Ποια υπουργεία άλλαξαν χέρια μέσα στη νύχτα – 09:00 (;) ο ανασχηματισμός -13:00 η ορκωμοσία


- “Καραμπόλες” φέρνουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας
- Οι παλιοί που αναλαμβάνουν υπερυπουργεία και οι “παρέα” που φεύγει
- Ποιος ο νέος ρόλος Βενιζέλου και που τοποθετείται ο Γ. Παπακωνσταντίνου
- Ποια “βαριά” ονόματα μένουν εκτός
- Το νέο σχήμα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Τα τηλέφωνα είχαν ανάψει από προχθές, μετά την Κ.Ο. όμως κυριολεκτικά πήραν φωτιά. Η “καυτή”
πατάτα του υπουργείου Οικονομικών αλλά και το βαρύ έργο στο Εργασίας είναι αυτά που αποτελούσαν το μεγαλύτερο πρόβλημα και ξενύχτησαν πολλούς.

Όλα δείχνουν μερικά λεπτά πριν το ανασχηματισμό ότι νέος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης θα είναι ο Ε. Βενιζέλος, αν και το όνομά του μαζί με αυτό του Ανδρέα Λοβέρδου “παίζει” και για το Οικονομικών.Για το ίδιο υπουργείο ακούγεται, αν και πολλοί μιλούν για έκπληξη, το όνομα της Άννας Διαμαντοπούλου, ωστόσο σε όσους μιλούν για έκπληξη απαντούν ότι πληροφορίες από το Μαξίμου χθες τη νύχτα μιλούσαν για πρόσωπο που θα αποτελέσει ευχάριστη έκπληξη για τους εταίρους μας στην Ένωση ...

Από το Οικονομικών φεύγει ο Γ. Παπακωνσταντίνου και αναλαμβάνει το Εξωτερικών με τον κ. Δρούτσα να μένει εκτός.

Εκτός μένει ο Θ.Πάγκαλος, όπως και η Λούκα Κατσέλη λένε οι πληροφορίες, αν και για τη δεύτερη “παίζει” και η θέση στο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Κ. Σκανδαλίδη να μετακινείται στο Πολιτισμού.

Όλα δείχνουν ότι τα υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη συγχωνεύονται με νέο υπουργό τον κ. Ραγκούση ή τον κ. Καστανίδη, ενώ ο κ. Παπουτσής μετακινείται στο Άμυνας. Ο κ. Μπεγλίτης φέρεται αν αναλαμβάνει αναπληρωτής στο ΠΡΟ.ΠΟ αν συγχωνευτεί με το Eσωτερικών.

Συγχώνευση θα υπάρξει μάλλον και στα υπουργεία Υγείας και Εργασίας με υπερυπουργό τον Α.Λοβέρδο, ωστόσο ίσως το Υγείας αναλάβει μόνο τις αρμοδιότητες Κοινωνικής Ασφάλισης.

Από το Περιβάλλοντος φεύγει και μένει εκτός κυβέρνησης η Τίνα Μπιρμπίλη και τη θέση της διεκδικούν οι κύριοι Παμπούκης και Γερουλάνος, με τον δεύτερο να “παίζει” και και για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης φαίνεται ότι “πάει” ο κ. Παπαϊωάνου, αν οκ. Καστανίδης μετακινηθεί στο υπερυπουργείο Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη και ο κ. Ραγκούσης αναλάβει τελικά του υποδομών το οποίο ίσως απορροφήσει και το Περιβάλλοντος. Για την ίδια θέση ωστόσο “παίζει” και το όνομα του κ. Ρέππα, ωστόσο άλλες πληροφορίες τον θέλουν να αναλαμβάνει ρόλο συντονισμού, ανάλογη με αυτή του κ. Ραγκούση στο έως τώρα σχήμα.

Ο νομικός Γ. Πεταλωτής φέρεται ως ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης, ωστόσο είναι από τα λίγα ονόματα που ακούγονται για κάποια θέση υφυπουργού, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για “σφαγή” υφυπουργός και νέο ευέλικτο σχήμα με 25 υπουργεία.

Όλα αυτά βέβαια τώρα. Το “χαρτί” του ανασχηματισμού το κρατάει ο Πρωθυπουργός και είναι ο μόνος που γνωρίζει...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια