Θεσσαλονίκη: "Η πορνεία κάνει τους πολίτες να κλείνονται στα σπίτια τους"


Θα ενταθούν οι έλεγχοι στους οίκους ανοχής στο κέντρο της πόλης, όπως υποστηρίζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.


Εντολή για αύξηση της αστυνομικής δραστηριότητας και...
εντατικούς ελέγχους στην περιοχή της 2ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις υπηρεσίες της ΕΛΑΣ. 

Αυτό προκύπτει μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κ. Θεόδωρου Καράογλου με την οποία έχει καταγγείλει ότι "ανθεί το φαινόμενο της πορνείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης".

Ο υπουργός ενημερώνει τον βουλευτή ότι, σήμερα, ο αριθμός των οίκων ανοχής που λειτουργούν νόμιμα στην περιοχή ανέρχεται σε 18, διαπιστώθηκε ένας μη νόμιμος, ενώ 10 έχουν σφραγιστεί, λόγω λήξης των αδειών εγκατάστασης ή ανάκλησης αυτών.

Ο βουλευτής της ΝΔ, χαρακτηρίζει ανησυχητική την κατάσταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με το φαινόμενο της πορνείας να είναι ανεξέλεγκτο και επισημαίνει ότι η κάθε μορφής πορνεία (ανδρική πεζοδρομιακή, παιδεραστία, γυναικεία πεζοδρομιακή και οίκοι ανοχής) αναγκάζουν τους πολίτες να κλείνονται στα σπίτια τους. 

"Οι εκδιδόμενοι στους δρόμους της Θεσσαλονίκης προκαλούν διερχόμενους και πολλοί από τους οίκους ανοχής δεν τηρούν ούτε τις απαιτούμενες αποστάσεις από τα σχολεία και τις εκκλησίες", αναφέρει ο κ. Καράογλου και καλεί τα συναρμόδια υπουργεία, σε συνεργασία με τον Δήμο να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, ιδίως στα σχολικά συγκροτήματα. 

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια