Σύζυγος υπουργού σε δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών


Σύζυγος υπουργού σε δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών

Καταδικάστηκε σε 12ετή κάθειρξη

Ποινή κάθειρξης 12 ετών επιβλήθηκε στη σύζυγο του υπουργού... Κρατικής Ασφάλειας της Νότιας Αφρικής, Σιγιαμπόνγκα Κουέλε Σέριλ, για συμμετοχή σε διεθνές δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών.

Στην καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου στο Πιτερμαριτζμπούργκ αναφέρεται, ότι οι Σέριλ Κουέλε και Φρανκ Ναμπόλισα (Νιγηριανός υπήκοος) κρίνονται ένοχοι επειδή προσέλαβαν δύο γυναίκες ως «βαποράκια» για τη διακίνηση ναρκωτικών από τη Νότια Αφρική προς το εξωτερικό. Η μία από τις αυτές, η Τέσα Μπιτζ, Νοτιοαφρικανή, εκτίει ήδη από το 2008 στη Βραζιλία την ποινή της. Στην ακροαματική διαδικασία αναφέρθηκε ότι η διακίνηση των ναρκωτικών εκτεινόταν από τη Λατινική Αμερική μέχρι την Τουρκία.

Οι Κουέλε και Ναμπόλισα δήλωσαν αθώοι, ενώ οι συνήγοροί τους ανακοίνωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης.

Στο μεταξύ, κόμματα της αντιπολίτευσης στη Νότια Αφρική κάλεσαν δημόσια τον Σιγιαμπόνγκα Κουέλε να παραιτηθεί.
Από την πλευρά του, ο υπουργός δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει την καταδίκη της συζύγου του.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η κατάθεση μιας γυναίκας που κατέθεσε ότι οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν να την καταστήσουν «βαποράκι διακίνησης ναρκωτικών».

Προηγουμένως, είχε αναγνωστεί και η κατάθεση της Τέσα Μπιτζ, που ελήφθη αφού φυλακίστηκε στη Βραζιλία, για την προσωπική σύνδεσή της με την Κουέλε.

Η Μπιτζ συνελήφθη στο αεροδρόμιο στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας το 2008, έχοντας στην κατοχή της περίπου 10 κιλά κοκαΐνης.
 newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια