Πάγκαλος: "Κλείνω 40 οργανισμούς του Δημοσίου - Να αρθεί για την πλειοψηφία η μονιμότητα"


Ο Θ. Πάγκαλος ξαναχτυπά. Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού και παρά το γεγονός οτι οι πληροφορίες έλεγαν οτι έμεινε την τελευταία στιγμή στο κυβερνητικό σχήμα λόγω των ακραίων δηλώσεών του, ταράζει πάλι τα νερά.

Εκτός από τους χαρακτηρισμούς για....

το προσφιλές του θέμα (ΣΥΡΙΖΑ) ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προανήγγειλε το κλείσιμο 40 οργανισμών που «τον αγνόησαν» μη δίνοντας στοιχεία και τάχθηκε υπερ της άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο.

Μιλώντας στην τηλεόραση της NET ο κ. Πάγκαλος και απαντώντας σε σχόλιο για το ότι οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών δεν προχωρούν με ικανοποιητικούς ρυθμούς, προανήγγειλε το κλείσιμο 40 οργανισμών που δεν έχουν δώσει τα στοιχεία που έχουν ζητηθεί από την επιτροπή.

Όπως είπε, δόθηκαν προθεσμίες και παρατάσεις, αλλά οι 40 οργανισμοί δεν έδωσαν κανένα στοιχείο. «Η προθεσμία έληξε χθες. Την ερχόμενη εβδομάδα που θα συνεδριάσει η επιτροπή, αυτοί που δεν έχουν απαντήσει, έχουν κλείσει», τόνισε.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μίλησε και για το θέμα της μονιμότητας στο Δημόσιο, λέγοντας πως «πρέπει να περιοριστεί στην συνταγματική έννοια του όρου».

Xαρακτηριστικά, επισήμανε πως μπορεί να διατηρηθεί για «τους αστυνομικούς, τους στρατιωτικούς, τους εκπαιδευτικούς, άντε και τους εφοριακούς». «Δεν καταλαβαίνω γιατί οι τραπεζοκόμοι πρέπει να είναι μόνιμοι υπάλληλοι», σημείωσε.

Ακόμη, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να υπάρχει το διευθυντικό δικαίωμα για απολύσεις στους οργανισμούς, ώστε να μπορεί μια τέτοια επιχείρηση να λειτουργήσει με όρους ιδιωτικού τομέα, δηλαδή ανταγωνιστικά, αλλιώς -όπως είπε- δεν είναι επιχείρηση, αλλά υπουργείο.

Eπίσης, υπεραμύνθηκε της θέσης του περί του «μαζί τα φάγαμε», ο Θ.Πάγκαλος τονίζοντας ότι «Ο καθένας μας δεν έχει ζητήσει απόδειξη για κάποια δουλίτσα που του έκαναν». 
Και παράλληλα δήλωσε ότι βρίσκεται στη συγγραφή ενός βιβλίου, το οποίο θα εξηγήσει πλήρως το επιχείρημα, καθώς θα τιτλοφορείται: «Μαζί τα Φάγαμε: ποιοι, πότε και γιατί».

Aναφερόμενος στις αποδοκιμασίες και τους προπηλακισμούς πολιτικών, έκανε λόγο για πράξεις βίας και αθλιότητας, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «έπρεπε να καταγγείλει τους τραμπούκους». Αντίθετα, όπως είπε, «είναι το κόμμα που ενισχύει την τραμπούκικη λογική της πολιτικής».

Σχετικά με το κίνημα των «αγανακτισμένων» υποστήριξε ότι έχει αρχίσει να φθίνει. Είπε χαρακτηριστικά ότι χθες πέρασε από το Σύνταγμα και είδε μόλις πενήντα άτομα.


Μέγεθος κειμένου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια