Ρεαλιστικές και αναγκαίες οι προτάσεις Σαμαρά


Ρεαλιστικές και αναγκαίες οι προτάσεις Σαμαρά

Θετικά σχόλια από την αγορά και τον επιχειρηματικό κόσμο

Με θετικά σχόλια από τον επιχειρηματικό κόσμο έγιναν δεκτές οι προτάσεις της ΝΔ καθώς, όσους σημειώνεται, δίνεται έμφαση στην επανεκκίνηση της οικονομίας που είναι και το ζητούμενο σήμερα.Άλλωστε πριν την κατάρτιση του προγράμματος με εντολή του Α. Σαμαρά είχε υπάρξει σειρά επαφών με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς. Η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων-που εξαγγέλθηκε- θεωρείται μοχλός για την έξοδο από την κρίση που μαστίζει την αγορά.

Το ίδιο και η μείωση του ΦΠΑ που φτάνει το 4,5% στις τουριστικές επιχειρήσεις. Στα μέτρα που χαιρετίστηκαν είναι επίσης η πρόταση για φορολογικό συντελεστή κερδών στο 15% αλλά και η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος.

Στους τομείς της οικοδομής οι προτάσεις του Α. Σαμαρά έγιναν δεκτές με ενδιαφέρον καθώς μίλησε ευθέως για κατάργηση του πόθεν έσχες κατοικίας για τρία χρόνια ώστε να δοθεί ανάσα στην οικοδομή, αλλά και για μη αύξηση των αντικειμενικών αξιών.

Η συνολική νομιμοποίηση των αυθαιρέτων είναι μια πρόταση που προκάλεσε αίσθηση καθώς προτείνεται η οριστική λύση του μεγάλου και χρόνιου αυτού προβλήματος και μάλιστα με πρόγραμμα του θα αποφέρει έσοδα της τάξης του 1,5 δισ.

Ας σημειωθεί ότι για πρώτη φορά πολιτικό κόμμα εξουσίας δεσμεύτηκε ότι το δημόσιο θα εξοφλήσει όλες τις υποχρεώσεις του προς τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις αλλά και ότι θα φέρει ρύθμιση ώστε οι τράπεζες να «ρίχνουν» στην πραγματική οικονομία το 20-30% των εγγυήσεων που παίρνουν.
newsbeast

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια