Υπουργείο Προπαγάνδας - 811.340 και συνεχίζουμε


Γενναίοι και γενναίες, αγανακτισμένοι και αγανακτισμένες, χρεοκοπημένοι και προύχοντες, τηλε-χορευτές και τηλε-μάγειρες η άλλοτε αγαπημένη μας εποχή έφτασε, στην ομορφότερη χώρα του κόσμου, εν μέσω απεργιών και διαδηλώσεων, προπηλακισμών και εμπνευσμένων ομιλιών.


Εργασία: Βγες μια.... βόλτα πήγαινε στην "εγγραφή βίντεο" του κινητού σου, ρώτα 5 περαστικούς "τι σου έρχεται πρώτο στο μυαλό όταν ακούς τι λέξη πολιτικός"; και ανέβασε το στο youtube.


Αντιμέτωποι με τη λαϊκή οργή αυτή την εβδομάδα: Σκανδαλίδης, Νταλάρα, Ροντούλης.


Τα εκβιαστικά (;) διλήμματα του ανθρώπου που έκανε τον Εφιάλτη να μοιάζει πατριώτης, συνεχίστηκαν και αυτόν τον μήνα, αφού ολοένα και πιθανότερο μοιάζει το σενάριο της προσφυγής στις κάλπες μέσα στους επόμενους μήνες. Το αστείο δε, είναι πως το σενάριο αυτό, παρουσιάζεται από τους ρουφιάνους των ΜΜΕ, ως η χείριστη επιλογή έναντι στην εθνική συναίνεση. Χέστηκε κανείς και δεν το καταλάβαμε; Φυσικά στους βλακώδεις εκβιασμούς ανήκουν και το "ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε", το "συναίνεση ή χρεοκοπία", "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα" και φυσικά το all time classic "ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ";

Η πιο αστεία στιγμή στην ιστορία της Ελλάδας, θα είναι η έκδοση της αυτοβιογραφίας του Γιώργου.


Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού έλεγε ο Μένανδρος. Παράνοια είναι το να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, κι ωστόσο κάθε φορά να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα είχε πει ο Αϊνστάιν. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, είχε πει κάποιος μαλάκας. Έτσι λοιπόν, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε να πάρει νέα έκτακτα μέτρα, προκειμένου να εκταμιευθεί η 5η δόση του ΔΝΤ. Παραλογισμός; Βλακεία; Ηττοπάθεια; Δύσκολα είσαι. Όταν σύσσωμοι οι οικονομικοί αναλυτές συμφωνούν πως τα μέτρα αυτά δε διορθώνουν αλλά επιδεινώνουν το πρόβλημα, όταν οι πρακτικές αυτές δεν έχουν αποδώσει 4 φορές στο πρόσφατο παρελθόν κάνοντας "λάθος" υπολογισμούς ενώ έχεις τα προσόντα και διαχειρίζεσαι την οικονομία ενός κράτους, τότε δε μιλάμε για βλακεία, δε μιλάμε για ανικανότητα, δε μιλάμε για λάθη, αλλά μιλάμε για εθνική προδοσία. 

Η προσπάθεια της Όλγας, του Μανώλη, του Παύλου και του Νίκου είναι άξια συγχαρητηρίων. Και ζουν ακόμα.


Το πιο πετυχημένο πλακάτ ever είδαμε σε μια από τις συγκεντρώσεις των Αγανακτισμένων. Το πλακάτ είχε πάνω τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία φέρει στο κέντρο τον αγκυλωτό σταυρό. Την εικόνα αυτή έπαιξαν τα γερμανικά ΜΜΕ, με τον τίτλο "η Ελλάδα διασύρει την Ευρώπη". Μας κάνατε τα μούτρα κρέας. Ναι η Ελλάδα διασύρει την Ευρώπη. Και; Το επικοινωνιακό παιχνίδι των ΜΜΕ δεν είναι φυσικά ελληνικό φαινόμενο και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και τα ΜΜΕ της Γερμανίας, τα οποία ψάχνουν να βρουν έναν αόρατο εχθρό για το μέσο Γερμανό πολίτη, ο οποίος στην προκειμένη περίπτωση είναι ο τεμπέλης Έλληνας για αυτούς και ο οικονομικός ηγεμόνας Γερμανός για εμάς.

Για του λόγου το αληθές: Έξω από την γερμανική πρεσβεία στο Κολωνάκι συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας Γερμανοί πολίτες που διαμένουν στην Αθήνα, οι οποίοι και ζητούν την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα.

Καλό το κίνημα των Αγανακτισμένων, συμμετείχαμε ενεργά σε αυτό και είμαστε πολύ χαρούμενοι στο ότι για πρώτη φορά, ενεργοί πολίτες μακριά από κόμματα και ιδεολογικές προκαταλήψεις ενώθηκαν καθ'αυτό τον τρόπο αλλά! Η κατάσταση κινδυνεύει να γίνει woodstock. Με άλλα λόγια να είμαστε όλοι μαζί στις πλατείες να πίνουμε καμιά μπύρα, να λέμε και κάνα χωρατό και περνάει η ώρα. Δε λέω καλά είναι και αυτά, αλλά αν θέλουμε woodstock, να πάμε του αγίου Πνεύματος στα Μάταλα, όπου έχουν συνάντηση οι hippies. Γνώμη μου είναι πως πρέπει να κινηθούμε μαζικά προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Άρση βουλευτικής ασυλίας. Είναι απλό, εφικτό, έχει ακόμα και βουλευτές υποστηρικτές και άμεσο. Αν ενωθούμε δεν μπορούν να το αγνοήσουν. Αμέσως αμέσως, έχεις πρακτικό και ψυχολογικό όφελος. Βελτιώνεται η πολιτική ζωή του τόπου και δίνεις τέλος στην κοινή παραδοχή του κόσμου πως "δεν κάνω τίποτα γιατί δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα". Ο πρώτος στόχος πρέπει να είναι εύκολος. Ο δεύτερος λίγο πιο δύσκολος κ.ο.κ. Ανατροπές συστήματος και λοιπές ΑΗΔΙΕΣ όσοι τις ζητάτε, απλά ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.


Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι στο κόλπο, η Βάσω Παπανδρέου δεν είναι. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι στο κόλπο, ο Μίμης Ανδρουλάκης δεν είναι. Ρε Α στα διάλα !


Καταπληκτικός ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ξεπέρασε και τον Αβραμόπουλο. 2 ώρες μιλούσε και δεν είπε τίποτα. Εδώ που τα λέμε κι εμείς περιμέναμε να χρεοκοπήσουμε για να διαδηλώσουμε αλλά ας είναι λίγο ο ήλιος λίγο το american dream λογικό είναι.Φυσικά η μεγάλη τραγωδία αφορά το ΠΑΣΟΚ. Τον καλέσανε να δώσει εξηγήσεις 200 χρόνια αφού γλέντησε το ελληνικό δημόσιο. Τι γάμους στα Παρίσια, τι κρουαζιέρες, τι σουίτες, τι δισεκατομμύρια έφαγε ο σύντροφος... Ζηλεύει κανείς; 

Αθλητικά: Στόχος μας είναι, να κατέβει έστω και ένας Έλληνας πολιτικός στα 100μ στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Όλοι μαζί μπορούμε.

Καιρός: Κάνει ζέστη. Ας προσλάβουμε έναν μετεωρολόγο, ας ξοδέψουμε 10 λεπτά τηλεοπτικού χρόνου να κάνουμε ένα καλό εφέ έτσι από πίσω να το πούμε πιο σένια.



Ευχαριστούμε που διαβάσατε το υπουργείο προπαγάνδας του Ramnousia και μην ξεχνάτε, οι ειδήσεις στα μεγάλα μ.μ.ε. κάνουν κακό στην υγεία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια