Απίστευτη προβοκάτσια του Spiegel για έξοδό μας από το ευρώ - Διαψεύδεται πανταχόθεν


Παραληρεί το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel για άλλη μία φορά εναντίον της Ελλάδας, καθώς αυτή τη φορά στην ιστοσελίδα του υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη και να επανέλθει στη δραχμή. 


Με τίτλο “Griechenland erwägt Austritt aus der Euro-Zone” αναφέρει επίσης πως...
το βράδυ της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο, η οποία μάλιστα είναι και μυστική. 

Μάλιστα, σύμφωνα με το προκλητικό αυτό δημοσίευμα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, σκοπεύει να αποτρέψει την Ελλάδα από μία τέτοια κίνηση, καθώς διαθέτει έγγραφο σύμφωνα με το οποίο το νέο νόμισμα, δηλαδή η δραχμή θα υποτιμηθεί έως και 50% έναντι του ευρώ, κάτι που θα οδηγήσει σε τεράστια αύξηση του χρέους της Ελλάδας. 

Μάλιστα, το γερμανικό υπουργείο υπολογίζει πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο το έλλειμμα θα αυξηθεί στο 200% του ΑΕΠ ύστερα από την αναμενόμενη υποτίμηση της δραχμής. Επίσης, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η Γερμανία αντιδρά σε κάτι τέτοιο καθώς μία τέτοια φυγή από την ευρωζώνη θα σημάνει μαζική φυγή κεφαλαίων και η Ελλάδα θα αποκλειστεί από τις αγορές για τα επόμενα χρόνια. 

Με κατηγορηματικό τρόπο διαψεύδει η κυβέρνηση δημοσίευμα της ηλεκτρονικής σελίδας του γερμανικού περιοδικού «Ντερ Σπίγκελ», σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα συζητά την έξοδό της από το ευρώ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το δημοσίευμα περί εξόδου της χώρας από το ευρώ πέραν του ότι είναι αναληθές, γράφεται με ελαφρότητα, παρά το γεγονός ότι έχει κατηγορηματικά διαψευστεί από την ελληνική κυβέρνηση και από άλλες χώρες-μέλη της ευρωζώνης.

Τέτοια δημοσιεύματα, σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, υπονομεύουν την προσπάθεια της Ελλάδας και ολόκληρης της ευρωζώνης και εξυπηρετούν κερδοσκοπικά παιχνίδια. 

Ο Γκι Σουλέρ, εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου του γιούρογκρουπ και πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ διέψευσε κατηγορηματικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δημοσίευμα του Σπίγκελ περί έκτακτης συνάντησης απόψε στο Μεγάλο Δουκάτο, με αντικείμενο την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

"Δεν υπάρχει τέτοια συνάντηση", δήλωσε, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι εξ όσων γνωρίζει, ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Βολφανγκ Σόιμπλε, τον οποίον το δημοσίευμα εμφανίζει να βρίσκεται στο Λουξεμβούργο δεν βρίσκεται στη χώρα αυτή.

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια