Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές


Είχαν αναμειχθεί και στην συμπλοκή του Ρέντη οι συλληφθέντες

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές Στη σύλληψη οκτώ αλλοδαπών ηλικίας από 29 έως 32 ετών και ενός ημεδαπού 41 ετών, προέβη η Αστυνομία.
 


Οι συλληφθέντες μαζί με συνεργούς τους που διαφεύγουν τη σύλληψη και αναζητούνται, είχαν συστήσει εδώ και ένα χρόνο εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος καταστημάτων εμπορίας και φύλαξης αυτοκινήτων, σε οικίες και σε διάφορα άλλα καταστήματα της ευρύτερης περιοχής της Αττικής.

Συγκεκριμένα, αφού επέλεγαν τους στόχους, άλλοι εισέρχονταν σε αυτούς αφαιρώντας αντικείμενα, άλλοι περιφρουρούσαν τους χώρους – στόχους κατά τη διάρκεια της κλοπής και άλλοι προωθούσαν - πουλούσαν τα κλεμμένα αντικείμενα.

Επίσης όπως προέκυψε από την έρευνα, δύο εκ των αλλοδαπών συλληφθέντων, είναι αυτοί που διέθεσαν το αυτοκίνητο μάρκας VOLVO που είχαν αφαιρέσει από την έκθεση εμπορίας αυτοκινήτων στους δράστες της συμπλοκής με τους Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δύο Αστυνομικών.

Για την πράξη τους αυτή, σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία από τη ΔΑΑ/ΥΔΕΖΙ/Τμ. 1ο για εγκληματική οργάνωση και λοιπά αδικήματα και οδηγήθηκαν μαζί με άλλους συλληφθέντες, χθες στον κ. Εισαγγελέα Πλημ-κών Αθηνών.

Από την μέχρι τώρα Αστυνομική έρευνα, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες έχουν διαπράξει μεταξύ άλλων τις εξής αξιόποινες πράξεις:

1. Ληστεία σε εταιρεία μεταφοράς αυτοκινήτων στην Μαγούλα όπου αφού ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και έδεσαν – φίμωσαν υπάλληλο της εταιρείας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 93.000 €, δεκαέξι κινητά τηλέφωνα, μια καραμπίνα, διάφορες κρατικές πινακίδες αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα στην ως άνω εταιρεία καθώς και πέντε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

2. Κλοπή στις εγκαταστάσεις μεταφορικής εταιρείας στην θέση Πλακωτό – Μαγούλας από όπου αφαίρεσαν τέσσερα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας.

3. Κλοπή σε εταιρεία πώλησης αυτοκινήτων στη Μαγούλα Αττικής από όπου αφαίρεσαν από το προαύλιο χώρο της αποθήκης τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

4. Κλοπή σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων στο Μαρκόπουλο Αττικής, από όπου αφαίρεσαν επτά αυτοκίνητα, πέντε GPS και δεκατρία δοχεία ορυκτέλαια των πέντε λίτρων.

5. Κλοπή σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων στο Μαρκόπουλο Αττικής από όπου αφαίρεσαν εφτά GPS , ένα γρύλο και διάφορα αξεσουάρ όπως πατάκια, υαλοκαθαριστήρες και δεκαπέντε δοχεία ορυκτέλαια των πέντε λίτρων.

6.Κλοπή, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων στο Μαρκόπουλο, από όπου αφαίρεσαν δώδεκα ΙΧΕ αυτοκίνητα και δεκαπέντε ηχοσυστήματα αυτοκινήτων συνολικής αξίας 3.000 €.

7. Ληστεία, στον υπαίθριο αποθηκευτικό χώρο εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων στο Μαρκόπουλο όπου αφού ακινητοποίησαν με την απειλή όπλων και έδεσαν υπάλληλο της εταιρείας, αφαίρεσαν διάφορα εργαλεία και ηχοσυστήματα αυτοκινήτων, ενώ προκάλεσαν φθορές στο σύστημα καταγραφής εικόνας, πυρανίχνευσης και σε εννέα (9) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ιδιοκτησίας της παραπάνω εταιρείας.

8. Κλοπή, σε εταιρεία εμπορίας αυτοκινήτων στη Ν. Ερυθραία, από όπου αφαίρεσαν εννέα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, πινακίδες κυκλοφορίας και κλειδιά αυτ-των.

9. Ληστεία, σε εταιρεία στο Καπανδρίτι όπου με την απειλή όπλων που κρατούσαν, χτύπησαν και ακινητοποίησαν υπάλληλο της εταιρείας, αφαιρώντας από ένα χρηματοκιβώτιο επιταγές αξίας περίπου 500.000 €, ενώ με τα κλειδιά που βρήκαν σε γραφείο της εταιρείας, αφαίρεσαν επτά ΙΧΕ αυτ-τα καθώς και διάφορα κλειδιά αυτοκινήτων.

10.Κλοπή, σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στο Κρυονέρι, από όπου αφαίρεσαν από χρηματοκιβώτιο το χρηματικό ποσό των 190.000 €, δύο φορητούς υπολογιστές και μια φωτογραφική μηχανή.

11.Κλοπή, σε κατάστημα – μάντρα οικοδομικών υλικών και εργαλείων στην Κερατέα, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.000 € από το ταμείο και διάφορα μηχανήματα και εργαλεία όπως κομπρεσέρ, τροχούς,τρυπάνια και κατσαβίδια και διάφορα άλλα μικροεργαλεία συνολικής αξίας περίπου 4.900 €.

12.Κλοπή, σε κατάστημα πώλησης ηλεκτρονικών ειδών στην Κερατέα, από όπου και αφαίρεσαν τηλεοράσεις , DVD PLAYER , ραπτομηχανές, ατμοσίδερα, μίξερ, τοστιέρες αλλά και σεσουάρ συνολικής αξίας περίπου 25.000 – 30.000 €.

13.Διάρρηξη, σε κατάστημα εμπορίας ηλεκτρονικών ειδών στο Κορωπί χωρίς όμως να αφαιρέσουν κάτι.

14.Κλοπή, σε κατάστημα εμπορίας ηλεκτρονικών ειδών στο Κορωπί από όπου αφαίρεσαν διάφορες ηλεκτρικές συσκευές.

15.Κλοπή, σε κατάστημα εμπορίας ηλεκτρονικών ειδών στο Κορωπί από όπου αφαίρεσαν διάφορες ηλεκτρικές συσκευές.

16.Ληστεία, σε οικία όπου με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους ενοίκους, ξήλωσαν τα καλώδια του συναγερμού ο οποίος είχε ενεργοποιηθεί, ερεύνησαν τους χώρους και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 600 € και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σε έρευνες στις κατοικίες των συλληφθέντων και σε χώρους που είχαν ενοικιάσει και χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετα και αποθήκες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά πιστόλια, εκ των οποίων τα τρία ήταν τύπου REPLICA, δύο κυνηγετικά όπλα, εκατόν ογδόντα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Εντοπίστηκαν επίσης μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, πλήθος πλαστών εγγράφων, σαράντα κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM, το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ, καθώς και διάφορα καλλυντικά, φάρμακα, κλειδιά αυτοκινήτων, και εργαλεία.

Οι συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με πληθώρα κατηγοριών, όπως για «Σύσταση και συμμετοχή σε Εγκληματική Οργάνωση», «Διακεκριμένες κλοπές», «Φθορά ξένης ιδιοκτησίας», παράβαση Νόμου «Περί ναρκωτικών» και παράβαση Νόμου «Περί όπλων». Η Αστυνομία ερευνά ωστόσο το ενδεχόμενο συμμετοχής των συλληφθέντων στην διάπραξη και άλλων αξιόποινων πράξεων. 
newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια