ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ….


Πριν δύο ημέρες είχαμε υπενθυμίσει ότι σήμερα Πέμπτη 16 Ιουνίου, ο ιός της  Μαργαρίτας έχει τα γενέθλιά του. Κατά μία, μάλλον περίεργη σύμπτωση, η Εκκλησία τιμά σήμερα  την μνήμη του Αγίου Μνημονίου. 
Οι Έλληνες πολίτες έδωσαν προκαταβολικώς στον πρωθυπουργό  τα δώρα τους,  με τις παλάμες ανοικτές και τα δάκτυλα εκτεταμένα. Σήμερα ήλθε η σειρά των βουλευτών να ευχηθούν τον πρόεδρό τους. Όμως η ροή προσφοράς δώρων αλλά και ευχών ανεστάλη προσωρινώς εν όψει της συγκλήσεως της κοινοβουλευτικής ομάδος του ΠΑΣΟΚ, το απόγευμα στις 16.00. 
Εκεί, οι βουλευτές θα έχουν την ευκαιρία να του υποβάλλουν ομαδικώς τα σέβη τους, αλλά και τα δώρα τους. Εμφανίστηκαν όμως δειλά δειλά και κάποιοι βουλευτές, εμφορούμενοι από πασοκικά δημοκρατικά ιδεώδη, άδοντες εν χορώ το γνωστό «μην μιλάς, μην μιλάς, κινδυνεύει η Ελλάς». 
Οι βουλευτές αυτοί, γνωστοί και ως κότες αλλά και ως πρόθυμοι, που είναι οι πιστοί στην αρχή της παντί τρόπω, πάση θυσία και έναντι οιουδήποτε ανταλλάγματος διατηρήσεως του βουλευτικού εδράνου, προσφέρουν και αυτοί τα δώρα τους στον εορτάζοντα ιό της Μαργαρίτας. Πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι τόσο τα λόγια τους όσο και τα έργα τους γεμίζουν τις πολλές σελίδες του κατηγορητηρίου που θα τους απαγγελθεί, μόλις η χώρα μας αποκτήσει Ελληνική κυβέρνηση.
Η Ελλάς προσεβλήθη , τον Οκτώβριο του 2009, από τον ιό της Μαργαρίτας. Εδώ και 18 μήνες έχουμε διαπιστώσει ότι ο ιός είναι άκρως επιβλαβής. Χθές καταλάβαμε ότι είναι και ανθεκτικός. Σήμερα όμως ανακαλύψαμε το κατάλληλο αντιβιοτικό. Είναι ο φόβος. Ο ιός της Μαργαρίτας φοβάται μην χάσει την καρέκλα του. Μπροστά σε αυτό τον κίνδυνο που άρχισε να διαγράφεται από τις παραιτήσεις των βουλευτών του, σύρεται σήμερα στην κοινοβουλευτική ομάδα του για να απολογηθεί. 
Το πώς θα το κάνει είναι λίγο έως πολύ γνωστό. Θα μιλήσει, θα κοροϊδέψει, θα απειλήσει, θα εκλιπαρήσει, και ότι πιάσει. Το κακό σενάριο θα είναι αν οι βουλευτές κιοτέψουν (αν προτιμάτε  κοτέψουν) και  τον αφήσουν να συνεχίσει το μνημονιακό έργο του. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως εκτελεί συμβόλαιο θανάτου της Ελλάδος.
Όμως είναι βέβαιο ότι ο κ. Παπανδρέου εδώ και 24 ώρες είναι ο έκπτωτος πρωθυπουργός της Ελλάδος. Μόνος του έθεσε την παραίτησή του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως… και στην συνέχεια ως άνδρας που τιμά τον λόγο του, την ανακάλεσε. Πρόκειται για το θέατρο του παπανδρεϊκού παραλόγου, που ακόμα και ο Ιονέσκο θα δυσκολευόταν να εμπνευσθεί. Ευτυχώς όμως για όλους μας, ο θίασος μάλλον διαλύεται. Δίνει τις τελευταίες παραστάσεις του.
Α.Α.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια