Σαμαράς: Να εξηγήσει ο κ. Παπανδρέου γιατί εξαπατούσε τον κόσμο

Να “απαντήσει γιατί εξαπατούσε τον κόσμο” κάλεσε σήμερα τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά την διάρκεια ομιλία τους σε  συγκέντρωση αποστράτων  των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στα γραφεία του κόμματος. Ζήτησε...
επίσης απο την κυβέρνηση να εξηγήσει “τι κρύβεται πίσω από όλες αυτές τις μεθοδεύσεις” με τον Στρος Καν και το ΔΝΤ.

“…Την ίδια στιγμή, ότι ο κ. Παπανδρέου, την ώρα που διακήρυσσε ότι «λεφτά υπάρχουν»,  την ώρα που βεβαίωνε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ», την ίδια ώρα σχεδίαζε το ακριβώς αντίθετο. Διαπραγματευόταν μυστικά και υπόγεια την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ. Όσοι άκουσαν τον Στρος Καν δεν έχουν πλέον καμία αμφιβολία. 

Λέει ξεκάθαρα ότι η χώρα μπήκε στο Ταμείο σε 15 μέρες, διότι είχαν προηγηθεί πολύμηνες μυστικές και υπόγειες διαπραγματεύσεις. Ο ίδιος, άλλωστε, ο κ. Παπανδρέου, στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματός του, ομολόγησε ότι προχώρησε στις επαφές εκείνες, διότι έψαχνε λεφτά. 
Το αποκάλυψε, όμως, από καιρό και ο υφυπουργός Οικονομικών, λέγοντας ότι το ΔΝΤ ήταν η πρώτη και η μόνη επιλογή τους από τη στιγμή που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση του τόπου. 
Δυστυχώς, για τον κ. Παπανδρέου, η αλήθεια είναι μια και την ξέρει πλέον ο ελληνικός λαός. Μένει τώρα να απαντήσει, γιατί εξαπατούσε τον κόσμο. 
Γιατί φούσκωσαν το έλλειμμα του 2009; 
Γιατί απαξίωναν την οικονομία με δηλώσεις για «διεφθαρμένη χώρα» και «Τιτανικό»;
Μένει να πουν, επιτέλους, τι κρύβεται πίσω από την απόφαση εκείνη; 
Τι κρύβεται πίσω από όλες αυτές τις μεθοδεύσεις;”

Η  επιχείρηση εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού συνεχίζεται. 

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εξάλλου, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης αφού επεσήμανε ότι ο πανικός, που  κατέλαβε την κυβέρνηση την οδηγεί σε νέες αντιφάσεις και την  εκθέτει ακόμη περισσότερο., υπενθύμισε:
  • Στις 11 Δεκεμβρίου 2009, σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, ο Γ. Παπανδρέου λέει: «Εγώ έχω επαφές και με τον Στρος Καν, αλλά επαφές για να συζητήσω τη γενικότερη οικονομική κατάσταση, για να αξιοποιήσουμε τη δική τους τεχνογνωσία».
  • Στις 11 Φεβρουαρίου 2010, πάλι σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, ομολογεί ότι είναι σε επαφή με το ΔΝΤ, αλλά επιμένει στον ίδιο ισχυρισμό.  Λέει συγκεκριμένα: «Όχι προ μηνός, αλλά προ διμήνου και εγώ ζήτησα προσωπικά από τον Ντομινίκ Στρος Καν την αρωγή του σε τεχνική βοήθεια…Δεν ζητήσαμε την οικονομική στήριξη, δηλαδή την υπαγωγή μας στο ΔΝΤ».
  • Στις 13 Ιανουαρίου του 2010, σε συνέντευξή του για τις 100 πρώτες ημέρες της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, διαβεβαιώνει ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να προσφύγουμε στο ΔΝΤ».
  • Στις 4 Μαρτίου 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου, σε ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ομολογεί ότι οι επαφές του δεν γίνονταν, γιατί ήθελε την τεχνογνωσία του ΔΝΤ, αλλά διότι έψαχνε λεφτά. Θυμίζω τις φράσεις του: «Μόνο προδότη δεν με είπαν, επειδή συζήτησα, λένε, με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όταν η Ελλάδα βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα. Επειδή έψαχνα λεφτά για τη χώρα μου».
  • Σημειώνω ακόμη ότι ο κ. Πεταλωτής, τον περασμένο Φεβρουάριο, αμέσως μετά τις πρώτες σχετικές αποκαλύψεις, ομολόγησε τις μυστικές επαφές με τον Στρος Καν, λέγοντας ότι «ο Γ. Παπανδρέου έπραξε το αυτονόητο πατριωτικό καθήκον του να συνομιλεί με όλους και να αξιολογεί τις προτάσεις τους».

Μετά από όλα αυτά, αντί να διαψεύδουν τον εαυτό τους, οφείλουν να απαντήσουν στα ερωτήματα που έχουμε θέσει και παραμένουν αναπάντητα:
-Γιατί ενώ προεκλογικά ο ίδιος ο Παπανδρέου έλεγε ότι η προσφυγή μιας χώρας στο ΔΝΤ υπονομεύει το μέλλον της χώρας, μετεκλογικά το ΔΝΤ ήταν η πρώτη και μόνη επιλογή τους και μάλιστα από τον Οκτώβριο;
-Γιατί τον Ιανουάριο του 2010, στην έκδοση του ομολογιακού δανείου, όταν προσφέρθηκαν 25 δισ. ευρώ, δεν τα πήραν; Ήταν περίπου τόσα όσα θα έδινε και το ΔΝΤ. Μπορούσαν, λοιπόν, να τα πάρουν χωρίς κανένα Μνημόνιο! Γιατί δεν τα πήραν;
-Γιατί ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, ενώ γνώριζαν την κατάσταση της Οικονομίας, φούσκωσαν το έλλειμμα του 2009, αυξάνοντας τεχνητά τις δαπάνες και ακυρώνοντας μέτρα που είχαν δρομολογηθεί, όπως η τακτοποίηση των ημιυπαίθριων;
-Γιατί, στη συνέχεια, καθυστέρησαν να πάρουν τα μέτρα που χρειάζονταν, παρόλο που ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντ. Σαμαράς τους ζητούσε να “ξεκολλήσουν, επιτέλους”;
-Γιατί απαξίωναν την ελληνική οικονομία με τις δηλώσεις για επικείμενη«χρεοκοπία», για «διεφθαρμένη χώρα», για «οικονομία στην εντατική», για οικονομία που μοιάζει με τον «Τιτανικό»;


www.antinews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια