Την κρίσιμη στιγμή της εισβολής των Αμερικανών κομάντο στο κρησφύγετο του Όσαμα μπιν Λαντεν η εικόνα από την κάμερα στα κράνη των Seals κόπηκε. Και ο Αμερικανός πρόεδρος με το επιτελείο του έμειναν με την... αγωνία.


Αυτό αναφέρει δημοσίευμα...
της Daily Mail επικαλούμενη μάλιστα δηλώσεις του επικεφαλής της CIA, Λιόν Πανέτα! Είναι ακόμη ένα επικοινωνιακό τέχνασμα των ΗΠΑ που αποκαλύπτεται;

Ο διευθυντής της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ φέρεται να αποκάλυψε ότι υπήρξε 25λεπτη διακοπή στην εικόνα από τις μικροκάμερες που φορούσαν στα κράνη τους οι Αμερικανοί κομάντο, από τη στιγμή που εισέβαλαν στο σπίτι όπου βρισκόταν ο ηγέτης της Αλ Κάιντα.

Και ενώ η φωτογραφία με τον Μπάρακ Ομπάμα, τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, τη Χιλαρι Κλίντον και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ δόθηκε στη δημοσιότητα με κάθε επισημότητα από τον Λευκό Οίκο. Δείχνει τον Αμερικανό πρόεδρο και το επιτελείο του να παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό και με αγωνία την επιχείρηση στο Αμποταμπάντ.
 

Τελικά, τι παρακολουθούν όλοι εδώ με τόση αγωνία και ενδιαφέρον; - ΦΩΤΟ REUTERS
Τελικά, τι παρακολουθούν όλοι εδώ με τόση αγωνία και ενδιαφέρον; - ΦΩΤΟ REUTERS
Σύμφωνα με τον διευθυντή της CIA απλά περίμεναν να επιστρέψει η σύνδεση και αγωνιούσαν για το τι συνέβαινε στο Πακιστάν και πως εξελισσόταν η επιχείρηση.

«Μόλις οι ομάδες μπήκαν στο καταφύγιο, μπορώ να σας πω ότι υπήρξε ένα διάστημα περίπου 20-25 λεπτών που πραγματικά δεν ξέραμε τι γινόταν ακριβώς. Υπήρξαν κάποιες έντονες στιγμές καθώς περιμέναμε πληροφόρηση. Δεν είχαμε πραγματική ροή πληροφοριών για την εξέλιξη της επιχείρησης καθώς οι κομάντος βρίσκονταν μέσα στο κρησφύγετο», είπε ο Πανέτα σε συνέντευξή του στο PBS.

Αποκάλυψε επίσης όταν ήταν οι άνδρες των Seals εκείνοι που πήραν την τελική απόφαση να σκοτώσουν τον Λάντεν και όχι ο Μπάρακ Ομπάμα!

Την ίδια στιγμή, νέες φωτογραφίες αναπαράστασης της στιγμής της εκτέλεσης του Σαουδάραβα τρομοκράτη έρχονται στο φως. Όπως και στοιχεία επίσης. Τα οποία είναι... αντικρουόμενα με τα όσα έχουν βγει στο φως τις τελευταίες μέρες. 

Οι κομάντος μπαίνουν στο καταφύγιο του Ομπάμα και έρχονται αντιμέτωποι με τη γυναίκα του Λάντεν
Οι κομάντος μπαίνουν στο καταφύγιο του Ομπάμα και έρχονται αντιμέτωποι με τη γυναίκα του Λάντεν
Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων δεν αντιμετώπισαν σχεδόν καθόλου αντίσταση έπειτα από την αρχική ανταλλαγή πυρών. Ο Λευκός Οίκος είπε, αντίθετα, ότι ο Λάντεν ήταν μεν άοπλος, αλλά αντιστάθηκε πριν πυροβοληθεί στο κεφάλι και το στήθος. 

Επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους, η εφημερίδα αναφέρει ότι οι μόνοι πυροβολισμοί που προήλθαν από το συγκρότημα στο Αμποταμπάντ σημειώθηκαν στην αρχή της επιχείρησης, όταν ένας άνδρας που φέρεται ότι ήταν ο αγγελιοφόρος του Μπιν Λάντεν πυροβόλησε από ένα διπλανό κτίριο. 
Αφού οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων του πολεμικού ναυτικού (Nave SEALs) τον σκότωσαν, δεν ξαναπυροβόλησαν.

Η Αμερικανίδα γερουσιαστής Νταϊάν Φάινσταϊν, πρόεδρος της επιτροπής αντικατασκοπείας, έχει δηλώσει στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι ο Μπιν Λάντεν αποπειράθηκε να αρπάξει ένα όπλο προτού τον σκοτώσουν

Δείτε και το βίντεο



«Διαφάνεια» ζητά ο ΟΗΕ

Η Υπάτη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Νάβι Πιλάι ζήτησε να αποκαλυφθούν πλήρως τα ακριβή γεγονότα αναφορικά με τις συνθήκες στις οποίες σκοτώθηκε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

«Επιμένω ότι πρέπει να αποκαλυφθούν πλήρως τα ακριβή γεγονότα», δήλωσε η Πιλάι όταν ερωτήθηκε αν είναι ικανοποιημένη από τις αμερικανικές εξηγήσεις για τη νομιμότητα της επιχείρησης.

«Πιστεύω πως, όχι μόνον οι υπηρεσίες μου, αλλά και όλος ο κόσμος έχει το δικαίωμα να μάθει τι ακριβώς συνέβη», δήλωσε προς δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψής της στο Όσλο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια