφάλι με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά. 
Πολλοί ήταν οι τραυματίες των επεισοδίων που έγιναν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως στην πλατεία Συντάγματος, καθώς όπως ανακοίνωσε πριν λίγο το υπουργείο Υγείας, 99 άτομα μεταφέρθηκαν σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας.

Αναλυτικά, 28 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, 57 στο «Γεώργιος Γεννηματάς», εκ των οποίων σε έναν 15χρονο έγινε προληπτικά εισαγωγή, 6 στην Πολυκλινική Αθηνών, 7 στο νοσοκομείο «Ελπίς» και ένας στο «Σωτηρία».

Για ακόμα μια φορά η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αφήνει την πρωτεύουσα της χώρας έρμαιο στα χερια εκείνων που θέλουν και μπορούν να σπέρνουν την καταστροφή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια